Son yılların gözdesi: Kuru şampuanlar

Güncelleme Tarihi:

Son yılların gözdesi: Kuru şampuanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 17:19

Saçları kısa sürede hacimli gösteren kuru şampuanlar bu ara oldukça popüler. Peki, kuru şampuan nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

Son yıllarda en çok adından söz ettiren bakım ürünlerinden biri de kuru şampuanlar. Yağlı saç derisi ile dolaşmak istemeyenler ve saçlarının kısa zamanda hacimli görünmesini isteyenlerin tercihi kuru şampuanlar, pratik kullanımları ile de ön plana çıkıyor. Avrupa ve Amerika'da yıllardır kullanılan kuru şampuanlar, ülkemizde de sevilmeye ve yaygınlaşmaya çoktan başladı.

Kuru şampuanların keşfedilme hikayesi oldukça ilginç. Köpeklerin temizliği için kullanılan kuru şampuanlar, hayvan tüylerinin canlı ve sağlıklı görünmesi amacıyla üretilmiş. Daha sonra insan derisine uygun yapılan çalışmalar başarılı sonuçlar vermiş ve kuru şampuanlar piyasaya sürülmüş. Özellikle yoğun çalışanların ve iş hayatındakilerin kurtarıcısı olan kuru şampuanlar, saça beş dakika içerisinde temiz bir görünüm sağlıyor ve sönük saçlar yerine daha dolgun ve hacimli saçlara kavuşmanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

KURU ŞAMPUAN NASIL KULLANILIR?

Suya gerek kalmadan temiz saçlara kavuşmayı sağlayan kuru şampuanların kullanımı da oldukça pratik. Pudralı bir yapıya sahip olan kuru şampuanlar, bu sayede saç derisindeki fazla yağı emiyor ve saça temiz bir görünüm veriyor. Sprey şeklinde olan bu ürünler, saç derisine 15 - 20 cm uzaktan püskürtülüyor. Kullanımdan önce saçlarınızı taramak ve saçlarınız tutamlara bölerek hazırlamak işinize yarayabilir. Böylece ayırdığınız saç tutamlarının dibine spreyi hızlıca sıkabilirsiniz. Saç spreyini saça püskürttükten sonra saçları taramalı ve spreyin saç derisine nüfuz etmesini sağlamalısınız.

KURU ŞAMPUAN SONRASI DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR:

- Pudrali yapısından dolayı kuru şampuanı eğer saç derisine iyi yaymazsanız saçta beyaz lekeler halinde kalabilir. Bunu önlemek için saçlarınızı yeteri miktarda taramalı ve hava almasını sağlamalısınız.

- Kuru şampuan kullandıktan sonra saçınızı yıkadığınız ilk gün saç derinize masaj yaparak kuru şampuandan saçlarınız arındırmanız önemlidir. Saçta artık kalan kuru şampuan saçlarda kepeklenmeye neden olabilir.

Son yılların gözdesi: Kuru şampuanlar

Haberin Devamı

- Pek çok kuru şampuan çeşidi piyasada olsa da saç yapınıza uygun kaliteli bir ürün kullanarak saçlarınızda oluşabilecek hasarın da önüne geçebilirsiniz.

- Kuru şampuanı bir hafta içerisinde üst üste bir kaç kez kullanmak saç derisini tıkayarak zarar vereceğinden dolayı haftada 1 veya 2 ile bunu sınırlamanız saç sağlığınız açısından önemlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!