Size uyan kakülü bulun!

Güncelleme Tarihi:

Size uyan kakülü bulun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 16:42

Kakül çeşidi yokmuş, sanki tek bir kakül varmış gibi gelir hep bize... Aslında adını bilmediğimiz birçok kakül çeşidi var...

Haberin Devamı

Açık kaküller

Nedir? Kaşlardan burnun ortasına kadar uzanan uzun kaküller.

Uzman önerisi: Saç stilisti Jimmy Paul, "Bu model yeni başlayanlar için ideal çünkü hem fazla uğraştırmadan şekle giriyor hem de her yüz tipine yakışıyor," deyip ekliyor: "Kuaförünüzden kesimi yaparken, burnunuzdan kulaklarınıza doğru açılı bir şekilde kesmesini isteyin". Bu modelde kesilen kaküller, saç çizgisinin üç parmak gerisinden başlamalı.

Size uyan kakülü bulun

Bebek kakülleri

Nedir? Düzensiz ve kısa kaküller

Uzman önerisi: "Yüzü dahi ince gösterdiği için mini kakülle oval ya da yuvarlak yüzlere çok yakışır," diyor saç stilisti Mark Townsend. Saç çizgisinden üç parmak geride başlamalı ve bir yandan bir yana düz bir şekilde kesilmeli. Düzgün kesilmeyen uçlar daha asi bir görünüm verebilir. Unutmayın, bu tip kaküller dikkatleri gözlere topladığı için kaşlarınız da çok düzgün alınmış olmalı.

Haberin Devamı

Size uyan kakülü bulun

Bohem kaküller

Nedir? Kaş hizasından yanaklara doğru kademeli olarak kesilmiş kaküller

Uzman önerisi: Nicole Richie' nin kaküllerini kesen Andy Leompte. "Bu kaküller, göz hizasında başlayıp kulaklara kadar incelerek devam eder," diyor. Yüzün çevresini yumuşatmak için hafif içe doğru kıvrılmalı. Çok da kalın görünmemeleri gerektiğinden bu kesimi yaptırırken, kuaförünüzden saç çizgisinden iki parmak geriden başlamasını isteyin.

Size uyan kakülü bulun

Klasik kaküller

Nedir? Hafif katlı kaş hizasında kaküller

Uzman önerisi: Kasıtlı olarak bozuk kesilen bu kaküller tam kaş hizasındadır ve Saç çizgisinin en fazla dört parmak gerisinden başlar. Yoksa çok ağır görünebilirler. 'Bu kesimi yaparken hafif katlar yaratmak için makası dikey tutarak uçları da biraz kesiyorum" diyor Jimmy Paul. Böylece uçlar dümdüz değil de uzunlu kısalı görünürler.

Haberin Devamı

Size uyan kakülü bulun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!