Sabah mı akşam mı? Ayakkabı ne zaman alınmalı?

Güncelleme Tarihi:

Sabah mı akşam mı Ayakkabı ne zaman alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 10:30

Yanlış zamanda yapacağınız ayakkabı alışverişi ayak sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Peki, ayakkabı alışverişi için en doğru zaman hangisi?

Haberin Devamı

Ayakkabı seçimini doğru yapmak ayak sağlığı için oldukça önemli. Bedenin bütün yükünü gün boyu taşıyan ayakların rahat etmesi ve konforu için ayakkabı alırken doğru hareket etmelisiniz. Çok şiş veya yorgun ayaklarla yapılan ayakkabı seçimi size yanlış karar verdirebilirken tam tersi durumda da ayakkabı ayağınızı sıkabilir. Peki ayakkabı seçimi günün hangi saatinde yapılmalı?

 

Sabah mı akşam mı Ayakkabı ne zaman alınmalı

 

DOĞRU AYAKKABI SEÇİMİ YAPMANIN İNCELİKLERİ

Ayakkabı alırken ayaklarınızın yapısına göre hareket etmelisiniz. Dar ayakkabı seçmek ayakta kemik eğriliği, yürüme güçlüğü ve şekil bozukluğu gibi pek çok soruna yol açabilir. Bu nednele ayak yapınıza en uygun modeli deneyerek bulmalı ve o doğrultuda tercihler yapmaya özen göstermelisiniz. Yaz aylarında ayakta kalma suresi iki kat daha fazla olduğu için ayakların daha çok şişmesi normal. Vücut ağırlığı ve ayak durumuyla doğru orantılı olan ayakkabı seçimi için akşam saatlerini tercih etmek oldukça faydalı. Çünkü ayaklar akşam vücut ağırlığı sayesinde en doğru formunu alıyor ve bu saatte yapılan seçimler ayak sağlığı ve şekline en uygun seçimler oluyor.

 

Haberin Devamı

Sabah mı akşam mı Ayakkabı ne zaman alınmalı

 

Yaz aylarında ayakkabı seçmenin önemi daha da ön plana çıkıyor. Modaya veya ayakkabının güzelliğine göre verilen yanlış kararlar daha sonra ayak sağlığında oluşan problemler olarak karşınıza çıkabilir. Uzmanlara göre yaz aylarında ayakkabı seçerken dikkatli olmak gerekiyor. Doğal malzemelerden yapılmış olan ve terletmeyen ayakkabılar seçmek yazın çorapsız dolaşan ayaklar için oldukça önemli. Spor ayakkabı veya deri ayakkabı gibi kapalı ayakkabıların mevsim gözetmeksizin çorapsız giyilmemesini tavsiye eden uzmanlar, çorabın ayaktaki terlemeyi çekerek olası sürtünme ve mantar gibi sorunların önüne geçtiğinin altını çiziyor.

 

Haberin Devamı

Sabah mı akşam mı Ayakkabı ne zaman alınmalı

 

Ayak genişliğinin en uygun şekline ulaştığı saat olan akşam üzeri yapılan ayakkabı seçimi alışveriş sonrası sizi mutlu ediyor. Sabah saatlerinde alınan ayakkabıların ise daha sonra ayakları sıkma olasılığı oldukça yüksek. Bağcıklı ayakkabıların ayakların formuna en uygun model olduğunu belirten uzmanlar boğazlı modellerin de ayak sağlığına uygun olmadığını belirtiyor. Ortopedik ayakkabılar ise omuriliği ve beli desteklediği için belinde problem olanlar için en uygun ayakkabı tabanı olarak öne çıkıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!