Popüler ev dekorasyonu: Turkuaz

Güncelleme Tarihi:

Popüler ev dekorasyonu: Turkuaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 17:02

Turkuaz renk, son günlerde özellikle ev dekorasyonunda bir hayli popüler hale geldi...

Haberin Devamı

Farklı renk gruplarının dekorasyon çalışmalarında yer alması ve bu renk gruplarına her geçen gün bir yenisinin eklenmesi, çalışmaları da daha özel hale getiriyor. Turkuaz bu renklerden yalnızca biri ve özellikle ev dekorasyon çalışmalarında son günlerde bir hayli popüler hale geldi diyebiliriz. Canlı bir renk olduğu için daha dinamik bir görüntü elde etmek adına sizler de bu rengi tercih edebilirsiniz.
Oturma odalarınızda, yemek odalarınızda ve hatta banyolarınızda bile tercih edebileceğiniz bu renk, farklı mobilya grupları ile de en iyi şekilde uyum sağlayarak absürt bir görüntüye izin vermiyor. Daha şık alanlar yaratmak adına sizler de seçiminizi bu renkten yana yapabilirsiniz.

Popüler ev dekorasyonu: Turkuaz


Turkuaz renginin iç açıcı özelliği bulunmaktadır. Ev dekorasyonunda tercih ettiğimizde evlerimiz mükemmel bir görünüme kavuşmaktadır. Turkuaz daha çok genç ve dinamik kalmak isteyenlerin rengidir. Rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği olması nedeniyle ev dekorasyonunda kullanılması sıkça tavsiye edilmektedir. Evlerimizde kullandığımızda tropikal okyanusu anımsatması nedeniyle hem, oturma odamızda, hem yatak odamızda, hem mutfağımızda ve hem de banyomuzda gerçekten rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Ayrıca turkuaz renginin birçok renkle mükemmel bir uyumu vardır. Bunlardan en çok beyaz, pembe ve turuncu renleri ile çok güzel uyum içerisindedir.

Haberin Devamı

Popüler ev dekorasyonu: Turkuaz


Eğer eviniz farklı renklere ise ve turkuaz rengine boyatmak size zor geliyor ise, turkuaz renkli güzel bir duvar kâğıdı ile bu durumu halletmiş olursunuz. Duvarlar turkuaz renklerinde olduğunda mobilyanızı beyaz renkte seçersiniz ve odanızda kullanacağınız küçük aksesuarları yine turkuaz tonlarında seçtiğiniz takdirde mükemmel bir odaya sahip olacaksınız. Ayrıca duvar kâğıtlarında ve halılarınızda krem ve bej tonlarını kullanarak turkuaz aksesuarlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Popüler ev dekorasyonu: Turkuaz


Turkuaz renk kendi başına huzur, sakinlik veren bir renktir. Bu nedenle yatak odası dekorasyonu için en uygun renklerden bir tanesidir.
Turkuaz rengi, kırmızı, turuncu gibi canlı ve parlak renklerle birleştirerek hem canlılık hem de huzur bulabilirsiniz. Tabii ki turkuazın uyumlu olduğu renkler sadece bunlar değildir. Siyah, beyaz, sarı, yeşil gibi aklınıza gelebilecek doğanın bütün renkleri ile kombine edebilirsiniz. Turkuaz rengine biraz daha ihtişam ve ışıltı katmak istiyorsanız gümüş rengini ve aynalı aksesuarları kullanabilirsiniz.

Popüler ev dekorasyonu: Turkuaz


İnsanın içine ferahlık veren turkuaz ve mercan renklerinin birleşimini yazlık evlerde kullanabilirsiniz. Çeşitli geometrik desenlerde kumaşları yatak odanızda bir araya getirerek odanızı tek düzelikten kurtarabilirsiniz. Yeşilin ve pembenin tonları ile turkuaz rengi bir araya getirerek de renkli ve sevimli bir oda dekore edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!