Mutfaklarda tabure trendi

Güncelleme Tarihi:

Mutfaklarda tabure trendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 13:32

Bu yazımızda her zevke hitap edebilecek geniş bir yelpazede mutfak taburelerini derledik. Mutfağınıza yeni bir soluk getirmek istiyorsanız, mutfak tabureleri ekonomik ve son derece şık bir çözüm olabilir.

Haberin Devamı

Mutfaklar artık bir zamanlar olduğu gibi evlerimizin bir köşesine hapsedilen, hatta yemek kokuları çıkmasın diye kapıları bile çoğu zaman kapalı olan mekânlar değil. Açık mutfaklarla birlikte başlayan mutfaklardaki değişim trendi, mutfakların giderek evlerimizin en merkezi noktalarına doğru kaymalarına ve yemek yapmanın dışında da sıkça vakit geçirilen bir alan olmalarına doğru evrildi. Bugünse yeni nesil modern evlerdeki mutfakları yalnızca açık mutfak olarak tanımlamak oldukça eksik kalabilir. Klasik mutfaklara artık mutfak adaları ve hatta mutfak barları eklendi. Ve elbette barların olmazsa olmazı birbirinden şık mutfak tabureleri. Bu yazımızda her zevke hitap edebilecek geniş bir yelpazede mutfak taburelerini derledik. Mutfağınıza yeni bir soluk getirmek istiyorsanız, mutfak tabureleri ekonomik ve son derece şık bir çözüm olabilir. 

 

Haberin Devamı

MODERN VE KONFORLU

Mutfaklarda tabure trendi

Kaynak: Tau Architettura

Mutfak tabureleri dendiğinde aklımıza genellikle birkaç standart tabure tipi gelir. Oysa giderek zenginleşen bu alandaki çeşitler tahmin edebileceğinizden çok çok daha fazla. Her zevke, her tarza ve her bütçeye hitap eden bu çeşitler arasından kendinize uygun bir şeyler bulma olasılığınız bir hayli yüksek. Modern ve minimal bir çizgide tasarlanmış bu mutfakta, son derece ilginç bir tasarıma sahip yeni nesil mutfak tabureleri kullanılmış. İlginç yapıları sayesinde oldukça konforlu da olan bu tabureler, mutfakta vakit geçirmekten hoşlanan ve uzun saatler oturmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

 

KENDİ EVİNİN USTASI OLANLAR İÇİN

Mutfaklarda tabure trendi

Kaynak: Amiko Espacios

Siz de evinizdeki her şeyi hazır almaktan hiç hoşlanmayan ve mümkün olduğunca her eşyasına kendi alın terini katmak isteyen becerikli insanlardan mısınız? O halde mutfak taburelerinizi de kendiniz yapmak istemeniz kadar doğal bir şey olamaz. Bütünüyle amatör işçilikle el yapımı olarak imal edilmiş bu mutfak barı ve tabureleri sizin için iyi bir model olabilir. Satın almaya kalktığınızda bir hayli yekün tutabilecek olan bu set, kendi emeğinizle yaptığınızda belki bir haftasonunuza malolabilir ama vereceği keyif de bir o kadar büyük olacaktır.

 

Haberin Devamı

POSTMODERN BİR YORUM

Mutfaklarda tabure trendi

Kaynak: LF24 Arquitectura Interiorismo

Mutfağı merkezine alan ve postmodern tasarım geleneğinden etkilenmiş bu evin farklı bölümlerinde farklı tarzlardan izler bulmak mümkün. Mutfağın kendisinde de bu farklı tazların bir araya geldiğini görüyoruz. Fütüristik denebilecek oldukça ilginç bir davlumbaz, modern ve minimal bir mutfak adası ve adeta Anadolu’nun bağrında bir kahvehaneden alınmış gibi görünen otantik hasır mutfak tabureleri.

 

SEMPATİK GÜZELLER

Mutfaklarda tabure trendi

Kaynak: Baa Stool

Mutfak taburelerinde aklınızın ucundan bile geçmeyecek kadar çok seçenek olduğunu söylediğimizde bundan şüphe ettiyseniz, bu fotoğrafa bir kez daha bakın. Mutfak taburelerinde parlak peluş kumaş kaplaması kullanmak kimin aklına gelir? Ama görünüşe göre birilerinin aklına gelmiş. Ve bu seçkinin hiç şüphesiz en şirinleri olarak sempati güzeli ödülünü bu tabureler aralarında paylaşıyor.

 

Haberin Devamı

AHŞAP VE METAL UYUMU

Mutfaklarda tabure trendi

Kaynak: Paletto's Furnature

Ahşabın her türü, yenisi ve eskisi, her kullanımı, bir evin içindeki ve dışındaki her noktaya yakışıyor. Belki de insanlık tarihinin en eski yapı malzemelerinden biri olan ahşap, kolay işlenebilirliği ve doğal güzelliğinin yanı sıra, aynı zamanda son derece dayanıklıdır. Bu yüzden sanılanın aksine mutfak tezgâhlarında ya da mutfak adalarında kullanılmasında, zaman zaman ıslanmasında hiçbir sakınca yoktur. Bu mutfağın tasarımcısı da hiç şüphesiz ahşap hakkındaki bu temel gerçekleri biliyor olmalı. Bu yüzden birkaç farklı çeşit ahşabı harmanlayarak ve çeşitli metal detaylar ekleyerek bolca kullanmış. Bu metal detaylardan biri de dört ayaklı klasik yuvarlak tabure modelleri. Ahşap mutfak adasıyla harika bir uyum içindeler. Metal ağırlıklı bir mutfakta ahşap tabureler kullanılması da buna benzer hoş bir sonuç ortaya çıkarabilirdi.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!