Morfoloji tekniği

Güncelleme Tarihi:

Morfoloji tekniği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2014 17:39

Yüzünüz üçgen, yuvarlak ya da köşeli... Hangi makyajın yüz kontürünü belirginleştirmeye, görsel olarak uzatmaya yada daha yumuşak bir etki yaratmaya yaradığını da biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Morfolojinin ana kuralı yanıltıcı efektlerle tüm yüz formlarının oval görünmesini sağlamak. Yüz formu ne kadar dengeli ve uyumlu ise ışık da en doğal şekliyle yüzün tüm bölgelerine dağılıyor. Bunun için yüzünüzün üçgen, yuvarlak ya da köşeli bir forma sahip olması önem taşımıyor.

AY GİBİ DOLGUN YÜZLER

"Ay gibi" bir yüze mi sahipsiniz? O zaman siz de Renee Zellweger'in sırrına ortak olabilirsiniz. Kendinize uygun makyaj stiliyle optik olarak yüzünüzü uzun ve daha zayıf gösterebilirsiniz. Yuvarlak yüz yapınızı nasıl tanıyacaksınız? Geniş bir alnınız mı var? Yanaklarınız da dolgun mu? Yüzünüz yuvarlak, bu yüzden de "genç kız" imajından kurtulamıyorsunuz? Yuvarlak bir yüz bazen de yassı bir etki verir. Dolayısıyla makyaj yaparken en çok dikkat edilmesi gereken adeta "rölyef" etkisinin (kabartma) yanı sıra feminen görünüm veren bir uygulamadır.

Haberin Devamı

TEMEL KURALLAR

Dengeli bir ten yaratmak için kullanacağınız sıvı ve kapatıcı bir bazı geniş ve yassı bir fırça yardımıyla yüzünüze uygulayın. Burada önemli olan fondötenin homojen dağılımı ve dengeli bir cilt tonu yaratmak. Yüzünüzdeki stratejik noktalara ışık vurguları yapın ve fırçayla uyguladığınız kapatıcıyı göz altlarında ve dudak kenarlarında özellikle ihmal etmeyin. Böylelikle dudaklarınıza da dolgun bir görünüm kazandırmış olursunuz. Fırçaya oval bir form vererek allık uyguladığınızda yüzünüzü görsel olarak uzatabilirsiniz. Bunu da doğrudan elmacık kemiklerinin altından ve kaşların hafif üzerinden hafif bir diagonal gölge sınırı oluşturarak yapabilirsiniz. Makyajınızı dudaklara uygulayacağınız hafif kırmızı bir parlatıcıyla belirginleştirebilirsiniz. Kaşlarınızı bir kaş kalemiyle vurgulayın. Böylece hem yüzünüzü optik olarak uzatmış hem de güçlü bir oval etki yaratmış olursunuz.

Morfoloji tekniği

SERT HATLARINIZI YUMUŞATIN

Sizin de keskin, köşeli yüz hatlarınız varsa morfo makyajını rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Köşeli yüz yapınızı nasıl tanıyacaksınız? Sert ve köşeli bir alın yapınız mı var? Çene kemikleriniz fazlasıyla belirgin mi? Bu durumda ışık oyunlarıyla yüzünüzde feminen bir yuvarlaklık yaratmanız mümkün.

Morfoloji tekniği


TEMEL KURALLAR

Haberin Devamı

Makyajınızın altına sıvı bir baz uygulayın. Uygulamaya yüzünüzün sıkı, hareketsiz bölgelerinden başlayın. Ve dışarıya doğru sürün. Göz altlarına ve elmacık kemiklerinin üstüne de fırça yardımıyla bir miktar kapatıcı uygulayarak göz çevrenizi ışık efektleriyle aydınlatın. Gölgelendirme oyununu yüzünüze yuvarlaklık verecek şekilde oynayın. Nasıl mı? Doğal ten renginizden biraz daha koyu bir allık tonu seçin. Fırça yardımıyla küçük dokunuşlar halinde yanaklarınıza sürün. Bu bölgeler fazlasıyla belirginse uygulamaya kulaklar ve çene kemiği hizasından başlayın. Yumuşak bir alın formuna sahip olmak için doğrudan sadece saç diplerini biraz renklendirebilirsiniz. Doğal kaş çizginizi kahverengi bir kalemle belirginleştirin. Kaşlarınızın tümünü önce aşağıya doğru tarayın. Şimdi küçük ve ince çizgilerle kaş kavisini yoğunlaştırın ve ardından kaşlarınızı yeniden yukarıya doğru tarayın. Dudaklar için doğal bir parlatıcı yeterli.

Morfoloji tekniği

Haberin Devamı

IŞILTILI GÜZELLİK

Dünyaca ünlü model Liz Hurley, biraz daha volümle kusursuz bir görünüme sahip olacak kadar dar bir yüze sahip. Uzun yıllardır Estee Lauder'ın yüzü olan Elizabeth Hurley, yüzünün avantajlı noktalarını öne çıkarmayı ve yapısına dengeli bir uyum kazandırmayı çok iyi biliyor. Üçgen yüz yapınızı nasıl tanıyacaksınız? Çeneniz sivri ve dolgun elmacık kemikleriniz yüzünüzü dışarıya doğru açıyor mu? O zaman ışığı doğal olarak yakalayan üçgen bir yüz tipiniz var demektir. Bu yüzden makyaj yaparken gölge oyunları yapabilirsiniz. Ayrıca yüzünüzde büyüleyici bir ten yaratabilirsiniz.

Morfoloji tekniği

Haberin Devamı

TEMEL KURALLAR

Cildinizde, doğal bir şekilde belirgin olan elmacık kemikleri ve çene bölgesi olmaksızın, homojen bir görüntü yakalayın. Uyguladığınız bir miktar baz sonrasında bir fırça yardımıyla yüzünüze güneş dokunuşu kazandıracak bronz pudra sürün. Bakışlarınızı doğrudan yanakların üst bölgesine süreceğiniz bir kapatıcı yardımıyla aydınlatın. Mükemmel bir makyaj için dudaklarınızda "nude" (ten rengi) tonlarını tercih edin. Alt dudağınızın ortasına ışığa duyarlı parlatıcı sürebilirsiniz. Dünyaca ünlü yıldız Renée Zellweger, yanaklarının dolgun görünümüne rağmen kusursuz bir yüze sahip. Sırrı tabii ki yüzünün armonik yapısını bozmayan makyajı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!