Kıvırcık saç ikonu: Amy Adams

Güncelleme Tarihi:

Kıvırcık saç ikonu: Amy Adams
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2014 15:24

American Hustle filminde güzelliğiyle dikkat çekmişti Amy Adams. 70'li yıllardan ilham alan disko stili saçlarını ise unutmadık...

Haberin Devamı

Filmin büyük bir kısmında dalgalı saçlarıyla karşımıza çıkan Adams, bir sahnede son günlerin popüler kıvırcık saçlarıyla muhteşem görünüyordu. Top model Naomi Campbell, son günlerde afro peruğuna bağımlı olmuş durumda. Kıyafetlerimiz 90'lı yıllara dönüş yaşarken saçlarımız daha eski yıllara dönüyor. 70'li yılların permalı, kıvırcık saçları bu sezon her yerde karşımıza çıkıyor.

Kıvırcık saç ikonu: Amy Adams


American Hustle filminin saç tasarımcısı Kathrine Gordon, Amy Adams'ın kabarık kıvırcık saçlarının sırrını anlattı. Film için özel olarak kostüm departmanıyla birlikte çalışan Gordon, Amy Adams'ın muhteşem saçları olduğunu ve hiçbir saç stilini uygularken güzel yıldıza saç eklentisi takma gereği duymadığını söyledi. Amy Adams'ın 70'li yılların disko tarzındaki kabarık saçlarını yapmak ise bir saatten fazla sürmüş. Her saç tutamını ayrı ayrı maşalayan Gordon, bu işlem için iki ayrı saç maşası kullandıklarını söylüyor.

Kıvırcık saç ikonu: Amy Adams


Eğer siz de saçlarınızda bu görünümü yakalamak istiyorsanız Saç spreyinizi, saç maşanızı ve ince uçlu tarağınızı alarak aynanın karşısına geçin. Öncelikle yeni yıkanmış saçlarınızın diplerine saça dolgunluk ve hacim veren köpüklerden uygulayın ve saçınızı kurutun. Daha sonra tutamlara ayırdığınız saçınızı teker teker maşalayın. Saçlarınızda oluşan bukleler tam bir spiral şeklinde olmalı. Saçlarınızın tümünü maşaladıktan sonra saç diplerinize krepe yaparak saçınızı iyice kabartın. Genellikle saçlarımızın yalnızca bir bölümüne uyguladığımız krepe işlemini saçın her tarafına uygulamazsanız istediğiniz görünümü elde edemesiniz.

Saçlarınızı krepeledikten sonra hafifçe düzeltin ve bolca spreyleyin. Eğer saçlarınızdaki buklelerin daha dayanıklı olmasını istiyorsanız, saçlarınızı kuruturken ekstra saç şekillendirici ürünler kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kıvırcık saç ikonu: Amy Adams

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!