Kışın dudaklarınız çatlamasın!

Güncelleme Tarihi:

Kışın dudaklarınız çatlamasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 13:23

Soğuk hava ile birleşen rüzgar kışın dudakların en büyük düşmanı. Bu önerileri uygulayarak yumuşacık dudaklara sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Soğukların iyice arttığı bugünlerde havanın etkisinden dolayı dudaklar kurumaya yüz tutar. Soğuk ve rüzgarlı hava dudaklardaki nemi alıp götürür. Siz de çatlamış dudaklarla vedalaşmak için bu önerileri uygulayabilirsiniz.

1. Nemlendirme

Dudak çatlamasına karşı en etkili yöntemlerden biri dudaklarınızı nemlendirmektir. Dudak balmlarını belirli aralıklarla sürerek dudaklarınızın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Dışarı çıktığınız zaman SPF 15 dudak balmları da oldukça etkili. Çünkü UV ışınları dudaklarınızı daha da kötüleştirebilir.

Kışın dudaklarınız çatlamasın

2. Bol Bol Su

Dehidrasyon, yani vücudun susuz kalması, dudak çatlamasına neden olur. Bunun için yapmanız gereken tek şey gün içerisinde bol bol su içmektir. Günde 2-2.5 litre su içmeye dikkat edin. Farkı hemen hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

3. Yediklerinize Dikkat Edin

Sıcak içecekler, baharat ve tuzlu yiyecekler dudaklarınızı daha fazla tahriş eder ve acıtır. Dudaklarınızda kurumanın fazla olduğu zaman bu tarz yiyeceklerden uzak durmanız daha iyidir.

Kışın dudaklarınız çatlamasın

4. Dudaklarınızı Soğuktan Koruyun

Çok soğuk havalarda dışarıya çıktığınız zaman dudaklarınızı mutlaka korumalısınız. Boyunluk, atkı veya şal ile dudaklarınızı kapatın ve soğuk hava gelmesini engelleyin. Soğuk havalarda sporunuzu dışarıda değil iç mekanlarda yapmayı deneyebilirsiniz.

5. Doğru Yerden Nefes Alın

Bazı insanlar günlük yaşamında ağzından nefes alıp verir. Bu sağlık açısından oldukça sakıncalıdır. Burundan nefes almanız dudakların çatlamasını engelleyecektir. Soğuk havalarda ağızdan nefes almamaya dikkat edin.

Kışın dudaklarınız çatlamasın

6. Peeling Yapın

Peeling ciltteki ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olur. Diş fırçanızla dudaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Böylece daha yumuşak ve daha pürüzsüz dudaklara kavuşacaksınız. Ayrıca, çatlamış dudaklarınıza bal sürebilirsiniz. 10-15 dakika bekledikten sonra ılık su ile dudaklarınızı yıkayabilirsiniz. Gün içerisinde 2 kere uygularsanız dudak çatlaklarınızla vedalaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

7. Oda Sıcaklığını Kontrol Edin

Sadece dışarıdaki hava değil, içerideki oda sıcaklığı da çok önemlidir. Kış aylarınızda ısıtma sistemlerinden dolayı odalarınızda kuruluk artabilir. Bunun için hava nemlendiricisi kullanarak nem dengesini ayarlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!