Kendi aramızda moda

Güncelleme Tarihi:

Kendi aramızda moda
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 12:00

Dokuzuncu sezonu geride bırakırken Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’dan akılda kalanlar...

Haberin Devamı

+ -

Etkinliğin yer aldığı Grand Pera AVM içindeki tarihi Cercle d’Orient binası, birbirine açılan kapılarla bağlanan odaları, mimari dokusu, eşsiz işlemeleriyle çok şıktı. Şovları izlerken kendimizi adeta Paris’te gibi hissettik. Ama defile bittiğinde, soğuk bir AVM’ye inince bütün büyü bozuluyordu. Salonlarda giriş-çıkış hayli meşakkatli olsa da organizasyonu yürütenler ellerinden geldiği kadar bu durumu hissettirmedi. 

+

Defileleri oldukça genç bir kalabalık takip etti. Önceki sezonlarda düğüne gider gibi hazırlanan ön sıra ekibi, bu kez yerini İstanbul’un dinamik sokak stilini temsil eden gençlere bıraktı. Bir de Beyoğlu faktörü de işin içine girince, stiletto ‘out’, spor ayakkabı ‘in’ oldu.

-

Hatırlarsınız, bir dönem Georgia May Jagger, Alessandra Ambrosio gibi itop modelleri ağırlamıştık moda haftamızda. Ancak bu dönem muhtelif nedenlerden ünlü isimler izleme şansımız olmuyor. Bu sezon ‘ünlü’ kontenjanında gelmesi beklenen Amerikalı blogger ‘Man Repeller’ Leandra Medine da organizasyona ‘yokum’ diyen isimdi. Podyumda da her zamanki gibi Tülin Şahin ve Çağla Şıkel gibi isimler yürüdü. Geleneksel “Neden yeni top modelimiz yok” konusu yine gündemdeydi.

Haberin Devamı

Kendi aramızda moda

Tülin Şahin'siz defile olmaz!

+

Heyecan verici yenilikler oldu: ‘Fashion in Motion’ adı altında, içinden moda ve stil geçen filmlerden bir seçki, Elle Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Işın Görmüş, tasarımcı Zeynep Tosun ve Derin Mermerci küratörlüğünde hafta boyunca gösterildi. Filmlerin arasında Jean-Luc Godard’ın ‘Nefret’i de vardı, ‘Bir Erkek On Günde Nasıl Kaybedilir’de... 

+

Erkek modasına dair üç defile izledik: Brand Who, Can Çetinkaya ve Niyazi Erdoğan. Özellikle Brand Who dinamik ve kentli tasarımlarıyla tam puan aldı.

+

Marka ve tasarımcılara satış anlamında destek vermek de MBFWI’nin önceliklerinden biriydi. Grand Pera binasının ikinci katı, bu amaçla marka ve tasarımcıların İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonlarına ayrıldı. Farklı marka ve tasarımcılar, pop-up mağazalarıyla müşterilerle buluştu.

+

Haberin Devamı

Bu sezon gençlerin sezonuydu. ‘Ağır toplar’dan sadece Mehtap Elaidi, Tuvana Büyükçınar ve Özlem Süer defile yaptı. Her sezon bir tasarımcının defilesini sunan Mercedes-Benz bu sezon DB Berdan’ı seçti. Tasarımcı ikili Deniz ve Begüm Berdan, Sonbahar/Kış 2017 için sosyal medyada yaşanan ve gerçekleri yansıtmayan hayatlardan yola çıkan bir koleksiyon hazırladı. DB Berdan ve Mercedes-Benz işbirliği, bu sezon yalnızca defile sunumu ile de sınırlı kalmadı. Kompakt otomobiller ‘smart fortwo’ ve ‘smart forfour’, DB Berdan tasarımlarıyla giydirildi ve alanda sergilendi. Araçların konukları evlerinden alıp, Grand Pera’nın kapısına kadar bırakması hoş bir jestti.

Haberin Devamı

Kendi aramızda moda

DB Berdan’ın defilesinin hedefi sosyal medyaydı.

+

Tuvanam ise, koleksiyonunu Emek Sineması alanında perşembe akşamı sergiledi. Couture koleksiyonunda, tarihe damgasını vurmuş kadınların güç savaşlarını sembolize eden parçalar sundu. 30 kişilik sinema senfoni orkestrası ve  DJ Aksak – Mehmet Koryürek performansı eşliğinde sunulan defile, haftanın en akılda kalıcı şovlarındandı.

BAKMADAN GEÇME!