Film festivalinde Gazze unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Film festivalinde Gazze unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2025 09:42

BU yıl 4’üncüsü gerçekleşen Uluslararası Darıca Kısa Film Yarışması önceki akşam Elit Otel’de düzenlenen törenle sona erdi.

Haberin Devamı

Jüri başkanlığını Türk sinemasının efsane ismi Hülya Koçyiğit’in üstlendiği yarışmada Ahmet Sami Kuriş imzalı “ANN-E”, “en iyi film” seçildi. Gecede sevenleri ile söyleşi gerçekleştiren Koçyiğit, genç sinemacılar ile tecrübelerini paylaştı.

Gazze’de yaşananların içini parçaladığını söyleyen usta oyuncu, bebeklerin üzerine yağan bombaların, yaşanan insanlık suçunun yüreğini kanattığını ve bu soykırımın bir an önce son bulmasını dilediğini belirtti.

Koçyiğit, yarışmada izlediği filmlerin sinemanın geleceği için kendisini umutlandırdığını vurguladı. Oyuncu ayrıca anılarını paylaştığı kitap hazırlığında olduğunu açıkladı.

Film festivalinde Gazze unutulmadı

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Hülya Koçyiğit’e çiçek takdim etti.

BAKMADAN GEÇME!