Erkek çocuk odası dekorasyonu

Güncelleme Tarihi:

Erkek çocuk odası dekorasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 12:38

Erkek çocuk odası dekore ederken ilk önce renk ve temaya karar vermeniz gerekiyor. Erkek çocuk odası dekorasyonunda sık kullanılan renkler mavi, lacivert ve gri...

Haberin Devamı

Erkek çocuklar kız çocuklarına göre renk ve model konusunda daha az seçeneğe sahip olsalar da, siz yine de neşeli bir oda hazırlayabilirsiniz. Öncelikle çocuğunuzun yaşına uygun mobilyaları ve aksesuarları seçin. Ancak hangi yaşta olursa olsun bir çocuğun odasında bulunması gereken: kitaplık, çalışma masası, oyuncak kutuları, yatak başı komodini, gece aydınlatması gibi mobilyaları odasından eksik etmeyin.

Erkek çocuk odası dekorasyonu


Bunları çocuğunuzun odası için bir tema da belirleyebilirsiniz. Örneğin ‘Denizci’ teması çocuğunuzun odasına hoş bir renk katabilir. Kırmızı, lacivert, mavi ve beyaz ‘Deniz’ temalı bir oda da kullanabileceğiniz renklerdir. Küçük bazı aksesuarlarla oğlunuzun odasını bir denizcinin odasına dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Erkek çocuk odası dekorasyonu

Duvarlarda neşeli yapıştırıcılarla odaya renk katabileceğiniz gibi, çocuğunuzun hayal gücünü de genişletmiş olursunuz. Kullandığınız mobilyaları çok amaçlı kullanmaya dikkat edin. Böylece yerden kazanırsınız. Örneğin yatağını hem çekmeceli bir dolap, hem de gündüz oturabileceği, kitaplarını okuyabileceği bir okuma köşesi olarak kullanabilirsiniz.

Erkek çocuk odası dekorasyonu


Hareketli çocuklar için odaya bazı portatif oyun aletleri koyabilirsiniz.Ya da bazı mobilyaları onun daha rahat hareket edeceği şekilde kullanabilirsiniz. Merdivenli, kaydıraklı yataklar çocuğunuza daha geniş bir hareket alanı sağlayacaktır. Özellikle erkek çocuklarının düzenli olması çok önemlidir. Çeşitli sandıklar, sepetler, kutular ve çekmeceli dolaplarla oyuncaklarını ve eşyalarını toplu tutması için ona yardımcı olabilirsiniz. Eğlenceli duvar kağıtları çocuk odaları için çok şık bir seçim olabilir.

Erkek çocuk odası dekorasyonu

BAKMADAN GEÇME!