Ekonomik dekorasyon fikirleri

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik dekorasyon fikirleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 11:50

Bu örnekler size nereden başlamanız ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda iyi bir rehber olacak.

Haberin Devamı

Evinizde ya da iş yerinizde dekorasyon yapmak maliyetli bir iştir. Özellikle de ortaya iyi bir şey çıkarmak istiyorsanız, kafanızda güzel bir tasarım varsa ve bunu hayata geçirmek niyetindeyseniz, esneme payınız çok geniş değilse, bu iş için büyükçe bir bütçe ayırmanız gerekebilir. Ancak bu maliyeti düşürmenin belli başlı yolları bulunuyor. Pahalıya mal olan her şey güzel, ucuza mal olan her şey çirkin olacak diye bir kaide yok. Düşük bütçeyle de pekâlâ güzel bir dekorasyon yapabilirsiniz. Özellikle de yaratıcı yönünüz kuvvetliyse ve dekorasyon konusunda yeterince esnekseniz, inanılmaz küçük bütçelerle şaşırtıcı nitelikte sonuçlar alabilirsiniz. Bu yazımızda küçük bütçelerle büyük değişiklikler yaratabilecek bazı dekorasyon fikirlerini sizler için bir araya getirdik. Elbette düşük maliyetli fikirler bunlarla sınırlı değil. Ama bu örnekler size nereden başlamanız ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda iyi bir rehber olacaktır. 

 

Haberin Devamı

ÖNCE ELİNİZDEKİLERİ DEĞERLENDİRİN

Ekonomik dekorasyon fikirleri

Kaynak: Immofoto Sylt

Düşük maliyetli bir dekorasyonun anahtarı, her şeyden önce elinizdeki imkânları doğru değerlendirmek ve kesinlikle gerekli değilse hiçbir şeyi çöp olarak görüp elden çıkarmamaktır. Örneğin artık işlevini yitirmiş ve çok kötü görünen bir mobilya, yalnızca basit bir ya da iki kat boyayla bambaşka bir işleve ve görüntüye kavuşabilir. Kimi zaman herhangi bir değişiklik yapmadan bile eski yerinde işlevsiz ve çirkin olan bir mobilyayı yalnızca yerini değiştirerek işlevlendirebilirsiniz.

 

TABLOLAR İÇİN BÜTÇENİZ YOKSA KENDİ SANATINIZI YAPIN!

Ekonomik dekorasyon fikirleri

Kaynak: Pixers

Gönül ister ki hepimiz hoşumuza giden sanat eserleriyle evimizi ve iş yerimizi süsleyebilelim. Ancak maalesef böyle bir imkândan pek az kişi yararlanabiliyor. Elbette orijinal tabloların yerini tutmaz ama duvarlarınızı çeşitli geometrik şekillere bölerek farklı renklerde boyalarla yapacağınız yaratıcı bir çalışma, çok düşük maliyetle olağan üstü iyi sonuçlar verebilir.

 

Haberin Devamı

RAFLARINIZI ELDEN GEÇİRİN

Ekonomik dekorasyon fikirleri

Kaynak: James Tattersall

Evinizin her odasında ve hemen her duvarında kullanabileceğiniz basit ahşap raflar, çok basit, şık, ucuz ve faydalı depolama alanları yaratırlar. Ancak mevcut halleri her zaman için estetik ihtiyaçlarınıza yanıt vermeyebilir. Bu durumda raflarınıza basit yeni işlevler kazandıracak yeni eklemelerle veya kendi başınıza yapabileceğiniz küçük kombinasyonlarla son derece sıradan rafları harika hale getirebilirsiniz.

 

KİTAPLARINIZDAN YARARLANIN

Ekonomik dekorasyon fikirleri

Kaynak: BTL Property Ltd

Güzel bir kitaplık ve çok sayıda kitap aslında onları okumak dışında bir çaba göstermeseniz bile bulundukları mekâna büyük katkıda bulunurlar. Ancak bu görsel katkıyı güçlendirmenin başka yolları da var. Bunlardan biri kitaplarınızı cilt renklerine göre sınıflandırarak bir tür dekorasyon unsuru olarak kullanmak olabilir. 

 

Haberin Devamı

ESKİ PARKELERİNİZİ HAYATA DÖNDÜRÜN 

Ekonomik dekorasyon fikirleri

Kaynak: Floorless Floors Ltd

Bugünlerde pek çok yeni evde ve hemen hemen bütün yenileme projelerinde uygulaması son derece kolay ve oldukça dayanıklı bir ürün olan laminant parkeler kullanılıyor. Bu laminantların maliyetleri de bir hayli düşük. Oysa en iyi kalitede bile olsa bir laminat parke asla gerçek bir parkenin yerini tutmaz. Eski ve yıpranmış parkelerinizi söküp yerine laminant yaptırmak, aslında sandığınızdan daha külfetli bir çözümdür. Bunun yerine yalnızca işçilik maliyetiyle eski parkelerinizi elden geçirip basit bir kat cilayla yeni gibi görünmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

SPREY BOYALARI DENEYİN

Ekonomik dekorasyon fikirleri

Kaynak: WN Interiors of Poole in Dorset

Sprey boyalar oldukça ucuz ve hemen her rengini bulmak mümkün. Ama sırf ucuz diye işe yaramadığını söyleyemeyiz. Bilakis, bu basit boyayla eski lambalarınızı veya herhangi bir eski mobilyayı son derece kolay bir şekilde yeniden kullanılır hale getirebilir, modern bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Sprey boya uygulamasını evinizin dışında ya da geniş bir naylon zemin üzerinde yapmaya, bu esnada mutlaka maske kullanmaya da özen gösterin.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!