Düğün diyeti ile hayalinizdeki gelinliğe kavuşun

Güncelleme Tarihi:

Düğün diyeti ile hayalinizdeki gelinliğe kavuşun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 16:00

Düğün günü tüm kadınlar hayallerini süsleyen gelinliğin içinde herkesi büyülemek ister. Ancak bunun için sıkı bir diyet ve egzersiz programı şart!

Haberin Devamı

Her genç kızın hayali düğün günü beyaz gelinlik içerisinde göz kamaştırıcı görünmektir. Düğün öncesinde yaşanan yoğun koşturmaca içerisinde şok diyetler yerine ideal kilonuza ulaşmanızı sağlayacak sağlıklı beslenme ve egzersiz önerilerini hayata geçirerek düğün günü arzuladığınız çekici görünüme kavuşabilirsiniz. Bilinçli diyet uygulamaları, sağlıklı egzersiz rutinleri ve gerekli motivasyonla birlikte hayalinizdeki gelinlik içinde göz alıcı görünmek mümkün. İşte düğün diyeti ile forma girmenin sırları:

Düğün diyeti için gelinlik almayı planladığınız tarihten yaklaşık iki ay önce beslenmenize ve egzersiz programınıza dikkat etmeye başlamalısınız. İşleri son dakika halletmeye çalışmak hem tehlikeli hem de istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle zamanı lehinize kullanmalı ve planlı olmaya özen göstermelisiniz. Düğün gecesine kadar kaç kilo vermeniz gerektiğini hesaplamalı ve son gelinlik provasına kadar hedeflediğiniz kiloya inmeye gayret etmelisiniz.

Haberin Devamı

Düğün diyeti ile hayalinizdeki gelinliğe kavuşun

Beyaz ekmek ve unlu mamüller yerine kepek, buğday, çavdar ve tam tahıllı ekmekleri tercih etmeniz istediğiniz kiloya ulaşmanızda size yarar sağlar. Ayrıca lif oranları yüksek olan bu besinler uzun süre tok tutması açısından da faydalıdırlar.

Yoğun bir koşturmacaya gireceğiniz düğün öncesi dönemde kahvaltıyı kesinlikle atlamamalısınız. Kahvaltı yapmak size gün içersinde gerekli enerjiyi sağlamasının yanında metabolik hızınızı artırmanıza da yardım eder.

Üç ana öğün ve üç ara öğün prensibine dayalı bir beslenme düzeni bu dönemde güçsüz kalmanızı önler ve ihtiyacınız olan enerjiyi size sağlar. Ara öğünlerde hafif ve kalorisi düşük atıştırmalıklar tercih etmek ana öğünlerde de az ve dengeli beslenmenizi sağlar. Bu sayede aşırı yemek yeme tüketimini önlemiş olursunuz.  

Düğün diyeti ile hayalinizdeki gelinliğe kavuşun

Haberin Devamı

Tavuklu veya ton balıklı salata, sebze yemeklerinden zengin olan öğünler tercih etmek kilo kontrolünü kolaylaştıran ve zayıflamanızı hızlandıran örnek öğünlerdir.

Cildi güzelleştiren ve vücudu toksin maddelerden arındıran suyu günlük temponuz içerisinde asla ihmal etmemelisiniz. Sağlıklı kiloya ulaşmak için günde en az 2 litre su içmelisiniz.

Haftada en az üç gün yapacağınız 45 dakikalık yürüyüş, yüzme veya pilates gibi sporlar forma girmenize ve şekillenmenize önemli katkı sağlar. Egzersiz programınıza mekik ve squat gibi hareketler de ekleyerek sıkı karın ve kalçalara kavuşabilirsiniz.

Düğün diyeti ile hayalinizdeki gelinliğe kavuşun

BAKMADAN GEÇME!