Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi!

Güncelleme Tarihi:

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 17:34

Yarışma, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği Bölümü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü’nün işbirliğinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Deri Tanıtım Grubu’nun katkılarıyla düzenlendi...

Haberin Devamı

IV. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın muhteşem final organizasyonu 04 Haziran 2014, Çarşamba İzmir Kaya Thermal & Convention’da gerçekleştirildi. Final gecesinde Türkiye’nin tanınmış mankenleri, Didem Soydan, Elif Ece Uzun, Merve Büyüksaraç, Ebru Öztürk, yarışma finalistlerinin tasarımlarını podyuma taşıdı. Jüri üyeleri arasında ise ünlü moda tasarımcıları Siren Ertan, Atıl Kutoğlu ve Simay Bülbül, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş, Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, Derma Deri Mam. San.Tic A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Erman, Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Orman yer aldı.

Haberin Devamı

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi

Fark yaratan ve en özgün deri ürünleri tasarlayarak birinci olan tasarımcı Hüriye Çetin ve deri mühendisi Ahmet Kor sekiz bin liralık büyük ödülün sahibi oldu. İkinci Irmak Savran ve Esra Gümüşçü beş bin lira, üçüncü İrem Yazıcı ve Samet Soylu ise üç bin lira kazandı.

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi

Deri sektörünün gelişmesi ve Türk derisinin değerinin anlaşılmasını amaçladıklarını ifade eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko; “Önümüzde büyük hedefler var, uzun vadede, 2023 hedefine ulaşmak için esas amacımız istihdam, büyüme ve gelişme olacaktır. Bunun tek yolu ihracattır” dedi. 2014-2018 döneminde verimli çalışmalara devam etmek istediklerinin altını çizen Başkan Galiko, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Deri Tasarım Yarışması’nın sektöre pek çok genç tasarımcı kazandırmak adına başarılı bir organizasyon olduğunu, her sene başvuru sayılarının artığını ve çıkan sonuçların da sektörü beslediğini belirtti.

Haberin Devamı

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi


Sektöre yeni isimler ve yaratıcılık anlamında yeni sonuçların kazandırıldığının altını çizen Galiko, yarışmacıları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Gecede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da söz aldı ve “Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasının deri sektörüne çok katkı sağlayacağını düşünüyorum, yarışmacıları tebrik ediyorum” dedi.
Bir tasarımcı, bir deri mühendisinden oluşan 10 finalist takımın, yarışmanın hazırlık süreci boyunca azimle çalıştıklarını belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar; “Bu sene 4’üncüsünü düzenlediğimiz Deri’n Fikirler IV. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması’nın da sonuna geldik. 10 finalist, bu süreçte tüm gayretlerini ve yaratıcılıklarını sergiledi. Tasarım ve üretim süreçleri, deri tasarımcıları ile Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin desteğiyle beraber gelişti. Tasarımcıların yaratıcılıklarıyla hayal ettikleri deriler, üretim aşamasında mühendislik öğrencilerinin teknik bilgileriyle buluştu” dedi.

Haberin Devamı

Deri tasarımlarını ünlü mankenler sergiledi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!