Çocukken dalga geçiyorlardışimdi milyonlar kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukken dalga geçiyorlardışimdi milyonlar kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 09:16

Michael Jackson’ın hastalığı olarak bildiğimiz vitiligo hastası olmasına, çocukluğu aşağılanarak ve zorbalığa maruz kalarak geçmesine rağmen kendini sevmekten vazgeçmedi. İnandı ve dünyanın en tanınan modellerinden birisi oldu. Tyra Banks tarafından instagramdan keşfedilen Winnie Harlow hikayesi ile hepimize ders! Harlow, özellikle de kadınlara kendilerini olduğu gibi kabul edip bu şekilde mutlu olmaları konusunda ilham veriyor.

Haberin Devamı

Hastalığı dört yaşında teşhis edildi. Toronto’da kuaför olan annesi ile birlikte yaşıyordu ve lekeleri yüzünden gittikleri doktor: “Cildin pigmentlerini kaybediyor. Hayat boyu da bu kayıp devam edecek. Her gün daha fazla beyaz leken olacak bu hastalığın adı Vitiligo. Pop ikonu Michael Jackson’ın hastalığı olarak da bilinir” dedi.

Teni beyazlıyordu ama ruhuna ucunda ışığın hiç görünmediği bir karanlık çökmüştü. Okul çağı geldiğinde saplandığı zifiri çukur daha da derinleşti. Çocuklar çok acımasızdı. Sınıftan girdiği anda alay konusu oluyor, aşağılanıyor ya da en iyi ihtimalle gülüyorlardı. Kimi zebra kimi de inek diye sesleniyordu. Çocukların annesi daha da acımasızdı “Winnie, çocuklarımızın psikolojisini bozuyor” diye verdikleri dilekçeler yüzünden sayısız okul değiştirmek zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Ergenliğin de verdiği agresiflikle bugüne kadar kendine yapılanların aynını diğerlerine yapmaya başladı. Açığını gördüğü hiç kimseyi affetmiyordu. Arkadaşlarını kilolarından, saç modellerinden ya da sivilcelerinden dolayı aşağılıyordu. Okları saplıyordu ama her bitirdiği cümleden sonra kendini daha da kötü hissediyordu. Nitekim çok uzatmadan vazgeçti. Kimseye aldırış etmeden kendi olarak yoluna devam etmeye karar verdi.

Kendini de sevmeye başlamıştı. Lekeleri ile barıştı. Simetrik desenlerini bir şans olarak gördü. Güzelliğini fark etti. Nefis bir vücudu vardı. Bol bol fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarından yayınladı. Hatta zebra ve inek gibi benzerleri ile selfie bile çekti.

KUSURLARLA DA GÜZEL OLUNABİLİR

Nitekim önce bir moda fotoğrafçısının sonra da"Amerika'nın Yeni Top Model’i yarışmacısının sunucusu süper model Tyra Banks’in dikkatini çekti. Yarışmanın 21. sezonunda 14 finalistten biri olarak yerini aldı. O kadar sevildi ve dikkat çekti ki herkese kusurlarla da güzel olunabileceğini kanıtladı.

Son olarak 2015 ilkbahar yaz sezonunda hem Diesel markasının hem de İspanyol Desigual markasının yüzü olan Winnie Harlow’un instagramda 600 bine yakın takipçisi var.

Kısacası bu Kanadalı ve derisi yamalı model şu anda tüm dünyada vitiligo hastalığının sözcüsü olmuş durumda. Dünya üzerindeki tüm moda haftalarında ama özellikle Toronto Moda Haftası’nda defile yapan tüm markalar onu podyuma çıkarmak için sırada.

Haberin Devamı

Resim-altı
Winni Harlow’un en büyük şanslarından biri lekelerinin simetrik olması. Bu ona ayrı bir estetik güzellik veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!