Coachella çok güzel, gelsenize

Güncelleme Tarihi:

Coachella çok güzel, gelsenize
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:15

Dünyanın en havalı festivali Coachella’nın ikinci ayağı bu hafta sonu başlıyor. Madonna’dan Justin Bieber’a, popüler kültüre dair tüm ağır topları buluşturan festivale özel moda akımı bile yaratıldı: ‘Gyspter.’ İşte yeni bohem Coachella’ya dair bilmeniz gerekenler

Haberin Devamı

Nerede, kaç gün? Güney Kaliforniya’nın Colorado Çölü bölgesindeki Indio’da nisan ayında iki hafta sonu yapılıyor. 1999’da düzenlenmeye başlanan, iki yıl ara verip 2001’de gelenekselleşen ve 2012’den beri iki hafta sonuna yayılan festival son dört senede festivalden çok bir moda haftası kıvamını aldı.

Neden popüler? AC/DC’den Florence and the Machine’e Madonna’dan David Guetta’yayani elektronikten pop müziğe aradığınız en ‘ağır’ toplar sahnede. Ama izleyenler ‘line-up’tan daha iddialı. Mesela Selena Gomez’den Paris Hilton’a, Katy Perry’den Leo DiCaprio’ya envai çeşit yıldız şu an orada.

Coachella çok güzel, gelsenize


Katılmak kaça patlar?
Dünyanın en pahalı festivali. Giriş 1000 TL civarında. Üstelik günlük harcamalarınız için de ekstra 900 TL’yi gözden çıkarıyorsunuz.

Nedir bu gypster?
FestivalinWoodstock gibi belli bir felsefesi yok. Ama stil kodları gayet net:‘Gyspter’ olmalısınız. Yani biraz bohem biraz çingene biraz hipster. Peki bu yeni trendi yakalamak için neler yapmalı, bir bakalım.

Haberin Devamı

Coachella çok güzel, gelsenize

** Şort, festivalin olmazsa olmazı. Alessandra Ambrosio’dan Fergie’ye herkes forma misali şort giyiyor. Önemli unsur, olabildiğine kısa, hatta popoyu inceden gösterecek seviyede olması. Mini etek de popüler.
** Şort ya da mini eteğin sutyenden hallice bir büstiyerle takımlanması önemli. Hatta bikini üstü daha iyi: ‘Sonrasında VIP bir havuz partisine davetli’ imajı veriyor.
** Ceket niyetine etnik desenli kaftan, ya da şifondan uzun ve yine desenli, püsküllü, yerlere kadar uzanan bir tasarım giymek işin püf noktası. Bkz: Rihanna.
** Festivalin ‘it-girl’leri Kendall-Kylie Jenner, Gigi Hadid gibi geçici altın rengi dövmeler, hızmalar ve yuvarlak renkli çerçeveler kullanmak pek bir ‘in.’
** Top model Jourdan Dunn gibi saçı festival için lavanta ve mavi rengine boyatanlar çoğunlukta. Saçı aksesuarlarla süslemek şart.Özellikle çiçekli taçlar revaçta.
** Kızılderili şapkasını siyah transparan mini şort ve bluzlarla takımlayıp ‘Mad Max’ havası estirmek en sıkı trendlerden.
** VIP alanlarına girmeyi sağlayan bileklikler, festivalin açık ara en havalı aksesuarı.

Haberin Devamı

Coachella çok güzel, gelsenize

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!