Ayancık'ta sinema buluşması

Güncelleme Tarihi:

Ayancıkta sinema buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 14:37

Geçen yıl yaşanan sel felaketi nedeniyle ertelenen 1. Ayancık Film Festivali bu yıl 23 ile 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli yan etkinliklerin de düzenlendiği festival, dün gece düzenlenen ödül töreniyle sonuçlandı. 1. Ayancık Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği, Nirengi Kültür Sanat Derneği ve Ayancık Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Afrikali Ali ve Özgür Özgülgün'ün üstlendiği ödül törenine, oyuncu Cansu Fırıncı, yönetmen Tufan Taştan, yazar Merve Başcumalı, yapımcı Oğuz Sözen, yönetmen Hakan Yusufoğulları, oyuncu Yağmur Ün ve Merve Kansu katıldı.

Ayancıkta sinema buluşması

ÖDÜLLER DAĞITILDI
Festivalde "Ulusal Kısa Kurmaca" kategorisine 147 film, "Ulusal Belgesel" dalında 115 film olmak üzere toplamda 262 yapım başvuruda bulundu. Festivalde En İyi Kurmaca Film "Larva", En İyi Belgesel Film "Hayde Bre Pehlivan" seçildi. Kurmaca Jüri Özel Ödülü'nü "Babamın Öldüğü Gün", Belgesel Jüri Özel Ödülü'nü "Büyülü Fener Bekçileri", Kurmaca Mansiyonu "Yara", Belgesel Mansiyonu "Goca Yörüğün Tohumları" ve Ayancık Özel Ödülünü "Altı Üstü Deniz" filmleri aldı.

Haberin Devamı

Ayancıkta sinema buluşması
YAN ETKİNLİKLER DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ayancık Film Festivali'nde "En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film"e ve "En İyi Ulusal Belgesel Film"e toplamda 15 bin lira para ödülü verildi. Festivalde, yönetmen, sinema oyuncuları, yapımcı ve sinema eleştirmenlerinin katılımıyla yarışma filmlerinin gösterimi, özel gösterimler, çeşitli atölye çalışmaları, söyleşi ve etkinlikler de yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!