Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:10

İlhamını doğadan alan, tazelik dolu, yeşilin, mavinin, beyazın ve toprak tonlarının birbirleriyle dans ettiği, pozitif enerji ve doğallık kokan Akdeniz tarzlı dekorasyonlar her zaman insana kendini iyi hissettirmeyi başaran türde dekorasyonlar olmuştur.

Haberin Devamı

Dekorasyon tarzlarını mevsimlere göre ayırsak yaz mevsimini şüphesiz ki Akdeniz stili dekorasyonlar temsil ederdi. İlhamını doğadan alan, tazelik dolu, yeşilin, mavinin, beyazın ve toprak tonlarının birbirleriyle dans ettiği, pozitif enerji ve doğallık kokan Akdeniz tarzlı dekorasyonlar her zaman insana kendini iyi hissettirmeyi başaran türde dekorasyonlar olmuştur. Akdeniz stili dekorasyonların bir diğer özelliği de yerel bir tarz olmasıdır; tüm dünyada kullanılan tasarım biçimi olmasına rağmen ülkeden ülkeye yerel farklılıklar sergiler Akdeniz tarzı dekorasyonlar. Örneğin taş ocaklarının fazla olduğu, ana doğal malzemenin taş olduğu bölgelerde Akdeniz tarzı evler taştan yapılan mimarilerdir ve iç mekânlarda da taş mobilya ve aksesuarlar kullanılır. Aynı şekilde eğer ormanlık bir bölgeyse ahşap hakimiyetini evin içinde de dışında da sürdürür. Renkler de bölgenin doğal yapısında en çok rastlanan renklerden ilham alır. Ama elbette tüm dünyada tercih edilen ortak bazı yönleri de var Akdeniz tarzının. İşte onlardan bazıları... 

 

Haberin Devamı

SADE VE KONFORLU

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Kaynak: Tato Design

Konfor ve yalın bir estetik anlayışı Akdeniz tarzının en öne çıkan özelliklerinden... Doğallığın ön planda olduğu bu stilde yer minderleri, doğal malzemelerden imal edilen basit ama estetik mobilyalar, divan tarzı geleneksel oturma grupları en çok kullanılan tasarım unsurlarının başında geliyor. Klasik dekorasyonlardaki gibi pürüzsüz bir renk uyumu ya da modern dekorasyonlardaki gibi akıcı bir düzen Akdeniz stilinde görülmez çünkü bu stil doğadan ilham alır ve doğa kusursuz bir simetriyle şekillenmez.

 

DESENLİ ZEMİNLER

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Kaynak: Roas 3D Visual Arts

Haberin Devamı

Akdeniz stili dekorasyonlarda en sık rastlanan tasarım özelliklerinden biri de desenli yer döşemeleri. Özellikle mavi, yeşil ve beyaz tonlarının bir arada kullanıldığı ve yorucu olmayan, iyi hissettiren motiflere sahip karo çiniler evlerde Akdeniz esintisi yaratmanın en şık yollarından biri.

 

TROPİKAL BİR ATMOSFER

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Kaynak: Zaga Arquitectura

Canlı bitkiler, ev ağaçları ve renkli çiçekler, Akdeniz stilinin olmazsa olmazlarıdır. İlhamını doğadan alan Akdeniz tarzı dekorasyonun içine doğayı katar. Akdeniz tarzı dekorasyonlarda en çok kullanılan aksesuar büyük ev bitkilerdir.

 

KONFOR VE HUZUR ÖN PLANDA

Haberin Devamı

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Kaynak: Rosa Pura Home Store

Konforun ve doğallığın ön planda olduğu Akdeniz tarzı evlerde yatak odası dekorasyonunda genellikle yine mavi, yeşil ve beyazın uçuk tonları ile dinlendirici ve yenileyici bir atmosfer hakimdir. Hasırdan ve ahşaptan üretilen mobilyalarla kalabalık olmayan, ferah, iç açıcı ve yalın bir yerleşim Akdeniz tarzı bir yatak odası oluşturmak için yeterli. Tabii yatak odasındaki en önemli unsur konforlu bir yatak ve konforu arttıran yastıklar...

 

İÇ MEKÂNLARI DIŞ MEKÂN GİBİ TASARLAMAK

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Kaynak: Bloomint Design

Dediğimiz gibi, insana kendini en iyi hissettiren dekorasyon tarzlarından biri olan Akdeniz stilinde sallanan sandalye, hamak, salıncak gibi sakinleştirici ve rahatlatıcı mobilyaları görmek mümkün. Bu mobilyalar diğer tarzlarda genellikle bahçe, veranda gibi dış mekânlarda kullanılır ancak Akdeniz stilinin en ayırt edici özelliklerinden biri de iç mekânların da tıpkı dış mekânlar gibi tasarlanmasıdır. Bu yüzden eğer evinizi Akdeniz tarzı dekorasyon ile dizayn etmek istiyorsanız bu tür dinlendirici ve keyifli mobilyaları salonunuzda kullanabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

UYUMSUZLUĞUN ESTETİĞİ

Akdeniz esintisini evinize taşımanın yolları

Kaynak: Lola 38 Hotel

Bu tarzın en önemli özelliklerinden birinin de içinde doğadan ilham aldığı için estetik bir düzensizlik ve uyumsuzluk barındırması olduğunu söylemiştik. Rustik dokunun ve işlenmemiş ahşap mobilya ve malzemelerin sıklıkla kullanıldığı Akdeniz stilinde farklı renkler, dokular ve malzemeler iç içe geçerek çeşitliliğin kendine has karmaşık estetiğini sergiler.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!