10 adımda doğal yaz makyajı

Güncelleme Tarihi:

10 adımda doğal yaz makyajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 09:50

Yazın sıcakta makyaj mı yapılır demeyin! Sadece 10 adımda kusursuz ve doğal bir yaz makyajı yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yazın taze ve doğal görünen cildinizle tüm bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Sıcak havalara özel hafif makyaj tüyoları ile harika görünmek elinizde...

İşte 10 adımda doğal yaz makyajı:

Size yakışan rengi bulun

Cilt tonunuza göre hangi renk malzemelere yöneleceğinizi önceden belirleyin. Buğday cilt tonuna sahip olanlar için bej renkler uygunken, daha beyaz olanlar için şeftali ve pembe tonları ideal.

Nemlendirici uygulayın

Cildinizi temizledikten sonra su bazlı hafif bir nemlendirici yaz makyajı için iş görür. Su bazlı nemlendiricinizi cildinize eşit miktarda uygulayarak cildinizi makyaja hazırlayabilirsiniz.

10 adımda doğal yaz makyajı

Haberin Devamı

Dudaklarınıza peeling yapın

Bakımlı dudaklar makyajınızın iyi durması için en önemli ayrıntılardan biri. Dudak peelingi ile dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırabilirsiniz.

BB veya CC krem tercih edin

Ağır ve yağlı fondötenler yerine hafif bazlı BB veya CC kremlerle cildinize biraz renk vererek makyaj bazınızı oluşturabilirsiniz. Cilt tonunuza uygun olan kremlerden birini seçmeniz çok önemli.

Krem kapatıcılar kullanın

Krem kapatıcılar ile göz altı bölgenizi ve sivilcelerinizi kapatarak daha pürüzsüz bir göz çevresi ve cilt yüzeyi oluşturabilirsiniz.

10 adımda doğal yaz makyajı

Allık kullanın

Allık fırçaları ile cilt tonunuza uygun bir renkte elmacık kemiklerinizin üzerine allık uygulayarak makyajınızı daha çekici hale getirebilirsiniz.

Göz kalemi çekin

Kahverengi veya siyah renkli bir göz kalemi ile gözlerinizin daha büyük ve güzel görünmesini sağlayabilir ve etkileyici gözlere kavuşabilirsiniz.

Rimeli unutmayın

Doğal bir makyaj için hafif bir rimel tercih edebilirsiniz. Siyah veya kahverengi tonlarındaki rimelinizi sadece üst kirpiklerinize uygulayarak doğal ve çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz.

10 adımda doğal yaz makyajı

Haberin Devamı

Doğal bir ruj seçin

Dudaklarınızda doğal bir görüntü oluşturacak olan nude veya şeftali tonlarında bir ruj seçerek dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Dudak parlatıcıları da yaz makyajı için ideal bir seçim. Dudak parlatıcıları dudaklarınızı daha dolgun göstermesi ile de iyi bir alternatif oluşturuyor.

Sabitleyici sprey uygulayın

Sıcak havaların azizliğine uğramamak için sabitleyici sprey kullanarak makyajınızı akmamasını sağlayabilirsiniz. Bir iki fıs sıkacağınız spreyle birlikte makyajınız hem daha doğal görünür hem de gün boyu bozulmaz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!