Stil sahibi erkeğin bir haftası

Güncelleme Tarihi:

Stil sahibi erkeğin bir haftası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2008 00:00

Erkek giyimi kadın modasına göre daha az gösterişli olabilir ama daha kolay olduğunu kimse söyleyemez. Görünüşüyle özel birisi olduğunu anlatmak isteyen erkeğin dikkat etmesi gereken o kadar çok nokta var ki! Türkiye’nin önemli erkek giyim modacısı, tasarımcısı ve imaj danışmanları Özlem Çakır, Hatice Gökçe ve Güner Işık’la konuşarak bir kılavuz hazırladık.

SARIŞIN VE ATLETİKLER

HAFTA İÇİ: Lacivert veya gri çift düğme, slim cut bir takım elbise, mavi dar ve kısa yaka bir gömlek, düz tek renkte veya minik puanlı dar ve ince kravat, kahverengi ayakkabı ve kemer.

HAFTA SONU: Gri jean , gri tişört, uçuk pembe bisiklet yaka kazak, spor ayakkabı, trençkot.

GECE: Tüvit kahve, bej, taba karışık bir spor ceket, bej spor kanvas pantolon, bej- mavi-taba pötikare slim cut gömlek üzerine mavi polo yaka triko, kahve süet kemer ve kahve süet bot.

SARIŞIN KİLOLULAR

HAFTA İÇİ: Lacivert veya füme ince çizgili veya düz çift düğme ama daha klasik kesimli takım elbise, mavi İtalyan yaka gömlek, diagonal çizgili veya tek düz renkte kravat, kahverengi kemer ve ayakkabı.

HAFTA SONU: Koyu renk blucin, boyuna ince çizgili spor gömlek, lacivert kolsuz süveter, kahve spor ayakkabılar, süet dökümlü bir ceket

GECE: Lacivert blazer, füme gabardin pantolon, boyuna ince çizgili, yakası düğmeli uçuk pembe ve beyaz çizgili gömlek, füme polo yaka triko, kahve ayakkabı ve kemer.

STİL SAHİBİNİN GARDIROBUNDA BU YIL NELER OLUYOR?

Keten, oldukça sert bir tuşe ile karşımıza çıkıyor. Pamuk ise organik olanı ile ön planda.

Kendini tekrar eden desenler yanında, bu yıl büyük desenli kravatlar geldi.

V yaka merserize örgülü kazaklar ile pamuklu, koyu zeminli gömlekler yine vazgeçilmez.

Vintage deri aksesuvarlar yine favori. Bu yıl tek yenilik baskılı atkılar olabilir.

Rafya ve bambudan yapılan şapka ve benzeri tasarımlar yazın tatil mood’una çok uygun.

Yaşasın, yıka-çık ütü gerektirmeyen takımlar artık çıkmamak üzere gardıroplara giriyor.

ESMER VE ATLETİKLER

HAFTA İÇİ: Füme çift düğme, slim cut bir takım elbise, beyaz veya mavi dar ve kısa yaka gömlek, düz tek renk veya minik puanlı dar ve ince kravat, kahverengi kemer ve ayakkabı.

HAFTA SONU: Gri jean, bordo polo yaka uzun kollu tişört, siyah altı lastik spor ayakkabı, siyah kısa kruvaze kaban.

GECE: Siyah kaşmir - ipek karışımı ince tek spor ceket, siyah boğazlı ince kaşmir triko, füme flanel pantolon, siyah rugan bot, kemer, bordo kaşmir atkı.

ESMER KİLOLULAR

HAFTA İÇİ: Füme veya koyu lacivert ince çizgili veya düz tek renkte ama daha klasik kesimli takım elbise, beyaz veya mavi İtalyan yaka gömlek, tek düz renkte kravat, kahverengi kemer ve ayakkabı

HAFTA SONU: Siyah jean, beyaz spor gömlek, kolları mandallı ve çift cepli, siyah V yaka boyuna çizgili kazak, kırmızı kaşmir atkı, siyah önden düğmeli kaban, siyah spor altı lastik ayakkabılar

GECE: Siyah ince fitilli, hafif bir kadife ceket, beyaz pötikare yüksek yaka spor gömlek, mor v yaka kazak, siyah kanvas pantolon.

HAFTA İÇİ/ İş hali

RAHAT TAKIM: Stil sahibi işe giderken mutlaka takım giyer. Renginin bu yıl lacivert olmasında yarar var. Hem modern, hem de şık. Laciverti memur işi bulduysanız diğer alternatifiniz gri. Çünkü toprak, kum ve taş renklerini giyebilmek için daha yaz aylarının gelmesini beklemeniz lazım. Stil sahibinin iş takımı yünlü kumaştan, altında ise mutlaka ve mutlaka mokasen ayakkabı var. Kiloluysanız ceketinizin tek düğmeli ve kuplu olmasına dikkat edin.

DAR PANTALON: Kendini içinde rahat ve kendi gibi hissettiği takımları tercih eder. Ama rahattan anladığı bol kesimli geniş pantolonlar değil elbette. Bacak payı çok geniş olmayan, paçaları hafif dar bir pantolonun 2008 trendlerine uygun düşeceğini bilir. Pantolonun beli mühim: Ne sokak modası gibi düşük, ne de 80’lerdeki gibi yüksek olmalı. Pantolon ceketle aynı renk de olabilir, iki-üç ton açığı da. Tabii ki kanvas kumaş olacak.

MAVİ GÖMLEK: Gardırobu açın, beyaz ve pudra mavisi olmayan bütün gömleklerinizle moda yeniden değişene kadar vedalaşın. Temizlik daha bitmedi: Yaşınız 35’ten büyükse 8 santim, 35’ten küçükse 6 santimden geniş bütün kravatlar da kaldırılacak! Her stil sahibi erkek, ince kravatın kendisini daha yapılı göstereceğini bilir. Eğer takımınız griyse bebek mavisi bir gömlekle gri, bej, toprak renkleri bulunduran bir kravat mükemmel olabilir. Yok lacivertse, o zaman koyu bordo ve koyu yeşil. Ama gömleğin yakasına dikkat edin, ne kadar küçükse takımınıza o kadar seçkin bir ifade verir.

HAFTA SONU/ Spor hali

GÖMLEK-CEKET: Hafta içi jilet gibi dolaşan stil sahibi, hafta sonu geldiğinde sandık eskisi görüntülere bürünür. Bu havayı vermek için yıkanmış, eskitilmiş yaka uçlu gömlekler ve trikolar kullanacaktır. Çok amaçlı gömlek-ceketler ya da bol cepli bir ceket hiç fena fikir olmayabilir. Ama düşmeyeceği tek bir hata var: Hafta sonu pamuklu kumaş dışında bir kumaş giymek.

SPOR TABANLI AYAKKABI: Stil sahibi adamın ayakkabılığında haftasonu için mutlaka bir-iki çift süet ya da deri ayakkabısının olması şart. Gerekirse spor ayakkabı da hiç fena kaçmayacaktır. Muhafazakarlığınız mı tuttu? Tamam, 4 buçuktan 5, geçti: Spor tabanlı klasik bir ayakkabıya da razıyız! Çünkü nasılsa üstünde ya bir jean ya da rahat kesimli bir kumaş pantolon olacak.

TABİAT RENKLERİ: Hafta içinin gri ve lacivertinden işte şimdi sıyrılabilirsiniz. Stil sahibine hafta sonu doğal toprak renkleri yakışır. Derin V yaka merserize bir kazak mı dediniz? Örgülü olursa, tamam. Ha keza çizgili, koyu zeminli bir gömlek de olabilir. Üstüne ya el örgüsü ya da elde örülmüş hissi veren bir hırkayla tabii.

GECE/ Salon hali

AYNI TAKIM: Birçok erkek gece dışarı çıkarken takımını değiştirmez. Kravatı fırlattığı gibi iş kıyafetini gece kıyafetine dönüştürür. Siz de bunlardansanız, doğru yoldasınız, olduğunuz gibi kalın.

JAKARLI GÖMLEK:

Ama geceye gündüz gömleğiyle devam ederseniz, işte sizin bittiğiniz an o kapıdan girdiğiniz andır. Çünkü stil sahibi bir erkek akşam çıkarken takımının içine aynı renkten jakarlı bir gömlek tercih edecektir.

KOT ÜSTÜ BAROK: İlle de jean giyecekseniz, tamam olur ama bu sefer üst kısmı iyi hesaplamak lazım. Stil sahibi, rahatlıkla salaşlığın arasındaki ince çizgiyi ayırt edebildiği için stil sahibidir. Jean’in imdadına ancak barok kapanışlı bir ceket ya da ince biyeli bir gömlek yetişebilir.

UZUN BOYLULAR DİKKAT

Boyuna çizgili takımASLA

Kruvaze takımHER ZAMAN

Sivri burunlu ayakkabıOLUR

Sivri ve uzun gömlek yakasıASLA



KISA BOYLULAR DİKKAT

Boyuna ince çizgili takımHER ZAMAN

Uzun ceketlerASLA

Cekette 2 ya da 3 düğmeHER ZAMAN

Duble paça pantolonASLA

İRİ YAPILILAR DİKKAT

Kalın kumaştan yapılmış giysiASLA

Kemer yerine askıOLUR

Koyu renk takımHER ZAMAN

Boyuna çizgili takımOLUR

MİNYON YAPILILAR DİKKAT

Uzun ceket koluASLA

Bol ya da dökümlü kazakASLA

Geniş gömlek yakası ve manşetHER ZAMAN

Kravatta büyük desenASLA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!