Sosyal medya Yulin Köpek Festivali'ni durdurmak için kenetlendi

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya Yulin Köpek Festivalini durdurmak için kenetlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 16:12

Çin'in Yulin kentinde düzenlenen sözde "Köpek Yeme Festivali'ne" sosyal medyadan gelen tepki her gün büyüyerek devam ediyor. Hayvan hakları savunucularının yıllardır karşı çıktığı festivale bu yıl sosyal medyadan tepki yüzbinleri buldu.

Haberin Devamı

Çin'in Guanşi eyaletinin Yulin kentinde her yıl 21 Haziran'da düzenlenen festivalde binlerce kedi ve köpek öldürülüyor. Köpek eti severlerin katıldığı festivale karşı geçtiğimiz hafta 15 şehirde protesto yürüyüşü düzenlendi.

Yerel halka göre bu festival yazı kutlamak için yapılıyor. Çin'deki efsanelere göre köpek eti kötü ruhları uzak tutuyor ve cinsel gücü artırıyor. Hayvan hakları aktivistlerinden ve batı ülkelerinden gördükleri tepkilerden rahatsız olan yerel halk, geleneklerine saygı duyulması gerektiğini söylüyor.

Sosyal medya Yulin Köpek Festivalini durdurmak için kenetlendi

Her yıl düzenlenen festivale karşı eleştiriler ise bu yıl önceki yıllara göre daha ağır. Twitter'da trend topic olan festivalin durdurulması için uğraşlar sürüyor. Türkiye gündemine de giren festival için #StopYuLin2015 hashtag'i kullanılıyor. İstatisliklere göre son bir ayda #StopYuLin2015 hastag'i kullanılarak 825 binden fazla Tweet atıldı.

Haberin Devamı

ÇİN'İN KORKUNÇ YÜZÜ

Haberin Devamı

Sözde festivalin durdurulması için ünlüler de destek veriyor ve imza atmaya çağıyor. İşte o tweetlerden bazıları...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!