Sonradan olma ve görgüsüz

Güncelleme Tarihi:

Sonradan olma ve görgüsüz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2005 18:28

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Muğla’da konuşma yaparken, “Kitle turizminde Almanlar fazla para bırakmıyor. Ancak Ruslar sonradan zengin olmanın görgüsüzlüğüyle fazla para bırakıyor" demiş ve eklemiş: "Ruslar bu söylediğimi de duymasın, bu sene çok Rus turist bekliyoruz”!

Doğan Haber Ajansı, bu haberi ‘BU LAFI TURİZM BAKANI BİR TÖRENDE SÖYLEDİ’ üst başlığıyla, hayretler içinde geçti...

Ama unutmayın ki, daha da vahimi, bu Turizm Bakanı’nın tam ünvanı KÜLTÜR ve Turizm Bakanı’dır.

Hürriyet haber merkezinde herkes Turizm Bakanı’nın bu akılalmaz gafına çok şaştı.

Ben ‘HIH!’ diye tepki vermişim, çok güldüler.

Epeydir ‘NE DİYECEK?’ diye bekliyordum, bizim yazarlardan Ahmet Hakan’ın Milli Görüşçü filan değildir, AKP içinden ‘dışa açık, kültürel birikimi tam, sosyal ilişkileri kuvvetli" birkaç isim say deseler, onun adı benim listemin tepesinde yer alır” diye kefil olduğu Bakan Atilla Koç...

Bekliyordum, çünkü daha ilk ağzını açtığında, hatırlayın, “Ben 33 yıldır turistim. Türkiye'de memur olmak turist olmak gibidir" demiş, niye diye sorulduğunda “Milletvekiliyim” şeklinde mantıklı (!) bir cevap vermişti.

Ardından da, marifet gibi “33 yıllık devlet görevinde hiç yıllık izin kullanmadığını” övünerek ilan etmişti. (Hürriyet, 23 Şubat 2005)

BEN BU İŞİ BECERECEĞİM GALİBA...

Bir iki gün sonra, bu kez de “Hakikaten Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birleşmesi iyi olmuş. Ben bu işi becereceğim, galiba... Mesaiye saat 08.00'de başlarım. Gece mesaimin bitiş saati, AB gibi ucu açıktır. Telefonum, kapım sizlere her zaman açık. Yapacağım yeni bir şey yok. Hükümetimin programlarını takip edeceğim, uygulayacağım. Türkiye'de çok konuşulur az iş yapılır. Kısa konuşurum. Zaten bizim orada, Aydın havası hep kısa olur” şeklinde bir vecizeyle sürdürmüştü konuşmasını. (Hürriyet, 25 Şubat 2005)

Allah selamet versin, ben de daha o ilk gün ‘Yaşadık’, diye düşündüğümü hatırlıyorum, ‘Bu bakandan bize çok ekmek çıkar...’

Bir buçuk aydır sabırla bekliyordum...

Becereceğim demişti, becermeye başladı!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!