Son durak R&B

Güncelleme Tarihi:

Son durak R&B
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2007 00:00

Neşe Sayles, dansın kendine göre olmadığını anlayınca oyunculukta karar kıldı. Oyunculukla birlikte R&B ve hip hop türünde bir de albüm çıkarmak için kolları sıvayan Sayles, ilk olarak rap’çi Fuat Ergin’le düet yaptı.

Haberin Devamı

Dansla uğraşıyordunuz ama birden bire oyuncu oldunuz? Ne oldu, danstan mı sıkıldınız?

Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı klasik bale mezunuyum. Oyunculuğa yöneldim çünkü dans etmenin tam olarak benim istediğim, hayal ettiğim şey olmadığını yaklaşık 17 yıl sonra fark ettim. Oyunculuk deneyimime Kampüsistan ile başladım. 3 bölüm oynadık, tam devam edecekken dizi yayından kaldırıldı. O zaman 16 yaşındaydım. Ondan sonra dizi oyunculuğunu çok sevdim çünkü set ortamı çok eğlenceliydi.

Oyunculuğa nasıl adım attınız?

BKM’nin atölyesinden bana teklif geldi. Ben başladığımda BKM Mutfak yoktu. 3 yıl orada atölye öğrencisi olarak yetiştim. Mutfak açılınca da arkadaşlarımızla birlikte orada sahne almaya başladık. O zamanlar 21 yaşındayım ve oyunculuğumun gelişmesine BKM’nin büyük katkısı oldu. Okul gibiydi. Haftanın altı günü; Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik, Caner Alkaya, Bahtiyar Engin gibi birbirinden usta isimlerle eğitim yaptım.

Sizi ilk olarak anneniz mi yönlendirdi?

Benim şanslı olduğum nokta annem. Onun sayesinde baleye gittim. Bale okuluna gittiğim için müzik eğitimi de aldım; solfej, piyano da... Nota da biliyorum. Derslerimiz boş olduğunda tiyatroda okuyan öğrencilerin derslerini izlemeye giderdik. Bunda Ankara’da okumamın da payı büyük.

Sunuculuk da yapıyordunuz... Ne oldu S’nek TV’deki "Karşı Cinsin Casusları"na (KCC)?

Şu anda aktif olarak BKM Mutfak’ta hafta sonu çıkıyorum. Televizyon programı bittikten sonra bir müddet kendi başıma kalmıştım ama son olarak "Zoraki Koca" geldi.

Zoraki Koca’ya taze kansınız. Nasıl bir karakterle giriyorsunuz, ağırlığınız ne durumda dizide?

Bengisu diye bir karakter. Yaşar’ın sevgilisi, Özlem’in kuzeni. Dominant, çevreci, bir ağaç gördüğünde duygusallaşıp ona sarılan, kesmeye kalkan oldu mu orada protesto eden çatlak ama dominant bir kız. Her istediği olsun istiyor ama özünde iyi bir karakter. İlk bölümde iki sahnem varken, ikinci bölümde 14 sahneye çıkarttılar.

Bir çok programda da küçük yaşlardan bu yana dans ediyordunuz...

Ben ilk dans etmeye başladığımda 16 yaşındaydım. Programda benden 2 yaş küçük arkadaşlarım da vardı. Makyajla, bir şekilde büyük gösteriyorduk. Reşit olup olmamak sorun olmadı çünkü çok iyi ekiplerle çalıştım. Önce Metin Uca ile sonra Mehmet Ali Erbil ve İtalya’dan gelen profesyonel bir ekip ile dans ettim. Ama Türkiye’de dans anlayışı farklı. "Dans ediyor" denildiği zaman, küçümseme oluyor. Bu konumdan sıkılmaya başladım, "Daha iyi şeyler yapabilir miyim" diye düşünüp çalıştım.

Tam dans etmekten sıkıldığınızda sizi Eurovision’da dans ederken gördük.

Athena grubundakiler benim arkadaşımdır. Eurovision’a hazırladıkları sahne şovları için hem dans eden hem de güzel olan bonus bir kız aradıklarını söylediler. Sonra akıllarında benim olduğumu ve yapmak isteyip istemeyeceğimi sordular. "Tamam" dedim ve tam 1,5 ay boyunca her gün çalıştık, her gün farklı ülkelerle birlikte vakit geçirdik. O da benim için farklı bir deneyim oldu.

Hip hop albüm yapacağınızı duyduk. Myspace’inizde rap’çi Fuat’la bir düetiniz var...

Özgür B ile R&B ve hip hop tarzında bir albüm yapmak için çalışacağız. Şu anda parçaları oluşturma aşamasındayız. Türkiye’de açıkçası Ayben ve Sultana’dan başka benim bildiğim bayan hip hop sanatçısı yok. Oraya da bir el atayım dedim.

Bir çok isim varken bu kulvarda, neden Fuat’ı seçtiniz?

Hip hop tarzında Fuat dinlerim. Ses tınısı ve yaptığı parçalar tam bana göre. "Ne yapıp ne edip Fuat’ı bulmalıyım" dedim. Numarasını buldum, aradım, konuyu anlattım. Buluştuk, beni kolumdan tutup stüdyoya götürdü. Bana "Takma ismin var mı" dedi, "Yok" dedim: "Soyadım Sayles, Adım Neşe Jr." Bir şeyler yazdı. "En sevdiğin araba nedir" diye sordu. "Escalade’yi çok severim" dedim. 5 dakikada söz yazdı. Yaklaşık 30 dakikada parçayı kaydettik, cd’yi bana verdi: "Buyur çok güzel bir parça oldu, bunu albümde koyacağız" dedi. Aykut Gürel’e dinlettik, çok beğendi, albüm için çalışmalara başlayacaktık onunla ama kısmet olmadı. 1 ay önce kendisi aradı, "Fuat ile senin yaptığın parçayı hip hop toplama albümünde kullanıyorum, ne dersin" dedi. "Allah derim" dedim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!