Şöhret olma rehberi

Güncelleme Tarihi:

Şöhret olma rehberi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 00:00

Menajer ve işletmeci Özgür Aras’ın altıncı kitabı ‘Bizim ünlülerin halleri’, şöhretlere övgü manifestosu. “Ünlüler sıradan hayatımıza ışık saçarlar” cümlesiyle başlayan kitapta, nasıl sansasyonel olunur, nasıl skandal yönetilir gibi bilgileri bulmak mümkün.

Haberin Devamı

Kitapta bir John Lennon özlü sözü dışında, hiçbir isme rastlamıyoruz. Halbuki isme bakınca sırların döküleceği bir kitap beklentisi oluşmuyor mu?
- Kitap daha ziyade şöhretli olmanın yollarıyla ilgili. Burada yazan her şey, bir şöhretin içinde bulunması gereken şeyler. Şöhretli olmanın ve o şöhreti devam ettirebilmenin belli kuralları. Bana geliyorlar, hayallerini anlatıyorlar. O cümleleri kurdukları zaman hemen anlıyorum ondan bir şey olup olamayacağını. Ünlülerle ilgili herkes anılarımı yazmamı istiyor ama olmaz. Onlar benim ailem. Onların güvenine ihanet, sırlarını ifşa etmek olur.

Şöhretlerin ketum yapısından bahsediyorsunuz. Ama karşıdakiler hayatının her türlü detayını öğrenmek istiyorlarmış. Nasıl bir düşünce yapısı?
- Sana ne kadar güvenseler de yüzde 50’sini anlatırlar. Ama “Onunla ilgili her şeye sahip olayım, tüm ipler benim elimde olsun. Bir gün bir yanlış yaparsa, ben de onu vurabileyim” düşüncesi içinde, senin yaşamının her türlü detayını bilmek isterler. Tabii bu durum çok darbe yemenin getirisi, kendini korumak için oluşturulmuş içgüdüsel bir hareket. Güveniyorlar çevrelerindeki dalkavuklara, sonra kazık yiyorlar.

Haberin Devamı

Hülya Avşar geçen hafta yaptığı röportajda yine Türkiye’nin en güzel kadını olduğunu iddia etti. Buna samimiyetle inandığını düşünüyor musunuz? Yoksa bu da mı bir strateji?
- Kesinlikle. Hülya Avşar yıldız stratejisini en iyi uygulayan isimlerden. Her şeyi konumuna göre planlıyor; Meşgul ediyor insanları: Sinema oyuncusu, televizyon yıldızı, anne, tenisçi... Birçok duruma uygun kimliği var. Kusurlarını da ilk önce kendi söyler, kimse üzerine yorum yapamaz. Seda Sayan da böyledir. “Ayak topuklarıma kadar seluloitlerim indi” der. Türk kadını da kendiyle özdeşlik kurup seviyor öyle olunca.

Türk halkı hangi durumları affetmez?
- En önemlisi dürüstlük; şimdi herkesin başından pişmanlık duyulan tecrübeler geçer. Açık yüreklilikle çıkıp “Ben böyle bir şey yaşadım ama nedenleri bunlardı” derseniz kalplere dokunursunuz. Türk halkı da size sempati duyar. Bazı durumda açıklama yapmak zorunda bile değilsiniz, ekibiniz doğru kelimelerle durumu sizin yerinize izah edebilir. Kaçınılması gereken durum, yalan söylemek ve Türk halkının sarsılmaz değerlerine ters düşen durumlarda bulunmak.

Haberin Devamı

Şöhret yönetme konusunda en başarılı bulduğunuz isimler kimler?
Ajda Pekkan, Sertab Erener, Sezen Aksu, Tarkan, Gülben Ergen, Bengü, Funda Arar. Çalışıyorlar. Çalıştıklarını da ekiplerine yatırıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!