Sneijder sağlık projesi yüzü oldu

Güncelleme Tarihi:

Sneijder sağlık projesi yüzü oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2014 00:00

Galatasaraylı ünlü futbolcu Wesley Senijder, özel bir hastanenin düzenlediği sosyal sorumluluk projesinin yüzü oldu. Sneijder, konuyla ilgili hazırlanan bilbord’larda kadın ve çocukları kampanyaya katılmaya davet ediyor.

Haberin Devamı

Sneijder sağlık projesi yüzü oldu
Kadın ve çocuk sağlığına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla özel bir hastanenin yaptığı projede 3 ayda 3 bin anne ve çocuğa ulaşılması ve sağlık kontrollerinden geçirilmesi hedefleniyor. Konuyla ilgili dün düzenlenen toplantıda konuşan hastane Genel Müdürü Meri İstiroti, başvuran kadın ve annelerin, meme ve rahim ağzı kanserine karşı mamografi veya pap smear testi yaptırabileceğini söyledi. Kampanya çerçevesinde 0-6 yaş arasındaki çocuklar ise fiziksel ve zihinsel gelişim takibi için detaylı testlerden geçecek.
Tıbbi Direktör Prof. Dr. Oktar Asoğlu, “Anneyiz Çocuğumuz Sağlıklıyız” projesiyle özellikle kanseri önleme ve erken dönem yakalamakla ilgili duyarlılık geliştirmek istediklerini de söyledi.

Haberin Devamı

YILLIK KONTROLLER ÖNEMLİ

Kadın hastalıkları ve doğum uzman Prof. Dr. Hasan Serdaroğlu, kadınlarda en sık görülen meme ve rahim ağzı kanserinin “yolda” yakalanıp, tedavi edilebildiğini belirterek, periyodik muayene ve kontrol alışkanlığı kazandırılması gerektiğini vurguladı. Jinekolojik onkoloji uzmanı Prof. Dr. Faruk Köse ise , “Maalesef rahim ağzı kanseri tanısı alan 100 kadından 60’ı bize tedavi edilemeyecek kadar hastalığı ilerlemiş olarak geliyor. Tam da bu nedenle yıllık kontroller büyük önem taşıyor” dedi.
Meme cerrahı Prof. Dr. Levhi Akın, Türkiye’de en sık görülen kadın kanserinin meme olduğunu söyledi. Meme kanseri olan kadınların sadece yüzde 47’sinin erken kabul edilen evre 1 ve 2’de tespit edilebildiğini belirten Prof. Dr. Akın, “Erken evrede yakalanan kanserde tedavi başarı oranı yüzde 95’lere çıkıyor. Ancak maalesef meme kanseri kadınların yüzde 50’den fazlası bu şanstan mahrum oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!