Sizin askerleriniz yedikleriniz

Güncelleme Tarihi:

Sizin askerleriniz yedikleriniz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2004 00:31

Kanserle savaşan yiyeceklerle beslenmek ve bu sayede kansere hiç yakalanmamak mümkün. Kolon kanseri olmamak için üzüm suyu, prostat kanserinden uzak durmak için lahana ve karnabahar yemek, dert değil zevk olsa gerek.

Tıp dünyasında kanserle ilgili çalışmalar, araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni tedavi yöntemleri, eskilere göre kullanılan daha etkili, daha az zarar verici ilaçlar, kanser hastaları ve yakınları için birer umut kaynağı.

Ama kansere yenik düşmemenin en etkili çaresi, bu hastalığa hiç yakalanmamak.

Dr. Maggie Greenwood- Robinson’un ‘Kanserle savaşan yiyecekler’ isimli kitabı, kanser hastalığını kendinden uzak tutmaya kararlı kişiler için çok önemli bir yol gösterici.

Unutmayın ağzınızdan içeri giren her yiyeceğin vücudunuza bir etkisi var. Bu etkilerin olumlu olması için, özel bir çaba harcayın. ‘Kanserle savaşan yiyecekler’ kitabından yaptığımız derleme sonrasında emin olun, yediğiniz her lokmayı özenle seçecek ve günlük değil, ömürlük bir sağlığı garanti edeceksiniz.

Sadece diyet yapmak için değil, her zaman sağlıklı beslenmekten ve doğal yiyeceklerden söz etmelisiniz. Bu yüzden lütfen elinizden düşürmediğiniz beslenme kitapları, diyetler için yazılmış olanlar değil, sağlıklı beslenmeyi anlatanlar olsun.

DOĞRU BESİNLERİ YAŞAMINIZA SOKUN

Bu diziyi okurken, kanserin çok ciddi bir hastalık olduğunu bilirseniz, belki yakalanmamak için ekstra çaba gösterebilirsiniz.

Kansere yakalanmak kaderin bir oyunu değil. Dahası bu hastalığa yakalanmamak için alınabilecek bazı önlemler var.

Öncelikle ve özellikle sofra alışkanlıklarınız, sabah, öğle, akşam öğünlerinde tabağınızı dolduran yiyecekler, kanserle savaş için etkili birer silah olabilir.

Tabii ki doğru yiyecekleri ve kanseri vücuda yaklaştırmayacak besinleri seçebildiğiniz takdirde!

Kanser çeşidine göre yiyecek seçelim

A
merikan Kanser Araştırma Enstitüsü’yle ortaklaşa yaptığımız çalışmalar, kanser türleriyle kişilerin beslenme alışkanlıkları arasında güçlü bir bağ bulunduğunu ortaya çıkardı. Kanseri bedenden uzak tutmak için doğal besinlerle beslenmenizi, meyve ve sebze ağırlıklı bir beslenme programına uymanızı açıklamak kesinlikle yeterli değil.

Bizler, bazı besinlerde, belli bazı kanser türleriyle savaşan maddelerin yer aldığını biliyoruz. Yani başka bir deyişle, sürekli fasulye yiyen bir kişinin bilinen tüm kanser türlerinden korunduğu söylenemez. Belli kanser türleriyle savaşan yiyecekleri tanımak gerekiyor.

Bu kanser türünden korunmak için sarmısak, yeşil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, yeşil ya da siyah çay, sarı- turuncu sebzeler, yoğurt ve fermante edilmiş diğer süt ürünleri sofranızda bulunmalı.

Kanser türleri arasında özellikle de kadınlarda çok yaygın olan meme kanserinden korunmak için yağı alınmış süt, düşük yağlı süt ürünleri sofralardan eksik edilmemeli. Meme kanserini önleyen belli başlı besinleri şöyle sıralayabiliriz:

Elma, buğday kepeği, baklagil ve fasulyeler, Brüksel lahanası, havuç ve havuç suyu, kiraz, vişne, sarmısak, kabuklu yemişler, kırmızı turp, soya ürünleri, ıspanak, sarı -turuncu sebzeler, yoğurt, yağ oranı düşük süt ve süt ürünleri.

Son yıllarda sık görülen kanser türlerinden biri de kolon kanseri. Bu kanser türünden korunmak için Brüksel lahanası, lahana, havuç, karnabahar, sarmısak, üzüm, üzüm suyu, kara lahana, baklagiller, kıvırcık salata, düşük yağlı süt ürünleri, kabuklu yemişler, yulaf kepeği, tam tahıllar, yoğurt ve diğer fermante süt ürünleri ile beslenmek gerekiyor.

Kanser türlerinin en tehlikelisi hiç kuşkusuz akciğer kanseri. Bu hastalıktan korunmak için de şu besinleri sofranızdan eksik etmeyin: Brokoli, Brüksel lahanası, havuç ve diğer sarı- turuncu sebzeler, karnabahar, acı biber, kara lahana, düşük yağlı süt ürünleri, soğan, portakal, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, domates ve domates ürünleri.

Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, bakla, sarmısak, yeşil çay, kara lahana, soğan, portakal ve diğer narenciye türleri, domates ve domates ürünleri, tam tahıllar mide kanserinden korunmayı sağlar.

Brüksel lahanası, lahana, kanola yağı, karnabahar, kara lahana, az yağlı süt ürünleri, zeytinyağı, soya ürünleri, domates ve domates ürünleri.

Ve diğer kanser çeşitleri

İnsan vücudunda her organ kanser tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Burada kanser türlerinin hepsini sıralamaya imkan yok. Sizlere sadece en yaygın kanser türlerinden korunmanızı sağlayacak besinlerin listesini sunabiliyoruz. Bu arada çok yaygın olmayan birkaç kanser türünden daha sözetmek mümkün. Örneğin, yemek borusu kanserinden korunmak için yeşil çay, domates ve domates ürünleri tercih edilmeli. Böbrek ve halk arasında ‘kan kanseri’ olarak bilinen lösemi için bol bol çay içmelisiniz. Karaciğer kanserine karşı sizi koruyacak olanlar sarmısak ve yeşil çaydır.

Pankreas kanserine karşı da baklagiller, çay, domates ve domates ürünleri etkilidir. Elbette kanser türlerinin hepsinden korunmak isteriz. ‘Ben falanca türe yakalanmayayım’ diye bir seçme şansımız yok. Bu nedenle, kanser türlerine savaş açan belli başlı besin maddelerini sıralamakta yarar var. Listede hemen her türe karşı önerilen besinlere dikkatinizi çekmek istiyoruz:

Listenin başında lahana türleri, karnabahar, sarı ve turuncu sebzeler, yeşil yapraklı sebzeler, az yağlı süt ürünleri, domates, çay çeşitleri, kabuklu yemişler, sarmısak ve soğan yer alıyor.

YARIN

YAĞLAR VE KANSER
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!