Sinirlerinizi aldırmaya hazır mısınız

Güncelleme Tarihi:

Sinirlerinizi aldırmaya hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

İlk olarak ünlü Fransızca şarkıların fonetiğine uygun Türkçe sözler yazarak dikkat çektiler: ‘Sütü Seven Kamyoncu’, ‘Bana Kitap Al’ ve ‘Esmeralda’... Bu şarkılar internette tıklanma rekorları kırdı. Son videoları ‘Tuttur Kral Sensin’de de, Operadaki Hayalet ve Queen’in Bohemian Rhapsody’sine komik sözler yazdılar. Facebook’ta yaklaşık 70 bin takipçileri var. Kendilerine Batesmotelpro diyen grubun sloganı ‘Sinirlerinizi alacağız’. Yeni projeleri ‘Kanal Tedavisi’ ise 2 Kasım’da Beyoğlu Jolly Joker Balans’ta

Batesmotelpro, metin yazarı Volkan Öge, mali müşavir Ömür Cedimağar ve yazılım şirketinde çalışan Tansu Tunçel’in kurduğu bir prodüksiyon grubu. Kuzenler Ömür Cedimağar ve Tansu Tunçel, arkadaşları Volkan Öge’yle 2000’lerin başlarında Türkiye’de video paylaşım kültürü oluşmadan önce, eğlenmek için videolar hazırlamaya başladı. Youtube yaygınlaşınca da arkadaşlarının teşvikiyle videolarını internete koydular. Volkan Öge, Alfred Hitchcock’un ‘Sapık’ filminin hayranıydı. Filmdeki Bates Motel’den etkilenerek Youtube hesabını Batesmotelpro diye açtı. Grubun adı buradan geliyor.
Üç kişilik ekip, çekim ve müziklerde yardımcı olsunlar diye arkadaşları Kerim Barutçu ve Hakan Erim’i de aralarına aldı. İlk olarak Fransızca şarkıların fonetiğine uygun Türkçe sözlerle hazırladıkları klipleri ilgi topladı: ‘Bana Kitap Al’, ‘Sütü Seven Kamyoncu’ ve ‘Esmeralda’ şarkılarının klipleri internette bir milyondan fazla izleyici buldu. Sonrasında ‘Buz Gibi Biraderler’ ve ‘Deli Behlül’ gibi onlarca videoyla takipçilerini artırdılar.

BEYAZ’LA DA ÇALIŞTILAR

Bir ara şovmen Beyaz’la çalışıp, skeçler çektiler. Gittigidiyor.com’dan da reklam filmi hazırlamaları için teklif aldılar. Hazırladıkları ‘Ah Anam Vah Anam’ videosu, Türkiye’de ilk defa viral reklam kategorisinde uluslararası ‘Effie’ ödülünü aldı.
Batesmotelpro’nun son videosu Tuttur Kral Sensin, Operadaki Hayalet müzikali ve Queen’in unutulmaz şarkısı Bohemian Rhapsody’nin üstüne yazılan eğlenceli Türkçe sözlerle hazırlandı. Klip zengin olmak isteyen bahtsız bir adam ve arkadaşlarının komik hikayesini konu alıyor. Facebook’ta yaklaşık 70 bin kişi tarafından izlendi. Grup üyeleri bu kadar ilgi görmeyi beklemediklerini söylüyor: “Yaptıklarımıza değer verilmesi bizi mutlu ediyor. Aldığımız güzel yorumlarla motivasyonumuz daha da artıyor.”

EN BÜYÜK HAYALLERİ SİNEMA

Yeni projeleri Kanal Tedavisi’nin içeriğini de şöyle anlatıyorlar: “Bu gösterimiz, aslında öncelikle bir tanışma etkinliği. 2 Kasım’da saat 21.00’de Beyoğlu’ndaki Jolly Joker Balans’ta iki saat sürecek bir televizyon şovu gibi düşünülebilir. İçinde bir programda görmek isteyeceğiniz her şey var. Ünlü bir konuğu ağırlayacağız. Eski sevilen videolarımızın yanında, yeni videolarımızı da internete düşmeden takipçilerimizin beğenisine sunacağız. Ayrıca seyirciyi müzik, telefon bağlantısı, karşılıklı sohbet gibi etkinlikler ve başka sürprizler bekliyor.”
Batesmotelpro’nun gösterilerinin devam edip etmeyeceği tepkilere bağlı: “Bizim için deneysel bir süreç bu. Tahminimizce ortaya güzel, özgün bir iş çıkacak.” Peki gelecekteki hedefleri neler? Eğer şovları devam ederse başka şehirlere, üniversitelere gidip sahne almak istiyorlar: “Çizgimizi koruyarak televizyonda program da yapmak isteriz. Ama en büyük isteğimiz birlikte bir sinema filmi yapmak.” Batesmotelpro’yu www.facebook.com/batesmotelpro’dan izleyebilirsiniz. Beyoğlu Jolly Joker Balans’taki gösterilerinin biletleri de www.biletix.com’da.

HER YAŞTAN HAYRANIMIZ VAR

Bütün üyeleri 30 yaşın altına olan Batesmotelpro, konu özel hayata gelince çekimser bir tavır sergiliyor. Tanındıktan sonra genç kızların ilgisi arttı mı diye sorarsanız; Ömür Cedimağar geçen yıl evlendi ve mutlu bir evliliği var. Volkan Öge’nin de bir kız arkadaşı. Bu soruyu “Benim sağım solum belli olmaz” diye geçiştiren Tansu Tunçel: “İşin aslı bize sadece kadınlar ilgi göstermiyor. Kadın, erkek ve çocuk, her yaştan takipçimiz var” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!