Sinemanın ustaları Datça’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın ustaları Datça’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 21:24

Bu sene altıncısı gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali’ yoluna ‘Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’ adıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Bugün başlayıp 6 Eylül’e kadar sürecek festivalde Erol Günaydın’dan Perihan Şavaş’a, Hülya Avşar’dan Oya Başar’a Türk sineması yıldızlarını Datça’da buluşturacak festivalde, Fatma Girik, Kemal Sunal ve Yavuz Özkan geceleri düzenlenecek. Yeşim Salkım, Rafet El Roman ve Zuhal Olcay’ın sahne alacağı festivalin gala gecesi onur konuğu ise Fatma Girik.

Gala gecesinin sunuculuğunu Perihan Savaş üstleniyor. Yeşim Salkım’ın vereceği mini konser ile başlayacak gecede, ödül töreni ve konuşmaların ardından Fatma Girik’in unutulmaz filmlerinden ‘Ağrı Dağı Efsanesi’ gösterilecek. Ayrıca gecede, Türk Sineması’na katkılarından dolayı Necmettin Çobanoğlu’na ‘Emek Ödülü’ verilecek.
Gala gecesinin ertesinde 11’inci ölüm yıl dönümünde, Türk sinemasının büyük ustası Kemal Sunal anılacak. Sunal’ın ailesi, dostları, birlikte çalıştığı oyuncular ve yönetmenlerin de bulunacağı gece, Rafet El Roman konseri ile başlayacak. Ustanın ‘Davaro/ Dağdan İndim Şehre’ filmlerinin gösterileceği gecenin sunuculuğunu yine Perihan Savaş üstleniyor.
Festivalin ‘Sinemaya Bir Ömür Verenlere Saygı’ başlıklı son günü ise, Yavuz Özkan gecesi olarak belirlendi. Sunuculuğunu Burak Göral’ın üstlendiği geceye Zuhal Olcay’ın vereceği mini konser ile başlayan katılımcılar, ustayı yakınları ve çalışma arkadaşlarından dinleyecekler. ‘İstanbul’da Aşk’ filminin gösterileceği gecenin öncesinde,  festival kapsamında ilk kez bu sene düzenlenen ‘Belgesel Filmler’ yarışmasında dereceye giren filmler açıklanacak ve dereceye giren ilk üçe jüri üyeleri tarafından ödülleri takdim edilecek. Gece sonunda festival katılımcılarına, Bircan Silan ve Burçak Evren’in yazmış olduğu Fatma Girik ve Kemal Sunal’ın özel yaşamlarını ve sinema hayatlarını anlatan kitaplar dağıtılacak.

Haberin Devamı

FESTİVALİN YILDIZLARI

Festivale katılacak isimler arasında Aytaç Arman, Hülya Avşar, Burak Hakkı, Yeşim Salkım, Timuçin Esen, Ekrem Bora, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Ece Uslu, Ali Sunal, Umur Bugay, Erol Günaydın, Taies Farzan, Gül Sunal, Gani Müjde, Perihan Şavaş, Rafet El Roman, Oya Başar, Menderes Samancılar, Açelya Elmas, Cem Kılıç, Zuhal Olcay, Mehmet Aslantuğ, Hülya Aksular, Burak Göral, Emel Göral, Ali Murat Erengül, Tolga Baysal gibi sinemaya emek ve gönül veren isimlerin yanı sıra ‘Belgesel Filmler’ yarışması için Prof.Dr. Bülent Vardar, Prof.Dr. Dilek İmançer Takımcı,  Müjgan Taner, Coşkun Aral ve Hasan Çakır bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!