Sinemalara "Musallat" olacak

Güncelleme Tarihi:

Sinemalara Musallat olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 14:24

<1>Fragman <1>- <1>Foto <1>galeri “Cinler” Türk ve dünya sinemalarında ilk kez tasvir ediliyor...

Haberin Devamı

Mia Yapım ve Dada Film, “Bilin, anlatın, tedbir alın ve asla unutmayın!” sloganından hareketle “Türkiye’nin ses getirecek ilk korkunç filmi"ne imza atıyor: "Musallat"… Türk ve Dünya sinemalarında ilk kez bir Cin'in tasvir edilerek Beyazperde’ye yansıtıldığı film, 16 Kasım’da Cuma günü vizyona giriyor.

Fragman - "Musallat" filminin fragramı için tıklayınız...

Foto galeri - "Musallat" filminden fotoğraflar için tıklayınız...

Yapımcılığını Mia Film-Banu Akdeniz’in üstlendiği filmin, yönetmenliğini Türk televizyonlarında “ilk ve başarılı” yapımlara attığı imzalarla tanınan Alper Mestçi yapıyor. Musallat’ın yapım ortağı ise Dada Film-Murat Toktamışoğlu. Başrolleri Burat Özçivit, Biğkem Karavus ve Kurtuluş Şakirağaoğlu’nun paylaştığı Musallat, 16 Kasım Cuma günü 180 kopyayla Türkiye’de vizyona girecek… Aynı anda dünya sinemalarında da gösterilecek film, Hacı Burhan Kasavi’nin başından geçen gerçek olaylardan esinlenilerek kaleme alındı. Filmin ana temasını, bugüne kadar hiç işlenmemiş ve halk arasında tabu kabul edilmiş, cinlerle yaşanan ilişkiler ve cinlerle aşk oluşturuyor. Bu alemde doğum, yaşam ve ölüm üçgeninde ortaya çıkan ilginç olaylar, nefes kesen görüntüler eşliğinde beyazperdeye yansıtılıyor…

Haberin Devamı

İLKLER BU FİLMDE
Musallat,
“ilkleri buluşturan” bir film olarak da Türk Sinema Tarihi’ne geçecek…. İlk kez bir cinin tasvir edildiği film, yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncularının da “ilk sinema filmi…” Ayrıca Türk Sineması’nda bugüne kadar hiç denenmemiş görsel efektler, makyaj-kostüm ve teknik donanımıyla Musallat, “Yedinci Sanat” tutkunlarının ilgi odağı olacak… Filmde kullanılan aksesuar, maket ve oyuncu makyajlarını Hollywood’dan özel olarak getirtilen Ben Nye gerçekleştirdi. Görsel efektleri ise aynı zamanda filmin yardımcı yönetmeni olan Cem Gül hazırladı.

Çekimleri, Almanya-Berlin ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen Musallat, birbirini seven iki gencin öyküsünden yola çıkarak, başka alemlerden varlıkların (cinlerin) insanlarla ilişkilerini, insanoğlunun sandığımız kadar güçlü mü yoksa bazı yönlerden aciz mi olduğunu ve cinler konusunda bilinmeyen gerçekleri gözler önüne seriyor...

YAPIM EKİBİ

Yönetmen Alper Mesçi

/images/100/0x0/55eb4717f018fbb8f8b6d291
Musallat’ın yönetmeni Alper Mestçi, 1995 yılında adım attığı televizyon dünyasında birçok başarılı yapıma, yönetmen, editör ve metin yazarı olarak imza attı… 1995-1996 yıllarında ATV Tanıtım Departmanı’nda tanıtım yönetmenliği görevini yürüten Mestçi, aynı kanalda Şok programının, Kanal D’de Beyaz Show ve Zaga’nın, Kanal 6’da Hızar’ın, tv8 ve ATV’de Dikkat Şahan Çıkabilir’in, yine tv8’de Zoka, Bi İş İçin Lazım ve Uzman Avı adlı yapımların editör, metin yazarlığı ve yönetmenliğini yaptı.

Kanal 6 ve ATV’de kurumsal kimlik ve reklam tanıtım metin yazarlığı görevlerinde bulunan Alper Mestçi’nin Milliyet Gazetesi’nde yazdığı “Serin Duruş” köşesi, 2003 yılında TDK Karaman Türk Dili Ödülü kazandı. Mestçi, aynı köşesindeki yazılarını şu anda Tempo Dergisi’nde sürdürüyor.

Alper Mestçi’nin Parantez Yayınları’ndan çıkan “Takıntılar”, “Saçmalama” ve “Radar” adlı öyküleri de bulunuyor.

YÖNETMEN : Alper Mestçi
YAPIMCI : Banu Akdeniz (Mia Film)
YAPIM ORTAĞI : Murat Toktamışoğlu (Dada Film)
YARDIMCI YÖNET. : Cem Gül
SENARYO : Alper Mestçi
MAKYAJ EFFECT : Ben Nye
GÖRSEL EFFECT : Cem Gül
GÖRÜNTÜ YÖNET. : Feza Çaldıran
SANAT YÖNET. : Erol Taştan
MÜZİK : Reşit Özdamla
TÜR : Korku
YAPIM YILI : Temmuz 2007
VİZYONA GİRİŞ TARİHİ : 16 Kasım Cuma 2007

OYUNCULAR:

Sinemalara Musallat olacak
Burak Özçivit (Suat):
1984 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi… Uzun süredir modellik yapıyor. 2005 yılında Best Model Of Turkey seçildi, aynı yıl Best Model Of World 2.’lik ödülünü kazandı. 2006-2007 sezonunda ekrana gelen Eksi 18 isimli dizide oyunculuk yaptı… Şu sıralarda Kanal D ekranlarına gelen ve büyük ilgi gören Zoraki Koca isimli dizide başrol oynuyor.  Burak Özçivit, Musallat’ta Suat adlı karakteri canlandırıyor.

Haberin Devamı

Musallat’tan Çekim Notları…

/images/100/0x0/55eb4718f018fbb8f8b6d295
* Yapımcılığını Mia Film/Banu Akdeniz’in, yapım ortaklığını Dada Film/Murat Toktamışoğlu’nun üstlendiği Musallat’ın yönetmeni Alper Mestçi. 
* Film ekibi, 2007 Temmuz ayında Almanya Berlin’de başladıkları çekimlerini, İstanbul Kasımpaşa, Nişantaşı, Beylerbeyi, Ataşehir ve Pirinççi Köy’de sürdürdüler. Çekimler sırasında oldukça ilginç olaylarla karşılaşan ve daha çok gece gerçekleştirdikleri çalışmalarını kısa sürede tamamlayan ekip, montaj aşaması en uzun süren ve en çok merak edilen sinema filmine imza attı.
* Ön fragmanları, afişleri medyada yer aldıktan sonra sinemaseverlerin ilgi odağı olan Musallat’ın yönetmeni Alper Mestçi ve Yardımcı Yönetmeni aynı zamanda görsel efektleri hazırlayan Cem Gül’ün montaj çalışmaları, çekimden çok daha fazla 4 ay geceli gündüzlü sürdü…
* Sinemaseverlerin merakı, 16 Kasım 2007 tarihinde sona eriyor ve Musallat, 180 kopyayla Türkiye’de vizyona giriyor. Film, aynı anda Dünya sinemalarında da oynayacak. Musallat,Türk ve Dünya sinemalarında bir cin’in tasvir edilerek Beyazperde’ye yansıtıldığı ilk film olma özelliğini de taşıyor. Musallat, “ilkleri buluşturan” bir yapım olarak da Türk Sinema tarihine geçecek. Yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncularının ilk sinema filmi olan Musallat’ta, Türk Sineması’nda bugüne kadar hiç denenmemiş görsel efektler, makyaj efektleri ve teknik donanım kullanıldı.
* Makyaj efektlerine Dünyaca ünlü bir isim Ben Nye imza attı. Filmde kullanılan maket bebekler ve oyuncuların makyajları uzun süren çalışmalar sonucu özel olarak dizayn edildi… Yine büyük ilgi uyandıracak filmin görsel efektlerini ise filmin yönetmen yardımcılığını da üstlenen Cem Gül hazırladı.
* Özgün televizyon projelerinin mimarı olarak tanınan Yönetmen Alper Mestçi de filmin montaj aşamasında bugüne kadar Türkiye’de hiç denenmemiş ses, montaj tekniklerini kullandı.

Biğkem Karavus (Nurcan):
1986 doğumlu Karavus, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi… Sanat dünyasına çocuk yaşlardayken mankenlik ve reklam oyuncusu olarak adım atan Biğkem Karavus, “Dadı”, “Bir Dilim Aşk” ve en son “Sağır Oda” dizilerinde rol aldı. Biğkem Karavus, Musallat’ta Nurcan karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak.

Kurtuluş Şakirağaoğlu (Hacı Burhan Kasavi): 1951 Kırşehir doğumlu olan Kurtuluş Şakirağaoğlu, 1974 yılından itibaren Devlet Tiyatroları’nda 50’den fazla oyunda rol aldı. Şakirağaoğlu, Kurtlar Vadisi’ndeki “Duran Emmi” karakteriyle televizyon dünyasına adım attı…. Rüzgarlı Bahçe ve Aynalar isimli oyunlarıyla da bilinen aktör, Musallat’ın önemli karakterlerinden Hacı Burhan Kasavi’yi canlandırıyor.

İbrahim Can (Metin): 1972 doğumlu İbrahim Can, sanat yaşamına Tevfik Gelenbe Tiyatrosu’nda başladı. Önce İnsan “Yılmaz Karakoyunlu-Şükran Türen”, Memleketimden İnsan Manzaraları “Nazım Hikmet-Rutkay Aziz”, Macbeth “W. Shakespeare-Ali Taygun”, Saygılı Yosma “J. Paul Sartre-Hüseyin Köroğlu”, 4. Murat “Turan Oflazoğlu-Engin Uludağ” Danton’un Ölümü “George Büchner-Roberto Ciulli” adlı oyunlarda rol aldı. Geceyarısı, Kuşbakışı, Çilek Reçeli gibi kısa metraj filmlerde, Aktör Eskisi, Kurşunkalem, Yarım Elma, Gizli Dünyalar gibi tv dizilerinde rol aldı. İbrahim Can, 1998’den bugüne çalışmalarını İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sürdürüyor. Sanatçı, Musallat’ta Suat’ın yakın arkadaşı Metin karakterini canlandırıyor.

Sedat Kalkavan (Selahattin): 1969 yılında doğan Kalkavan, Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’nda tiyatro eğitimi aldı. “End Game by Beckett”, “Git-Gel Dolap”, Beckett Beşlemesi”, “Otobüs”, “Avantacılar Kralı”, “Tarla Kuşuydu Jülyet”, “Oyuncu”, “Ev Kakafonik Oyun” adlı oyunlarda rol alan Sedat Kalkavan, Yavru, Denemeler ve Alfabetik Düşler adlı sinema filmlerinde de oynadı. Perihan Abla, Avukatlar, Aslı ile Kerem, Kampüsistan, Tatlı Hayat, Kurtlar Vadisi, En Son Babalar Duyar, Ayrılsak da Beraberiz, Büyük Buluşma, Parmak İzi ve Kadın Severse dizilerinde de rol alan Kalkavan, Musallat’ta Selahattin karakterini canlandırıyor.

Haberin Devamı

Selma Kutluğ (Suat’ın Annesi): 1953 doğumlu olan sanatçı, Aşk-ı Memnu, Hamlet, Hürrem Sultan tiyatro oyunlarında oynadı. Uzun İnce Bir Yol adlı sinema filminde de rol alan Selma Kutluğ, Bizim Mahalle, Evdekiler, Aynalı Tahir, Böyle mi Olacaktı?, Karanlıkta Koşanlar, Üzgünüm Leyla, Gülbeyaz, Esir Kalpler, Beyaz Gelincik ve Büyük Buluşma dizilerinde oynadı. Kutluğ, çalışmalarını İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sürdürüyor. Selma Kutluğ’u, Musallat’ta Suat’ın annesi karakteriyle izleyeceğiz.

Meral Koro (Keriman): 1942 doğumlu Meral Koro, Hisse-i Şaiya, Aşk Gibi, Son Perde, Göz.Kap.Vaz.Yap, Şıpsevdi adlı tiyatro oyunlarında, Çiçek Taksi, Ak Saçlı Delikanlılar, Deniz Bekliyor, Azap Yolu, Belalı Baldız, Çat Kapı, Aşka Sürgün, Aşk Oyunu, Emret Komutanım, Kadın Severse ve Doktorlar dizilerinde rol aldı. Musallat’ta ise Keriman karakteriyle izleyenlerin karşısına çıkıyor.

Serap Üstün (Zeynep): 1975 doğumlu Serap Üstün, Yeditepe Tiyatro’da oyunculuk eğitimi aldıktan sonra Cyrano de Bergerac, Kuvayı Milliye, Orkestra, Midas’ın Kulakları, Antigone ve Kezban adlı tiyatro oyunlarında rol aldı. Tatlı Hayat, Ayrılsak da Beraberiz, Yarım Elma, İkinci Bahar, Üvey Baba, Çılgın Bediş, Süper Baba, İlk Göz Ağrısı ve Doktorlar dizisinde de oynayan Serap Üstün, Musallat’ta Zeynep karakterini canlandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!