Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2008 00:00

Kaybedenler kulübünden kahramanlığa

Wanted
/images/100/0x0/55eb2647f018fbb8f8ae80b0


Yön:
Timur Bekmambetov

Oyn: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp

AKSİYON

WANTED

25 yaşındaki Wesley Gibson, hayattan nefret eden zayıf ruhlu ve tembel biridir. Çünkü yaptığı her işte başarısızdır. Çalıştığı işyerinde tüm arkadaşlarının gözü önünde patronu tarafından azarlanır ve küçük düşürülür. Evindeki durum da farksızdır. Cinsellikten başka isteği olmayan kız arkadaşıyla sorunları vardır. Kız arkadaşı, her erkeği adeta mıknatıs gibi kendisine çeker, bunlara Wesley’in en iyi arkadaşı da dahildir. Wesley ise sürekli kaybettiği ve aşağılandığı için çareyi yüksek dozda panik atak ilaçları kullanmakta bulur. Ümitsizliklerle dolu hayatını kurtaracak bir can simidine ihtiyacı olduğu dönemde, çatışmadan dönen Fox adlı bir kadın arabasıyla Wesley’e çarpar. Böylece, Wesley’in uzun süredir kayıp sandığı babasının, Fraternity adlı bir gizli örgüt için çalışırken öldürüldüğü ortaya çıkar. Yüzyıllık bir geçmişi olan ve eğitimli suikastçılardan kurulu Fraternity’nin tek bir ilkesi vardır: Binlerce insanı kurtarmak için bir kişiyi öldüreceksin!

Artık babasının adımlarını izleme sırası Wesley’e gelir. Fox’un gözetimi altında eğitim almaya başlar. Bu arada Fraternity’nin gizemli lideri Sloan ile tanışır. Örgüte yeni giren çaylak, ışık hızında refleksler ve insanüstü yetenekler kazanırken oldukça zorlanır.

Eskinin tembel adamı Wesley, artık Fraternity örgütünün altın çocuğudur. Ancak işbirliği yaptığı insanların kendisine ilk tanıtıldığı kadar masum niyetlere sahip olmadığını fark etmesiyle durum değişir. Yeni tanıştığı kahramanlık ile ruhunu öldüren intikam duyguları arasında bocalayan Wesley, hiç kimsenin -ne soğukkanlı babasının ne de diğer suikastçıların- ona asla öğretemeyeceği bir şeyi öğrenir; kendi kaderinin kontrolünü ele almak...

Mark Millar ile J. G. Jones’ın yazdığı aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda soğukkanlı, küstah, farklı, özgün, deneyci, ironik, yaratıcı dahi lakaplarının kullanıldığı Kazakistan asıllı Rus yönetmen Timur Bekmambetov var. Wanted, Rusya’da yaptığı işlerle ün kazanan yönetmenin İngilizce çekilmiş ilk filmi. Bekmambetov filmle ilgili şöyle diyor: "Bu filmde çok farklı bir dünyayı keşfeden sıradan bir adamın öyküsü anlatılıyor. Keşfettiği dünya aslında yanıbaşındadır ama o bunun farkında değildir. Kendi çevremizde de öyle değil midir? Evinizden iki blok ötede hayatınız boyunca hiç görmediğiniz, dolaşmadığınız, yürümediğiniz yerler vardır. Bir gün farklı bir yol takip eder ve yepyeni yerler keşfedersiniz. Wesley de o dünyanın aslında orada olduğunu bilmez. Şimdi orada olduğuna göre ne yapacaktır?"

Eski áşıklar buluşuyor

Ma vie n’est pas une comedie romantique

Yön:
Marc Gibaja

Oyn: Marie Gillain, Gilles Lellouche, Laurent Ournac, Stephanie Sokolinski

ROMANTİK/KOMEDİ

SENDEN BAŞKA

Thomas, kız arkadaşından yeni ayrılmış, 35 yaşında tekrar ailesiyle yaşamaya başlamış bir yazardır. Florence ise kocasından yeni ayrılmış, iki çocuğuyla ne yapacağını düşünen bir öğretmendir. İlkokuldan arkadaş Thomas ve Florence, süpermarkette karşılaşırlar. Florence, çocukken öpüştüğü ilk erkek olan Thomas’ı önce pek hatırlamaz. Ama yeniden tanışmalarından sonra ikisinin de geride bırakmaya çalıştığı hayatları, onların küçük bir ilişki yaşamaları için bahane olur.

Dev timsah saldırıyor

Rogue

Yön: Greg McLean

Oyn: Radha Mitchell, Michael Vartan, Sam Worthington, Barry Otto

KORKU/MACERA

TİMSAH: NEHRİN DİŞLERİ

Amerikalı bir gezi yazarı olan Pete McKell, Avustralya’nın yakın zamanda gözde bir turistik bölgeye dönüşmüş kuzey bölgesi hakkında yazı hazırlamaktadır. Kakadu Ulusal Park’taki nehirde tura çıkar. Güzel tur rehberi Kate ile arasında gelişen sıcak ilişki sayesinde tur, Pete için daha keyifli bir hale gelir. Ancak tekneye suyun dibinden gelen bir darbe, her şeyi değiştirir. Tekne, nehirde yaşayan dev timsahlardan birinin saldırısına uğrar. Tekneleri batan grup, yakındaki küçük bir adaya sığınır. Ancak gelgitli nehir suları, günbatımıyla birlikte yükselmeye başlar. Ve sandıklarından çok daha büyük ve zeki olan timsahla zorlu maceraları başlar.

Filmin hem yönetmeni, hem de senaristi olan Greg McLean film için; "Benim için timsah, Avustralya’nın Jaws’ıdır. Hem gerilim dolu, hem sürükleyici, hem de korkunç" diyor. Çekimlerinin bir kısmı Melbourne’de yapılan filmde, timsahın ininin çekileceği sahneler için 60x40 metre büyüklüğünde dev bir mağara inşa edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!