Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 00:00

Kendi filmini kendin yap

Be Kind Rewind

Yön:
Michel Gondry

Oyn: Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow, Melonie Diaz

New Jersey’de yaşayan Jerry, pek farkında olmasa da manyetik güçlere sahiptir. Yakın arkadaşı Mike, şehirdeki video dükkanlarından birinde çalışmaktadır. Mike’ın patronu ve babası Mr. Fletcher, her ne kadar Jerry’nin dükkana girmesine izin vermese de o, patron şehir dışındayken dükkana gider ve olanlar olur. Video kasetlerin çoğu, manyetik gücü yüzünden silinir. İflasın eşiğindeyken Jerry’nin aklına, silinmiş filmlerin hepsini tekrar çekmek gelir. Böylece Ghost Busters, Robocop ve Aslan Kral gibi bilinen filmlerin kopyalarını çekerler. Ve müşterilerin tepkileri herkesi çok şaşırtır; çünkü filmler eskilerinden daha çok beğeni toplar.
İtinayla katil yaratılır

A Crime

Yön:
Manuel Pradal

Oyn: Harvey Keitel, Emmanuelle Beart, Norman Reedus

New York’ta yaşayan Vincent, hayatını, öldürülen karısının katilini bulmaya adamıştır. Ancak bir yandan da Alice adındaki komşusuyla uğraşmak zorundadır. Çünkü Alice, Vincent’la bir ilişki yaşamak istemektedir. Beklediği cevabı alamayınca, Vincent’ın geçmişi arkasında bırakması için ona uydurma bir katil bulmaya karar verir. Bunun için gözüne kestirdiği kişi ise gizemli taksi şoförü Roger olur.

Üçlemenin son halkası

L’Age Des Tenebres Age of Ignorance

Yön:
Denys Arcand

Oyn: Marc Labreche, Diane Kruger, Sylvie Leonard ile Caroline Neron

Jean, hayallerinde kendini bir kahraman olarak görerek gerçek dünyadan kaçan, çaresiz bir adamdır. Zırhlı bir şövalye, sahnenin yıldızı, başarılı bir yazar olur ve tabii ki kadınlar da hayallerinden eksik olmaz. Halbuki gerçek hayatında memur olarak çalışan, başarısız bir baba ve kocadır. Sigarasını bile gizli içer. Hikaye böyle ilerlerken Jean, kendine gelir ve yeni bir hayat kurmak için adım atmasıyla olaylar başlar. Film, yönetmen ve yazar Denys Arcand’ın, Amerikan İmparatorluğu’nun Çöküşü ve Barbarların İstilası üçlemesinin sonuncusu olacak.

Gerçeğin peşinde

Reservation Road

Yön:
Terry George

Oyn: Joaquin Phoenix, Jennifer Connelly, Mark Ruffalo, Elle Fanning, Mira Sorvino

Sıcak bir eylül akşamında profesör Ethan Learner, karısı Grace ve küçük kızları Emma ile birlikte 10 yaşındaki oğulları Josh’un çello resitaline giderler. Emma ağabeyine özenir, aileyse oğullarıyla gurur duyar. Ancak dönüşte Reservation Road’da durdukları benzinci, bu mutlu tabloyu bozar. Aynı saatlerde Dwight Arno ve oğlu Lucas da bu yoldan evlerine dönmektedir. Ve sadece Ethan’ın tanık olduğu bir kaza gerçekleşir. Polis geldiğinde her iki baba, tıpkı Grace ve Emma gibi garip davranmaktadır. Ve bu iki baba, hayatlarının en zor kararını vermek zorunda kalır.

Mevlana’yı yakından tanıyın

Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı

Yön:
Kürşat Kızbaz

Oyn: Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Özcan Deniz, Müşfik Kenter

Mevlana’nın hayatını anlatan belgeselde, 13. yüzyıl, yapılan araştırmalarla olabildiğince yansıtılmaya çalışılıyor. Belgesel Mevlana’nın doğumu ve babası anlatılarak başlıyor. Konya’ya gelişleri, gelişimi, babasını kaybedince yeni hocasıyla kurduğu dostluğu izliyoruz. Film canlandırmalarla devam ederken aralarda şiirsel anlatımlar eşlik ediyor. 80 dakika içinde akademisyenlerle yapılan görüşmelere de yer verilmiş. Kürşat Kızbaz’ın yönetmenliğinde ve Mevlana’nın torunlarından Esin Çelebi’nin fikir anneliğinde hazırlanan belgesel için üç yılda altı ülkede çekim yapıldı ve 50’den fazla akademisyenle görüşüldü.

İyi vakit geçirmek için

Semi Pro

Yön:
Kent Alterman

Oyn: Will Ferrel, Woody Harrelson, Maura Tierney ile Andre Benjamin

1970’lerin disko yıldızı Jackie Moon, tek hit parçası Love Me Sexy’den kazandığı paraları, Amerikan Basketbol Birliği’ne (ABA) bağlı Flint Michigan Tropics takımını satın almak için kullanır. Takım, ligin en kötüsüdür. Gelişmekte olan ABA, NBA ile anlaşma yapar ve en iyi 4 takımı lige alacağını açıklar. Moon, yatırım yaptığı takımı en iyi 4 içine sokmaya karar verir. Takımın çamaşır makinesini eski iyi oyun kurucusu Ed Monix ile takas eder ve işe koyulur. Bu ilginç olaylar maç sonunda bir ayıyla güreşmeye kadar devam eder.

Hip hop severler kaçırmasın

Step Up 2: The Streets

Yön:
Jon Chu

Oyn: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Will Kemp

Kendisi de bir dansçı olan ve sokak kültürünü iyi tanıyan yönetmen Jon Chu’nun filmi Sokak Dansı’nda, Maryland Sanat Okulu’na giren asi kız Andie’nin hikayesi anlatılıyor. Andie, okula uyum sağlamaya çalışırken bir yandan da Baltimore’daki sokak dansçılarıyla dans etme hayalini gerçekleştirmek ister. Okulun yetenekli öğrencisi Chase de beklediği büyük çıkışı sokaklarda yapılacak The Streets yarışmasında bulmayı hedeflemektedir. İki genç biraraya gelir...

Japon korku filminin yeniden çevrimi

One Missed Call

Yön: Eric Valette

Oyn: Shannyn Sossamon, Ed Burns, Ana Claudia Talancon, Ray Wise ve Azura Skye

Bazıları cep telefonlarından ölecekleri ana ilişkin sesli mesajlar alırlar. Beth Raymond birkaç gün arayla iki arkadaşının korkunç bir şekilde can verişine tanık olur. Arkadaşları bu mesajlarda yaşayacakları dehşet dolu son anlarının kaydını dinlemişlerdir. Polis, Beth’in aklını yitirmiş olduğunu düşünür. Ama Dedektif Jack Andrews’ın kız kardeşi de buna benzer bir olayla öldüğünden Beth’le birlikte ölümlerin üzerindeki gizemi çözmeye çalışır. Film, 2003’te vizyona giren Japon korku filmi Chakushin Ari’nin yeni versiyonu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!