Sınav bitiyor eğitim fuarı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sınav bitiyor eğitim fuarı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2004 00:59

Eğitimlerini Türkiye’de sürdürmek isteyen öğrenciler 20 Haziran Pazar günü gerçekleşecek ÖSS sınavı öncesi büyük stres yaşıyorlar. Eğitimlerini yurtdışında sürdürecek öğrencilerin stresi ise pazar gününden sonra başlayacak. Yurtdışında üniversite, master, sertifika veya dil eğitimi almak isteyenlerin sayısı yılda 25 bini buluyor. Bu öğrencilerin, ülkemizde düzenlenen eğitim fuarlarını kaçırmaması gerekiyor.

Dünyanın saygın üniversite ve dil okullarının katılacağı ‘a2 yurtdışı eğitim fuarları’ da bu fuarlardan biri. 21-25 Haziran tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek fuarda, yurtdışında eğitim görmek isteyen binlerce kişi, okul yetkilileri ile yüz yüze görüşme ve direkt kayıt imkanı bulacak. Aralarında Boston University, Arizona State University, Savannah College of Art and Design, University of California-Berkeley, Middlesex University ve University of Nottingham gibi dünyanın sayılı üniversitelerinin de bulunduğu 50 okul, lisans ve yüksek lisans programlarının yanı sıra, yabancı dil programlarından, her konuda hazırlanan sertifika programlarına kadar bütün yurtdışı eğitim alternatiflerini sunacak. Ayrıntılı bilgi; www.akare.com.tr sayfasında.

Üç il gezecek

21 Haziran, Pazartesi

İstanbul- Hilton Otel...........12:00 - 18:00

22 Haziran, Salı

İstanbul- Hilton Otel...........12:00 - 18:00

24 Haziran, Perşembe

Ankara Sheraton Otel........11:00 - 17:00

25 Haziran, Cuma

İzmir Hilton Otel..................12:00 - 18:00

9000 dolara ABD’de eğitim

Yurtdışında ve Türkiye’de ortalama eğitim maliyetleri, okul, konaklama ve yemek masrafını kapsıyor. Amerika’da üniversite eğitimi, yıllık ortalama 18.000, İngiltere’de 20.000, Kanada’da 10.000 ve Avustralya’da ise 12.000 Amerikan dolarını buluyor. Ama Amerika’nın okul yelpazesinin çok geniş olması, eğitim maliyetinin 9000 dolara kadar inebilmesine imkan tanıyor.

Fuara katılacak okullar arasında Amerika’dan Hawaii Pacific Üniversitesi ve Santa Monica College Savannah College of Art and Design bulunuyor. İngiltere’den ise Southampton Institute Study Group International ve London Metropolitan University temsilcilerinin de olduğu on okul var. İspanya ve Kanada da okul temsilcilikleriyle fuarda olacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!