Şimdi bu albüm iyi gider

Güncelleme Tarihi:

Şimdi bu albüm iyi gider
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 22:39

Evet, kabul ediyorum isimleri pek de iç açıcı değil; Flabby. Yani, pörsük ya da yağlı anlamlarında çevrilebilir.

Haberin Devamı

Şarkılarında muhteşem bir caz şöleni yaşatan bir ekip neden böyle kötü, içimi tuhaf yapan bir isim seçer ki, diye düşünmeden duramıyordum. Neyse ki grubun kurucularından Ross Pellechia bu merakımı cevapsız bırakmadı ve bakın ne dedi: “Bir isim seçmemiz gerekiyordu. İşaret parmağımı sözlükte gezdirirken durduğu nokta flabby oldu. Hikâyenin diğer tarafında, bu ismi seçerken gerçekten de göbekten biraz yağlı olmam vardı.”
Grubu yeni duymuş olabilirsiniz belki. Geçen haftalarda EMI’dan çıktı son albümleri Türkiye’de. İsmi, Anything Can Happen. Grubu, 96’da kuranlarsa Napolili iki İtalyan: Fabrizio Fiore (48) ve Ross Pellecchia (42). İkisi de küçüklüklerinden beri müzikle yaşıyor. 25 bin albümlük koleksiyonu olan Fiore, grup dışında DJ’likle uğraşıyor, radyolarda müzik direktörlüğü yapıyor. Pellecchia ise İtalya’daki Radio 105’teki ünlü bir sabah programının yapımcısı.

ANA KONU KADIN-ERKEK AŞKI

Haberin Devamı

İkili 90’larda radyo çalışmaları sırasında Napoli’de tanıştı. Aynı müzik zevklerine sahip olduklarını keşfedip bunun üzerine daha yoğun bir şeyler yapmaya karar verdiler. Böylece Flabby, 1997’de ilk demosu ‘Diggy Doggy Doo’yu hazırladı. EMI’a sunduklarındaysa tabii ki kabul edildi. Çünkü kaliteli caz anlayışlarının tamamını albüme yansıtmışlardı. Birkaç ay sonra da ilk albümleri yayımlandı.

Radyoda pek çok tarzda şarkılar çaldıkları için ister istemez klasik soru ‘Neden caz’ı soruyorum ve bakın ne diyorlar: “Caz, bizim yaşam biçimimiz. Müziğin özünü keşfettiğimiz alan. Eğer rock müzik, kulaklarınıza bağıran bir şeyse caz, size fısıldayandır. Ve siz buna asla karşı koyamazsınız.”
Grupta besteleri çoğunlukla Fabrizio Fiore yapıyor, ardından hepsini Ross’la paylaşıp sonunu birlikte getiriyorlar.
Son albümleri Anything Can Happen da böyle doğdu. Parçaların kendi ruh hallerini anlattıklarını özellikle vurguluyorlar: “Şarkılar her zaman sanatçının duygularını yansıtır. Son albümümüzde de durum böyle oldu. Sözler çok içten ve ana konu kadın-erkek arasındaki aşk!”
İkisi de Milano’da yaşayan Fabrizio Fiore ve Ross Pellecchia, müzik yapmadıkları zamanlarda da birlikte takılmayı seven bir ikili. Özellikle iyi kırmızı şarap içmek, iyi müzik dinlemek ve sinemaya gitmek en çok sevdikleri aktiviteler.
Albüm fotoğraflarındaki tarzlarını görünce ister istemez modayı ne kadar takip ettiklerini de soruyorum ve aldığım cevap çok net oluyor: “Biz İtalyanız! Moda, bizim DNA’larımızda kodlanmış.”

KIŞ YOLCULARI

Haberin Devamı

2008’de Nuri İyem Resim Yarışması’nda Seçici Kurul Özel Ödülü aldığında tanımıştık genç sanatçı Soner Çakmak’ı. Son kişisel sergisi ‘Kış Yolcusu’nu geçen haftalarda Artium Modern Sanat Galerisi’nde açtı. 30 Mart’a kadar sürecek sergideki işlerde Kış Yolcusu’nun gezindiği gerçek ötesi uzam, uçsuz bucaksız boşluklar, bataklıklar ya da karlı bozkırlar dikkat çekiyor.
(0212) 245 18 18.

KUKLA GÜNÜNE
SERGİLİ KUTLAMA

Pek çok ülkede uzun yıllardır kutlanan Kukla Günü, ülkemizde 2010’dan beri Uluslararası İstanbul Kukla Festivali kapsamında düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanıyor. Festival mayıs ayında ama Kukla Günü şerefine 21 Mart’ta Forum İstanbul’da Endonezya kuklalarından oluşan ‘Java’nın Siluet’i adlı sergi açılıyor. 13 Mayıs’a kadar görülebilecek sergide 200’e yakın kukla var.

Haberin Devamı

YILDIZ SARAYI
ÇOCUKLARI BEKLİYOR

30. kuruluş yıldönümünü kutlayan Yıldız Sarayı Vakfı İstanbul’daki tüm ilkokulları Yıldız Sarayı’nı gezmeye bekliyor. Yazılı başvuru yapan okullar, müzeyi rahatlıkla gezebilecek. Üstelik, öğrencilerden giriş ücreti alınmayacak. (212) 259 89 77.

TÜKENMEDEN ALIN

31. İstanbul Film Festivali heyecanı bu sabah itibarıyla resmileşiyor. Biletler saat 10.00’dan itibaren satışta. Atlas, Beyoğlu, Nişantaşı Citylife (City’s) ve Rexx sinemalarındaki gişelerden ya da Biletix’ten satın alabilirsiniz. Fiyat aralığı 9-15 lira.

HAYALET PİYANO İSTANBUL’DA

Borusan Kültür Sanat ve Kod Müzik işbirliğiyle düzenlenen Nova Muzak serisi kapsamında bu akşam Hauschka, nam-ı diğer Volker Bertellman, Borusan Müzik Evi’nde konser verecek. Kariyerine sığdırdığı 10 albümle Barbican, Köln Müzesi, Roskilde Festivali gibi önemli yerlerde çalan Bertellman, kendi adını verdiği ‘ghost piyano’suyla Lüksemburg Filarmoni Orkestrası’na da eşlik etmişti. (212) 336 32 71.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!