Silüetinizi koruyun

Güncelleme Tarihi:

Silüetinizi koruyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sadece yüzünüzün bakım ve güzelliğine özen göstermeniz yeterli değil. Bir bütün olarak vücudunuzla da ilgilenmelisiniz.

Sırtınıza dikkat

1 Banyoda kese ya da uzun saplı bir fırça kullanın. Önce sırtınızı sabunlayın sonra fırçayla ovuşturun. Keselenmenin de cilt için büyük yararları olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

2 Sırtınızda kabarcıklar varsa, bu noktalara alkol sürün. Eğer sırtınızdaki sivilcelerden yakınıyorsanız bir doktora görünün.

3 Sırtı açık bir kıyafet giyecekseniz, bir vücut losyonu kullanın. Eğer çok terliyorsanız ve sırtınızın derisi yağlıysa, talk pudrası serpmeyi unutmayın.

4 Sırtınızı ve omuzlarınızı güneşten çok iyi koruyun. Güneş banyosu yaparsanız, bol miktarda güneş kremi uygulayın.

5 Dik durmak, egzersiz ve kiloları dengeli tutmak, sırtınızın güzelliğini korumanıza yardımcı olacaktır. Özellikle vücut egzersizlerini asla ihmal etmemelisiniz.

Daha düz bir karın

Yere oturun, soluğunuzu dışarı verirken öne doğru eğilip doğrulun. Kollarınızı göğsünüzde kavuşturun iki yana hızla dönün. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın.

Aklınıza geldikçe karnınızı içeri çekin.

Bol bol su için ve bol meyve ve sebze yiyin. Bu uygulama sindirim sisteminiz için de son derecede yararlıdır.

Göğüsler bakım ister

Pek çoğumuz göğüslerimizin çok fazla büyük ya da küçük olduklarını düşünürüz. Göğüslerin sarkık olması da başlı başına bir sorundur. Göğüs ölçüleri, genlere ve hormon düzeyine bağlıdır. Göğüslerde kas yoktur, ama onları göğüslerin arkasındaki kaslar tutar. Göğüslerinizin büyük ya da küçük olmalarından yakınmayın. Onların bakımına özen gösterin.

Göğüslerinize önce ılık su sonra da soğuk su çarpın. Bu uygulama göğüs derisi için yararlıdır.

Kan dolaşımını düzene sokmak için göğüslerinize aşağıdan yukarıya doğru, bir vücut losyonuyla masaj yapın.

Kollarınızı öne doğru uzatıp daha sonra havada daireler çizerek göğüsleri tutan kasları çalıştırın.

Göğüs ölçülerinize uygun sütyen kullanın. Büyük göğüsler için telli sütyenler öneriliyor

Oturduğunuz zaman omuzlarınız aşağı düşmesin kanburunuzu çıkartarak oturmaktan sakının. Böyle duruşlar, göğüsleri sarkıtır.

Göğüslerinize nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Göğüsleri dikleştiren jellerden de yararlanabilirsiniz, ama bir mucize beklemeyin.

Kollar için

Kollarınızı haftada bir kez keseleyin. Koltuk altlarınızı da ovuşturmayı ihmal etmeyin. Banyodan sonra mutlaka kollarınıza da vücut losyonu sürmelisiniz. Banyodan çıkınca vücut losyonu sürerken kollarınıza masaj yapın. Vücut nemliyken yapılan masaj daha yararlı olur.

Dirseklerinize özen göstermelisiniz. Dirseklerdeki deri sert ve buruşuk olur. Sürekli olarak sert cisimler üzerine dayadığınız için dirseklerde kir de birikir. Dirseklerinize limon suyu sürmenizi öneririz. Bu uygulamadan sonra mutlaka nemlendirici sürmelisiniz.

Ağır yük taşımak, kolların arkasındaki kasları güçlendirmez. Fazla ağır olmayan bir eşya ile kol hareketleri yapabilirsiniz. Elinizde bir konserve kutusunu tutup, kollarınızı ileriye doğru açıp kapatarak, kasları güçlendirebilirsiniz.

Boyuna ilgi gösterin

Yüzünüze bakım uygularken boynunuzu ihmal etmemelisiniz. Boyun derisi genellikle yüzün derisinden daha kuru olur ve esnekliğini çok daha çabuk kaybeder. Deriyi gerginleştiren kremlerden kullanmanızda yarar var. Özel olarak üretilen boyun kremlerinin yararını göreceksiniz.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!