Sigara bağımlısıydım iki ay önce bıraktım

Güncelleme Tarihi:

Sigara bağımlısıydım iki ay önce bıraktım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2008 00:00

<1>Foto <1>galeri Sigara bağımlısı olduğunu söyleyen Nehir Erdoğan, "İki ay önce bıraktım. Çünkü hem cildim hem sağlığım için sigara bir tehdit oluşturuyordu" dedi.

Nehir Erdoğan'ın fotoğrafları için tıklayın...

Dr. Kuşhan'la Diyet dergisi, ünlülerin sağlıklı olmak ve formda kalmak için nelerden vazgeçtiğini araştırdı. Sigara bağımlısı olduğunu söyleyen Nehir Erdoğan, "İki ay önce bıraktım. Çünkü hem cildim hem sağlığım için sigara bir tehdit oluşturuyordu. İleride sigara yüzünden beni bekleyen tehlikeleri biliyordum. Sağlıklı yiyecek ve içecekler tüketmeye çalışıyorum ancak 'ah şu olsa da yesem' ya da 'şunu içsem' diye bir isteğim yok. Çünkü şişmanlama korkum yok ve her şeyi abartmadan yiyebiliyorum' dedi.

Haberin Devamı

Her şeyin olduğu gibi sağlıklı olmanın, formda kalmanın da bir değil, birçok bedeli var. Erişkin yaşlara kadar ne kadar hor kullanırsak kullanalım teklemeyen vücut mekanizmamız, 30’lu yaşlardan sonra fire vermeye başlıyor. Günümüzde ise sağlık bilincinin gelişmesiyle birlikte daha genç yaşlarda, sağlıklı olmak adına çok sevdiğimiz alışkanlıklarımızdan ya

Sigara bağımlısıydım iki ay önce bıraktım
da yiyecek-içeceklerden uzaklaşmaya başlıyoruz. Özellikle her daim genç, formda ve ince olmaları beklenen ünlüler, görünümleri ve sağlıkları için sıradan insanlardan daha fazla bedel ödemek zorunda kalıyorlar. İşte onlardan birkaçı...

Nurgül Yeşilçay

Ekmekten vazgeçtim

İçki içmiyorum, ekmek yemiyorum. Sağlığım ve formum için bunlardan vazgeçtim. Zeytinyağlı yemekleri zaten çok seviyordum, şimdi bolca zeytinyağlı yemek tüketiyorum. Çekimler sırasında zaman zaman canım çok istediğinde ipin ucunu kaçırdığım oluyor. Ancak çok hareketliyim ve mutlaka spor yapıyorum. Bu yüzden henüz sağlığım yerinde.

İpek Tuzcuoğlu

/images/100/0x0/55eb6c00f018fbb8f8c00ce7
Başarımı irademe borçluyum

Öncelikle sigarayı bıraktım. Tam 10 yıl oldu. Sonra sırasıyla kolalı içecekleri, ardından her tür kremayı hayatımdan çıkardım. Çikolatalı sosların tadını bile unuttum. Konserve yiyecekleri ne evime sokuyorum ne de başka bir yerde tüketiyorum. Her şeyin doğalını ve mevsiminde olanını yiyorum. Ben herkesin istediğinde damak tadını bile değiştirebileceğine inananlardanım. Bu beyinle, iradeyle ilgili bir şey. Karar veriyorum ve uyguluyorum.

Nefise Karatay

Herkes danışmanlık hizmeti almalı

Kolalı içeceklerden hem sağlığım hem de görünümüm adına vazgeçtim. Kesinlikle diyet kola ve diğer diyet ürünleri de kullanmıyorum. Çünkü bu tür içeceklerin doku kaybına yol açtığını, selülit problemi yarattığını biliyorum. Bir beslenme koçum var; Gülgün Uzun. Onun planladığı, bana uygun bir diyeti uyguluyorum. Örneğin mutlaka her öğünde 100 gram yoğurt yiyorum. Süt içiyorum. Yumurta ve eti danışmanımın belirlediği kadar tüketiyorum. Bu yüzden de hem beden hem de ruhsal olarak kendimi daha sağlıklı hissediyorum.

Erkan Can

Altyapım sağlam

İçki içerdim, son 5 yıldır içmiyorum. Çünkü karaciğerim içki yüzünden büyümüştü. Yine sağlığım için çok bayılarak yediğim halde sakatattan vazgeçtim. Karaciğerim düzeldi. Ayda bir kez kontrole gidiyorum. Çünkü kolesterolüm
Sigara bağımlısıydım iki ay önce bıraktım
yüksek. Allah’tan çocukluğum köyde naturel gıdalarla geçti. Ayrıca her sabah yarım saat egzersiz yapıyorum.

Kadir İnanır

İngiliz danışmanım var

Son üç yıldır bence dünyanın en iyi doktorlarından birinin danışmanlığında besleniyorum. Kendisi İngiltere’deki London Klinik’te uzman. Sağlığım için vazgeçtiğim birçok zararlı gıda var. Ama bundan mutsuz değilim. Yaşımın getirdiği riskleri doktorumun önerilerini dikkate alarak minimuma indirmeye çalışıyorum. Bundan da memnunum. Üç yıl önce istemediğim halde kamuoyuna duyurulan bir sağlık kontrolü sonrası sevenlerimin ne kadar çok olduğunu, onlara karşı sorumluluklarım olduğunu daha iyi kavradım. Bu sorumluluğum da kendime dikkat etmemi gerektiriyor.

Lale Mansur

İçkiden vazgeçtim

Benim sevmediğim yiyecek yok. Bu yüzden de yemediğimde kendimi mahrum kalmış gibi hissediyorum. Ancak yine de kontrollü yemeye çalışıyorum. İçkiyi çok kısıtlı içiyorum. Akşamları bir kadeh şarapla yetiniyorum.

Nehir Erdoğan

Sigarayı bıraktım

Sigara bağımlısıydım. İki ay önce bıraktım. Çünkü hem cildim hem sağlığım için sigara bir tehdit oluşturuyordu. İleride sigara yüzünden beni bekleyen tehlikeleri biliyordum. Sağlıklı yiyecek ve içecekler tüketmeye çalışıyorum ancak "Ah şu olsa da yesem" ya da "Şunu içsem" diye bir isteğim yok. Çünkü şişmanlama korkum yok ve her şeyi abartmadan
/images/100/0x0/55eb6c00f018fbb8f8c00ceb
yiyebiliyorum. Metabolizmam konusunda şanslıyım. Hemcinslerimin önemli problemlerinden biri olan selülit problemim de yok.

Fadik Sevin Atasoy

Üç beyazdan uzağım

Şu sıralarda sağlığım için zararlı olan tek alışkanlığım sigara... Onu da yakında bırakmayı düşünüyorum. Sağlığım için vazgeçtiklerim her şeyin beyazı. Yani beyaz unla yapılmış, beyaz şekerle tatlandırılmış hiçbir şeyi tüketmiyorum. Makarnayı çok severdim ve hálá seviyorum. Şimdilerde kepekli makarna yiyorum. Tuzla zaten aram iyi değil. Çünkü çocukluğumda evimizde çay şekersiz içilir, yemekler tuzsuz yenilirdi. Hatta dışarıda her şey çok tuzlu geliyor ve yiyemiyorum. Et zaten tüketmiyorum. Eti ancak kıyma ya da köfte olarak tüketiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!