“Sıfır Beden” sıtması

Güncelleme Tarihi:

“Sıfır Beden” sıtması
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 12:44

O, “Yaşasın yemek yemek” derken, bir ay içinde eski kilosuna döndüğünün de bilgisi geçti alt yazıyla ekrandan.

Buraya kadar her şey normal.

Ama gelin görün ki bu programı izleyen genç kızlar, dersler çıkarmak yerine, bir ay içinde iki beden zayıflamak konusunda alabilecekleri her türlü ayrıntılı toplamış, satır aralarını okumuşlar.

Birbirlerine, hatta program yöneticilerine mesajlar gönderip duruyorlarmış:

Bu program bana zayıflamak konusunda ilham verdi...” diyen de olmuş. “Bir ay içinde bu kadar zayıflanacağını bilseydim çoktan harekete geçerdim” diyen de.

/images/100/0x0/55eb0978f018fbb8f8a6e7e3
Her gün 800 kaloriden az alan, üç mil koşan ve günün büyük bir bölümünü spor salonlarında geçiren sunucu bile şaşmış kalmış bu duruma.

Enteresan. Hakikaten çok enteresan şu ‘bazı’ genç kızların ve yaşı 40’ı aşan ‘bazı’ kadınların kendilerine yaptıkları.

Programı izlerken genç sunucunun vücudunda azalıp giden tek şeyin kilosu olmadığını çok net görebiliyorsunuz. Zıp zıp enerjik bir kadın, dalgın, sıkıntılı, sorunlu bir kadın haline geldi bir ay içinde. Bir kez program çekimlerinde notlarını unuttu, başka bir gün yine ekrana çıktığında konuşması hep yarım yarım kaldı. Hali bile yoktu konuşmaya. (Fotoğrafta normal hali...)

Kocası ve küçük oğluyla kavga edip, onları azarlayıp durdu günlerce. Bunları yaparken farkında bile değildi. Çünkü haftalık olağan doktor kontrolleriyle vücudundaki değişiklikleri not ettiriyordu. Hafızasının ve tahammül kaybının azalması o kadar normaldi ki doktorun söylediğine göre.

Saç telleri zayıflamış kopmalar başlamış, gözleri sarı sarı sönük bakar olmuştu.

Louise Redknapp, program sayesinde bu çok ciddi sağlık sorununa ışık tutmak istedi belki, “Bir tek genç kızı bile kurtarsam benim için çok önemli. Her şeye değer” diye mesaj vermek istedi. Ama... onun da söylediği gibi bu sadece “Zor” değil, “çok korkutucu” deneyim süreci bile bazılarını durdurmaya yetmiyor.

Şenay

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!