Shlomo Mintz bu akşam Aya İrini'de

Güncelleme Tarihi:

Shlomo Mintz bu akşam Aya İrinide
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 13:36

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana desteklediği, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Şef Cem Mansur yönetiminde bu akşam Aya İrini’de sahneye çıkıyor.

Haberin Devamı

Konsere, günümüzün en önemli keman virtüözlerinden Shlomo Mintz ve Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Mehmet Selim Baki’nin kurduğu Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası katılacak.

Bugün 20.30’da başlayacak konserde, Shlomo Mintz ile ilk olarak Beethoven’ın Keman Konçertosu’nu seslendirecek olan orkestra; Rossini, Verdi ve Kodaly’den eserlerle konsere devam edecek. Bu etkileyici gecede TUGFO’ya, barışın sesini müzikle duyurmak üzere Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası da katılacak. Konserin sonunda 150 kişiden oluşacak dev gençlik orkestrası, geceye damgasını vuracak.


Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası

Haberin Devamı

Uluslararası orkestralarla ve festivallerle işbirliği halinde olan TUGFO, Türkiye ve yurtdışındaki 14 farklı konservatuardan başvuru yapan yaklaşık 400 genç müzisyen arasından sınavla seçilen 80 öğrenciden oluşuyor. Orkestra, farklı kültürlerden gençlerle çok sesli evrensel müzik çatısı altında ortak çalışmalar yaparak; Türkiye’deki genç müzisyenlerin özgüvenlerini artırmak, uluslararası düzeydeki en yüksek yorumları dünyanın önde gelen sahnelerinde tanıtmak ve müziğin sihrini paylaşmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!