SEYYAH: Sahne savunmanın

Güncelleme Tarihi:

SEYYAH: Sahne savunmanın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 00:00

Adliye koridorlarının gri atmosferinde farklı bir ses ‘Seyyah’. 20 bin avukatın bağlı bulunduğu İstanbul Barosu’nun ilk rock grubu. Piyano, gitar, bas ve davuldan oluşan grubun basçısı ve solisti kadın. Grup üyeleriyle 29 Kasım’da Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde verecekleri konser öncesi sohbet ettik

Haberin Devamı

Müziğe öyle yoğunlaşıyorum ki sanki hukuku aldatıyorum
MUTLU YULUĞ

15 yıllık avukatım. İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı’yım. Piyano çalıyorum, grubun kurucusuyum. Lise yıllarında müzik eğitimi almak istedim. Fakat rahmetli babam hukukçuydu ve bizim sülalede neredeyse herkes avukat olduğundan aynı senaryo benim de başıma geldi. Hukuk okudum ama bir yandan da Timur Selçuk’un okuluna başvurdum, solfej, piyano eğitimi aldım. O sırada ‘Yaşamın Soluğu’ adlı bir albüm çıkardım. Bazen müzikte o kadar yoğunlaşıyorum ki, hukuku müzikle aldatıyorum.


Müvekkillerim müzik yaptığımı pek bilmez
AYDIN İNCE

Baro odasında gördüğüm ‘Gitar çalan avukat aranıyor’ ilanı, hayatımın dönüm noktası oldu. Üniversite yıllarında, sanat merkezinde gitar öğretmenliği yaptım. Grup Buse adı ile bir grup kurdum. 10 konser verdik. Opera sanatçısı Cemil Özfırat’tan ders aldım. Geçen yıl ‘Dünyalar Sizin Olsun’ adıyla bir albüm çıkardık. Albüm yok sattı; satmadı yani. 20 yıllık avukatım. Müvekkillerim müzisyen olduğumu bilmez pek. Müzik yaparken, işler aksar algısı var. Yapımcı bulup albümü çıkarabilirsek Baro’ya bir hatıra olur.

Haberin Devamı

Baktım dosyalar yığılmış müziğe devam ettim
İSKENDER YILDIZ

Babam da müzisyendi. Büyük birader gitar çalıyordu, bana da ritim düştü. Avukat olacağım dedim ve de oldum ama müzik hep devam etti. Lisede düğün salonlarında çaldım. Avukat olunca baktım adliye binaları yetersiz, yüzler meymenetsiz, dosyalar yığılmış. Buralarda nasıl adalet dağıtılır diye düşündüm ve hobimi sürdürdüm. 18 yıl avukatlık yaptım, hiçbir müvekkilim müzik yaptığımı bilmiyordu. Bizim toplumun gözünde biliyorum ki müzisyen çalgıcı gibi görülür.


Grubum dağılınca avukatlığa döndüm
BARIŞ UGAN

Üniversitede gitar çalmaya başladım. Sonra Şehrin Tınıları isimli müzik grubumu kurdum. Bir gün İksir yapım şirketinin müzik direktörü aradı. “Çok beğendik, gelin görüşelim. Albüm çıkaracağız” diyor. İksir batınca albüm yattı. Grup da dağılınca avukatlık yapmaya başladım. Hayatımı avukatlıktan kazanıyorum. Müziği aklımdan çıkarmıştım ki, Mutlu ile tanışıp bu grubu kurduk. Geçen haziranda ilk konserimizi verdik. Bizim meslek yorucu, kurtuluş noktamız müzik.

Haberin Devamı

İlanı görünce ‘Beni arıyorlar’ dedim
AÇELYA KÜSKÜN

Rock müziğe üniversite yıllarımda başladım. Akustik gitar, elektro derken bas gitarda karar kıldım. Şimdi çello öğreniyorum. 2003’te kardeşimle Backdoor adında bir grup kurduk. Bir festivalde Kurban’ın alt gruplarından biriydik. ‘Rock and Win’ adlı ulusal yarışmada finale kaldık. ‘Küçük Kız’ isimli parçam radyoda çalındı girdi. Üç parçama klip çektim, onlar da Dream TV’de yayınlandı. “Bas gitar çalan meslektaş arıyoruz” ilanını gördüğümde “Beni arıyorlar” dedim.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!