Sevgiliye ipek yakışır

Güncelleme Tarihi:

Sevgiliye ipek yakışır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kırmızı olmadan asla

Yılbaşı sabahı için tüm aile fertleri için hem pamuklu kumaşlarda hem de satenlerde kırmızılar Marks & Spencer'da hazır. Yeni yıla, yeni sürprizlere, umutlara kırmızıyla başlamak adetten. İngilizlerin bu ünlü markasında büyük beden ve kumaş zenginliği bulmak mümkün. Ayrıca ürünlerin bakımı kolay. Örneğin, yılbaşı sabahı için çok revaçta olan ekose pijama ve sabahlıklar çamaşır makinesinde ve çok soğuk olmayan su ile yıkanabiliyor.

Seksi ve şık

Bu yıl erkek uyku modasında şık modellerle karşı karşıyayız. Hem yerli modellerde hem de dünyanın ünlü markalarında geçmişin aksine kumaş, renk, desende çeşitlilik göz çarpıyor. Ancak yakışıklılar lacivert gibi koyu renklerden de zor vazgeçeceğe benziyor.

Erkeklere koyu renk

Arnetta'nın erkek koleksiyonu, kadınlara hazırlanan bayrak kırmızısı, nil yeşilinin aksine mavi ve lacviertin tüm tonları, bordo ve yeşil. Yani daha ağır renklerde. Ancak eskiye göre desenlerde farklılık göze çarpıyor. Erkekler artık sadece ekose değil değişik desenlerde pijamaları da giyiyorlar.

Leopar desenli, ipek, kısa şık bir gecelikle uykuda fıstık gibi olmak istemez misiniz? Kendinizi dünya güzeli gibi görmemeniz mümkün değil. Artık uykuda ve uykudan uyanır uyanmaz giyilen kıyafetler için yapılan özel tasarımların sayısı arttı. Uzun yıllar dünyanın ünlü modacıları kreasyonlarında iç giyimlere pek yer vermediler hatta hiç ilgilenmediler bile denebilir. Fakat kadınlar, erkekler ve de çocuklar artık sadece görünene değil, şık kıyafetlerin içine de çok önem veriyorlar. Bununla birlikte gecelik, pijama ve sabahlıkların da moda olmasını isteyenlerin sayısı artıyor. Bu talep üreticileri harekete geçirdi. Türkiye'de de uyku modasına yön verenler renk, biçim, desen de çeşitliliğe gidiyorlar.

Bu yılın uyku modasında koton kumaş çok fazla yer alıyor. Ancak dümdüz değil özellikle hayvan desenleri erkek, kadın ve çocuk pijama, gecelik, sabahlıklarında fazlasıyla kullanılmış. Ayı deseni en revaçta olanı. Pazen ise artık tarihe karıştı gibi. Eskilerin sıcacık, yumuşacık dokuması özellikle büyük şehirlerde ve kaloriferli evlerde unutuldu. Onun yerini pamuklu kumaşlardan üretilenler aldı. Havlular da tercih edilenler arasında. Ancak asıl patlama ipek ve satende yaşanıyor. İster yerli ister yabancı markalarda bütçenize ve zevkinize uygun ipek, satenden üretilmiş ev kıyafetleri, gecelikler, pijamalar hem kadın hem de erkek için mümkün. Üstelik istediğiniz renk ve desenlerde. Yeni yıla yeni umutlar, sürprizler, aşklar ve ipek bir gecelikle neden girmeyesiniz?

Aşıklara özel takımlar

İpek adeta aşkınızın teni gibi, sıcacık, yumuşak ve yürek titreten bir dokuma. Kadına da erkeğe de çok yakışıyor. Yukarıdaki Silk & Cashmere'in bu yıl ki, aşıklar için hazırladığı seriden. İpek saten, krep ve ipek şifon kumaşlardan hazırlanmış. Kesimler rahat, dekolteler şık. Gecelik, sabahlık ve pijamalar çeşitli desen ve renklerde her zevke göre tasarlanmış.

Canlı, hareketli, enerjik

Bu yılın beğenilen modellerinden biri daha. Kış sabahlarında, evde, güne başlamak üzere önce sabahlığınızı sırtınıza geçirin. Hele günlerden pazarsa, gazeteler, yatakta kahvaltı, tembellik, televizyonda siyah beyaz Türk filmi hepsi sizin için. Model, Marks & Spencer'dan seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!