Sevdim mi tam severim sildim mi bir kalemde

Güncelleme Tarihi:

Sevdim mi tam severim sildim mi bir kalemde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2010 15:22

“Canım Ailem” dizisi ve “Ejder Kapanı” filmindeki performanslarıyla övgü alan Ezgi Mola, mart ayında vizyona girecek “Veda” ile sınırlarını iyice zorladı.

Haberin Devamı

EZGİ MOLA FOTOĞRAFLARI

Atatürk’ün hayatını konu alan filmde Latife Hanım’ı canlandıran Mola, Hello! dergisinin hem kariyerine hem de özel hayatına dair sorularını yanıtladı.

Lise yıllarında oyunculuğa gönül veren Ezgi Mola, ekranla “Karate Can” dizisi ile tanıştı. Daha sonra bu işin eğitimini de almak istedi, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girip dört yıl öğrenim gördü. Yeteneği ve azmi sayesinde gerisi çabuk geldi.

“Unutma Beni”, “Sultan Makamı”, “Görünmez Adam”, “Sevinçli Haller”, “Hırsız-Polis” dizilerinde oynadı. “Organize ışler” ise ilk sinema filmi oldu. Ardından Cem Yılmaz’ın “Hokkabaz” ve Uğur Yücel’in “Hayatımın Kadınısın” filmlerinde oynama şansı yakaladı. Türkan şoray’ın kızını canlandırdığı “Hayatımın Kadınısın”, ona 2007 yılında Sadri Alışık En ıyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

“Senden Başka”, “Kolay Gelsin” ve “Sınıf” dizilerinde beğeniyle takip edilen Mola, Haldun Dormen’in yönettiği “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikalinde de başarılı bir iş çıkardı. şimdilerde “Canım Ailem” dizisinin Feride’si olarak ekranlarda... Hâlâ vizyonda olan “Ejder Kapanı”nda da rol alan oyuncu, Zülfü Livaneli’nin “Veda”sında ise Latife Hanım olarak izleyici karşısına çıkacak.

 Biraz kendinizden bahseder misiniz? Nasıl bir ailede büyüdünüz?
- 29 Mart 1983-ıstanbul doğumluyum. Bir erkek kardeşim var. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro okudum, öncesinde bir sene Akademi ıstanbul’a devam etmiştim.

Oyunculuk hayallerinizi süsleyen meslek miydi? Bu seçimi nasıl yaptınız?
- Doğrusu hayallerimi süsleyen bir şey değildi. Liseyle beraber MSM’de tiyatro kursuna gitmeye başladım. ıyi bir hoca ve ekip denk geldi. ışin mantığını anladıkça “Ben bu işi mesleğim olarak yapabilirim” demeye başladım. Öyle de oldu.

“Canım Ailem” dizisi size neler kattı?
- Başarılı bir işin içindeyseniz, yeni projeler olduğunda daha kolay akla gelirsiniz. Bunun dışında özel olarak pek bir şey katmadı.

Rollerinize nasıl hazırlanırsınız?
- “Canım Ailem”deki rolüme, bir hemşireyi canlandıracağım için teknik bazı bilgileri öğrenerek başladım. Genelde bu tür hazırlıklar yaparım sadece...

ROL KONUSUNDA AÇGÖZLÜYÜM

Hayalinizdeki oyun nedir? Hangi karakteri oynamak isterdiniz?
- Bu konuda biraz aç gözlüyüm. Her şeyi oynamak isterim. Farklılık cazip geliyor.

Oyuncular arasında idol olarak gördüğünüz bir var mı?
- Eskiden çok seviyordum birini örnek almayı, ama idolüm diyebileceğim kimse yok gerçekten. Sadece herkes gibi benim de sevdiğim, izlemekten keyif aldığım oyuncular var, o kadar...

Pişmanlık duyduğunuz bir iş oldu mu?
- Yok olmadı. Hepsini severek yaptım.

Yıldız olmak gibi bir hayalin var mı?
- Ben bir oyuncuyum. Fazlasına gerek var mı bilmiyorum. ıyi bir yerde durmak, “Star olmak istiyorum” demekten daha sağlıklı geliyor.

Bu yılki projeleriniz arasında neler var?
- Sinema filmi yaptım zaten... “Ejder Kapanı” şimdi vizyonda, “Veda” ise yakında gösterime girecek. Bir yandan dizimiz devam ediyor. Sonrasına dair planları ise zaman gösterecek.

ZÜLFÜ BEY ÇOK ZARİF BİRİ

Atatürk’ü anlatan “Veda” filminde Latife Hanım’ı oynuyorsunuz? Sizin için nasıl bir tecrübe oldu bu?
- Bir dönem filminde oynamak istiyordum ama çok sık dönem filmi çekilmediği için böyle bir imkanım olamamıştı. Latife Hanım iyi bir başlangıç oldu diye düşünüyorum.

Latife Hanım’ı oynamak sizi heyecanlandırdı mı?
- Tarihte ve Atatürk’ün hayatında çok önemli bir yere sahip olan, hatta o dönemde Atatürk’le evli olmasa bile kendi hayatındaki devrimleriyle başlı başına filmi yapılması gereken bir karakteri oynamak benim için çok heyecan vericiydi.  

Role nasıl hazırlandınız?
- Latife Hanım’la ilgili kaynaklar okudum. Üzerine tezler yazan, araştırmalar yapan kişilerin kaynaklarından faydalandım, bazı videolar izledim. Fakat bu yaptığım araştırmaları senaryoda yazan karakterden çok da uzaklaşmamak için kendi hayal ettiğim kadınla yakınlaştırmaya çalıştım.    

Zülfü Livaneli ile çalışmak nasıldı?     
- Zülfü Bey sette çok sakin, rahat, zarif biri. Ne yapması gerektiğini bilen, işine hakim ve çok güleryüzlü idi.

Filmle ilgili kendi izlenimlerinizi aktarır mısınız?
- Çok profesyonel ve kalabalık bir ekiple çalıştık. Kostümlerimizden makyajımıza kadar her şey büyük bir özen ve hassasiyetle hazırlanmıştı. ıyi bir iş ortaya çıkardığımızı düşünüyorum.  

Kendinizi mutlu etmek için neler yaparsınız peki?
- Sevdiğim, hep görüştüğüm bazı arkadaşlarla vakit geçirip bir yerlere gitmek güzel oluyor... Ani yapılan yurtdışı planları da hoşuma gidiyor.

Yalnız kalmak istediğinizde nereye gidersiniz?
- Evde yalnız kalmak hoşuma gidiyor. Bazen arabayla gezmek iyi gelebiliyor. Çok uzaklarda tek başıma kalmadım henüz.

Haberin Devamı

AŞK RUH HALİMİ DEĞİŞTİRİYOR

Aşk kapınızı kaç kere çaldı?
- Söylemem. Ama sevdim mi tam severim, sildim mi bir kalemde... 

Hayatınızda aşk olduğu zaman nasıl değişiyor ruh haliniz peki?
- Aşk, ruh halimi pek değiştirmiyor.

İdeal erkek için ne söylersiniz?
- Kendisine çok selam söylerim. Saygılar.

Yakın gelecekte evlenmek gibi bir planınız var mı?
- Hayır ama uzak gelecekte var.

Hayata nasıl bir pencereden bakmayı seviyorsunuz?
- Panjurlu... ıstediğim zaman kapatabileyim.

Neler okur, ne seyreder, nerelere gidersiniz?
- Genel olacak ama kitap okur, film seyreder, sete giderim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!