Serdar Ortaç’ta oturulmazmış hakikaten öyle, gözümle gördüm

Güncelleme Tarihi:

Serdar Ortaç’ta oturulmazmış hakikaten öyle, gözümle gördüm
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine hayatımda ilk kez bir Serdar Ortaç konserine gittim. Siz hiç gittiniz mi? Anlatılır gibi değil; o hali bir görmeniz, orayı yaşamanız lazım. İstiyorsanız bu akşam Miniatürk’e gidin, görün.

AVEA’nın konseri Harbiye-Cemil Topuzlu’daydı. 13 yaşında göbeği açık şekerkızlardan 70 yaşındaki göbekli adamlara kadar 4 bin kişi hınca hınç doldurmuş Açıkhava’yı. Merdivenlerde bile yer yok. Ortaç repertuvarını 15 yıllık şarkılarından seçmiş. Ama konser, ıslık-alkış-kıyamet içinde, Dansöz’le başlıyor.

Müziğin duyulmasıyla çığlık çığlığa bir gazinonun tam ortasında buluyorsunuz kendinizi. Sevelim sevmeyelim ama hakkını teslim edelim: Bu halka ait bir damarı yakalıyor Ortaç. Bıçkını-hanımevladı, röflelisi-türbanlısı, şehirli-taşralı, set set, teras teras, kat kat dizilmiş karşısına, çalkalıyor. Ama ne çalkalama! Kimsenin utandığı, çekindiği falan yok. Zaten Serdar Ortaç’ta oturulmazmış. Ceketini beline takan, eşarbını kalçasına dolayan döktürüyor. Bir yabancı, ister Doğulu olsun, ister Batılı, bunu anlayamaz, ayin falan zanneder. Çoğunluk kadın sanmayın. Ama çoğu genç. Amfitiyatroyu görseniz, binlerrrce dansööööz varr!

Seyircisiyle Ortaç’a, çıkıp en tepeden baktım. "Kırmızıyla Moruna" çalıyor. Bir yandan tuhaf, bir yandan tanıdık, gülümseten bir manzara. Başka bir enerji yaratıyorlar Ortaç’ın karşısında, herkesin aynı dili konuştuğu, buralı ve ortak bir enerji. Arayan gelsin de üstkimlik görsün. Gamzelim’in ardından Karabiberim’i patlatınca artık ben de olduğum yerde sallanmaya, çaktırmadan sağa sola yaylanmaya başlıyorum.

Ortaç’ın konser boyunca sık sık başvurduğu erkek-erkek tavırlara hiç gerek yok bence. Ama varsın olsun; oynaşıyor, flört ediyor izleyicisiyle. Şov iyi, dansçılar iyi, saksafoncusu, vokalisti, her şeyi iyi. Kliplerine de en çok özenen, en çok para harcayan sanatçı olduğunu duymuştum Ortaç’ın. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama oturup kafa yoruyor, belli. Yazdığın Mektupları şarkısında bütün ışıkları kapattırdı alandaki. Her yer karanlık oldu. Sonra cep telefonlarını açtırdı. Karanlıkta binlerce ateş böceği gibiydi. Öyle söyledi şarkısını.

Zahmetlerinin sonucunu da alıyor: O kadar emin ki kendinden, mesela tutup Yüreğimden Yaralı’nın zor olan düet kısmını seyirciye söyletiyor. Riskli iş, herkes cesaret edemez. Ama çoğunluk ezbere okuyor, düetine karşılık veriyor.

BU GECE MİNİATÜRK’TE

Serdar Ortaç bu akşam da Beyoğlu-Sütlüce’de çıkıyor. Miniatürk Konser Alanı’ndaki konser saat 21.00’de. Biletler Biletix’te 28 liradan satılıyor (0 216. 556 98 00). Araba ile gitmeyecekseniz Taksim’den 54HT, Eminönü’nden 47, 47Ç ve 47E otobüslerini kullanabilirsiniz.

NE VAR NE YOK?

Swissotel’in 16. katındaki Sky Bar’da Ambrosia Geceleri başladı. Her akşam farklı bir içki ya da markayı konuk ediyorlar. Bu akşam Bulleit Bourbon gecesi. Ambrosia Yunan tanrılarının ölümsüzlük içkisine deniyor. (212) 326 11 00.

Rock’n Coke’a özel sürprizler GittiGidiyor.com sitesinde açık artırmaya çıktı. Placebo’yu sahne üzerinde izleyebilir, son üç kamp biletini, imzalı albümleri ya da sahnegerisi (backstage) gezisini kapabilirsiniz.

Emirgan Korusu’nun içindeki Sarı Köşk’te haftasonları 09-14.00 arası kişibaşı 17 liraya açık büfe brunch düzenleniyor. Ailece gidip yeşillikler içinde serin bir gün geçirebilirsiniz. (212) 229 50 38.

Bu haftasonu Lütfi Kırdar’da Spor Zirvesi ve Fuarı var. Turnuvalar, yarışmalar, imza günleri ve oturumlar... Sporseverlerin uğramasında fayda var. Ayrıntılar için www.sporzirvesi.com adresini kullanabilirsiniz.

Simülatörü, brunch’ı ve partisiyle Formula 1’li haftasonu

Formula 1 hareketliliği de sürüyor. Kanyon Alışveriş Merkezi ve Çırağan Oteli’nde dev ekran F1 keyfi var. Kanyon’da ücretsiz simülatör kullanabilir, Çırağan Kempinski’de ise F1 Brunch’ına katılabilirsiniz (212. 326 46 46). Formula şeferine iki de büyük parti var bu akşam. Birincisi Reina’daki PO F1 Resmi Partisi. Hip Hop Kraliçesi Miss Eliot çıkacak. 2500 kişinin katılacağı parti için Vahşi Orkide filminden hatırlayacağınız Carmen Electra ve Maymunlar Cehennemi’nden tanıdığınız Estella Warren Türkiye’ye geldi. Davetli listesinde F1’in patronu Bernie Ecclestone, Michael Schumacher gibi isimler var. Parti halka kapalı. Ama bir arabalı vapura 60 metrekarelik dev bir ekran inşa edildi. Boğaz’ı dolaşarak partinin görüntülerini İstanbullulara taşıyacak. Beni izlemek kesmez, ben kendim eğlenmeliyim diyorsanız, ki doğru söylüyorsunuz, o zaman adresiniz Beyoğlu 360. Grand Prix partisinde ’Till There Was U’ parçası ile hit olan Rachael Star çıkacak. Biletler Biletix’te 30, kapıda 35 lira. (212) 251 10 42.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!