Serdar Bilgili şimdi de 20 kraliçe adayının fotoğrafını çekti

Güncelleme Tarihi:

Serdar Bilgili şimdi de 20 kraliçe adayının fotoğrafını çekti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2009 00:00

Yeni Azra Akın ya da Arzum Onan kim olacak? Miss Turkey tacını kim takacak? Kimin yüzünde buruk bir gülümseme olacak, kim mutluluktan ağlayacak? Bu yıl Kral TV ve CNBC-e tarafından düzenlenen Miss Turkey 2009 Güzellik Yarışması 29 Nisan’da bu sorulara yanıt verecek. Sunuculuğunu Burcu Esmersoy’un üstlendiği yarışmada 20 genç kız güzellik ve yeteneklerini yarıştıracak. Hepsinin hayallerini Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek, büyüleyici bir dünyaya adım atmak ve büyük ödülü kazanmak süslüyor. Güzelleri fotoğraflayan objektifin ardında da tanıdık bir isim var: Serdar Bilgili.

Siz bu yazıyı okuduğunuz sırada güzeller hâlâ sıkı bir şekilde kampta yarışmaya hazırlanıyor. Çoğu kampın çelikten askeri disiplininden şikayet ediyor ama bazıları da kampa “tatil köyü” muamelesi yapıyor. Kampın başlıca iki sloganı var.: “Değişime Tanıklık Edin” ve “Baştan Yarattılar.”
Mövenpick Hotel İstanbul’da 12 Nisan yapılan seçmelerin ardından ilk 20 içinde yer alan Miss Turkey 2009 adayları Dedeman Şile’de 17 günlük yoğun bir kamp dönemi geçiriyor. Doğuş Yayın Grubu, Türkiye Güzeli unvanını taşıyabilecek; görgüsü, zarafeti, bilgisi ve konuşmasıyla da insanları etkileyecek güzeli seçmek için ciddi bir hazırlık dönemi öngördü. Final öncesi kızlar kendilerini, koreografi derslerinden yoga ve pilatese, diksiyon ve oyunculuktan zarafet derslerine, offroad ve atv safari gibi sportif aktivitelerden, sosyal faaliyetlere kadar pek çok etkinliğin içinde buldu. Ayrıca kızlara bir diyetisyen, yaşam koçu, imaj danışmanı da yardımcı oluyor.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DERSLER

Kızlar Ebru Şallı ile pilates, ünlülerin yoga hocası Neslihan İskit ile yoga seanslarına katılıyor. Diyetisyen Berrin Yiğit’in gözetiminde besleniyorlar, Mümin Sekman yaşam koçu, Özlem Çakır imaj danışmanı olarak çalışıyor, Ahmet Yıldırım makyaj tüyoları veriyor. Final gecesine Uğurkan Erez’in koreografisiyle hazırlanıyor. Oyunculuk derslerini Ayla Algan, diksiyon derslerini Cevdet Arıcılar, zarafet derslerini de Oya Ölçen yürütüyor.
Bu yarışma aynı zamanda yeni medyanın da etkin kullanıldığı bir platform. Kamp günlüğü missturkey.ntvmsnbc.com sitesinden veriliyor: kraliçe adayları kamp sürecini blog takipçileriyle paylaşıyor, canlı söyleşiler yapıyor. Güzellere, bu yoğun kamp döneminde sanat dünyasının ünlü isimleri de ziyaretleriyle moral veriyor.
Miss Turkey 2009 Güzellik Yarışması adaylarının en heyecan verici ve yorucu etkinliklerinden biri de artistik ve mayolu fotoğraf çekimi. Tamer Yılmaz’ın stüdyosu Fabrika’da iki ayrı stüdyoda sabah başlayan çekimler, akşamın geç saatlerine kadar sürdü. Yarışma akşamı konuklara verilecek Miss Turkey kataloğu için mayolu fotoğraflarını ünlü moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz çekti. Artistik fotoğraflar ise Serdar Bilgili imzasını taşıyor.

FOTOĞRAF ÇEKİMİ 10 SAAT SÜRDÜ

Tamer Yılmaz’a mayolu poz veren güzeller, yan stüdyoda seçilen kıyafetleri giyerek bu kez de Serdar Bilgili’nin objektifinin karşısına geçti. Yaklaşık 10 saat süren fotoğraf çekimleri sırasında kızlar ilk kez profesyonel bir ekip yardımıyla makyaj ve saçlarını yaptırdılar, kıyafetlerini seçtiler. Miss Turkey finalistlerinin mayolarını Zeki Triko özel olarak tasarladı. Park Bravo’nun sağladığı kıyafetler, Nine West’in ayakkabıları ve Inglot makyaj malzemelerinin kullanıldığı çekimde makyajı Ahmet Yıldırım yaptı. Güzellerin saçlarını Bahçecik Kuaför yeniledi. Fotoğraf çekiminde sanat yönetmeni Hakan Öztürk de hazır bulundu.
Saç ve makyaj yapıldıktan sonra çoğu yarışmacı kendilerini tanıyamadı. Henüz makyajı ve saçı yapılmayanlar, diğerlerini görünce umutsuzluğa bile kapıldılar. Tabii fotoğraf çekimi sırasında komik anlar da yaşandı. Bige Yıldırımer çekim sırasında yaşadığı küçük kazayı şöyle anlatıyor: “Serdar Bey çok iyi bir fotoğrafçı. Onunla çalışmak çok güzeldi. Bu çekimden ilginç bir anı da kaldı bana. Fotoğraf çekilirken bir yere yaslanmam gerekiyordu. Yaslandığım yere fazla yüklenmişim, az kalsın dekor devriliyordu. Bu dekoru tutmak çok zor olduğu için çok komik bir an oldu.”

BOMBA KONUK HADİSE

Gelelim büyük gecenin detaylarına. 29 Nisan Çarşamba akşamı Kral TV ve CNBC-e’de canlı olarak yayınlanacak yarışma saat 21.00’den itibaren Maslak’taki TİM Show Center’dan aktarılacak. İş, medya ve sanat dünyasından davetlilerin katılacağı yarışmanın kokteyli 19.30’da başlayacak. Yarışmanın konuğu da bomba gibi bir isim: Hadise. Bu yıl Eurovision’da Türkiye’yi temsil edecek Hadise şarkıları ve sahne şovuyla finali şenlendirecek.
Miss Turkey’de yarışmacıları ünlü modacı Cengiz Abazoğlu giydirecek. Dereceye girecek güzeller Türkiye’yi Avrupa, Dünya ve Kainat güzellik yarışmalarında temsil edecek, büyük ödüllerin sahibi olacak. Yarışmada birinci olacak güzel bir Lancia Ypsilon marka otomobil kazanacak, Türkiye’yi Miss World (Dünya Güzellik), ikinci güzel Miss Universe (Kainat Güzellik Yarışması), üçüncü güzel de Miss Europe’da (Avrupa Güzellik Yarışması) temsil edecek. Yarışmada dördüncü seçilen güzel Miss International, beşinci güzel ise sponsor güzeli ilan edilecek.

FRANSA’DAN ANKARA’YA KADAR KRALİÇE ADAYLARI
/images/100/0x0/55ea8696f018fbb8f885b35d


Yüzlerce genç kız arasından sıyrılarak finalde yarışma şansı yakalayan 20 güzel ve yedek yarışmacıyı aday numaralarına göre tanıyalım: Ece Begüm Yücetan (1, İzmir), Bige Yıldırımer (2, İzmir), Begüm Yılmaz (3, İzmir), Nazlı Deniz Alkan (4, İstanbul), Irmak Gökçeoğulları (5, İstanbul), Ebru Hacıbedel (6, Almanya), Merve Alp (7, Fransa), Selin Melisa Arıkdal (8, İstanbul), Duygu Helvacıoğlu (9, İstanbul), Ayça Kuru (10, İstanbul), Merve Gamze Çetinkaya (11, İstanbul), Hanife Yalçın (12, İstanbul), Ebru Şam (13, Almanya), Özlem Eryılmaz (14, Antalya), Tuğba Melis Türk (15, İstanbul), Tuğçe Sarıkaya (16, İstanbul), Seda Tosun (17, İstanbul), Merve Kızıl (18, İzmir), Derya Saka (19 Almanya), Senem Kuyucuoğlu (20, İzmir). Ve yedek yarışmacı Deniz Akdemir (İzmir).

AYAKKABI TUTKUNU, FUTBOL FANATİĞİ GÜZELLER

? Yarışmacıların en kısasının boyu 1.70. En uzunu 1.86 boyunda.
? Yarışmacıların en genci 18 yaşında, en büyüğüyse 25.
? Adayların çoğu üniversite öğrencisi. Aralarında iki lise mezunu ve bir lise öğrencisi var.
? Kamptaki güzellerin en büyük sıkıntısı yemekler. İkinci sırada aileleri ve arkadaşlarına duydukları özlem geliyor.
? Kampta MSN’de yazışmak ve cep telefonuyla mesajlaşmak yasak. Çok sınırlı sayıda telefon görüşmesi yapılıyor.
? Kamp çıkışında yenilmek üzere hayali kurulan yiyecekler arasında kısır, lahmacun, kuru fasulye, makarna salatası, patates salatası, mercimek köftesi, mantı, baklava, ayva tatlısı ve kola geliyor.
? Başlıca hedefleri oyunculuk ve sunuculuk olan adaylar; Azra Akın, Heidi Klum, Yüksel Ak, Beren Saat, Burcu Esmersoy, Çağla Şıkel, Ebru Şallı, Adriana Lima, Hande Subaşı ve Şenay Akay’ı beğeniyor.
? Hepsinin ortak arzusu yarışmada en sevdiği renkteki elbiseyi giymek.
? Bir başta ortak özellikleri de ayakkabı düşkünlükleri. Aralarında 50 ve 70 çift ayakkabısı olan, hatta evindeki kitaplığı ayakkabı dolabına çevirenler var.
? Boş zamanlarında dizi izliyor, spor yapıyor ve playstation oynuyorlar. Futbol fanatiklerinin sayısı da az değil.
? Adaylardan Senem Kuyucuoğlu 2007’de bir modellik yarışmasında birinci olmuş profesyonel bir model.
? Hanife Yalçın da, “Neden hep seçilenler kızlar oluyor?” diyerek erkek güzellik yarışması yapılmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!