Sentetik kumaşlar

Güncelleme Tarihi:

Sentetik kumaşlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Doğal olmayan kumaşların, insanların alerjik rahatsızlıklarını arttırdığı düşünülüyor ve bu konudaki araştırmalar devam ediyor. Batılı toplumlarda alerji çeşitleri gittikçe çoğalıyor. Sentetik kumaşlar, insanların vücutlarında kızarıklıklar, kaşıntı hissi ve şişkinliklere neden oluyor. Ayrıca gardırobun özelliklerinin, deterjanın ve yumuşatıcının da alerjiyle ilgisi bulunuyor.

Kalsiyum ve sebze

Kalsiyumun sadece süt ve süt ürünlerinde bulunduğunu sanıyorsanız, yanılıyor-sunuz. Taze sebzeler de kalsiyum bakımından oldukça zengin besinler arasında. Örneğin yüz gram ıspanakta 78 mg. kalsiyum bulunuyor. Havuçta ise çok sayıda vitaminin yanında, ıspanağın yarısı kadar kalsiyum mevcut. Ayrıca aynı oranda kalsiyum alabilmek için bir kilo mantar da tüketebilirsiniz.

Meyve suyu

Herkesin bildiği gibi taze sıkılmış meyve suları, gazlı içeceklere göre sağlığa çok daha yararlı. İçeriklerinde çok az miktarda şeker ve gaz bulunmasının yanısıra, taze sıkılmış meyve suları birer C vitamini deposu. 50 mg. C vitamini alabilmek için on sürahi dolusu portakallı gazoz ya da dört bardak taze sıkılmış ananas suyu veya bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içmeniz gerekiyor.

Takviye besinler

Sigarayı bırakmanıza rağmen canınız sigara içmek istiyorsa, bu tehlikeyi taze sebze ya da kalorisiz şeker yiyerek atlatabilirsiniz. Sigara paketinizin yerine bu kalorisiz şeker paketini koyabilirsiniz. Ev ve işyerinizde küllüğünüzü göz önünden kaldırabilirsiniz. Boş zamanlarınızı doldurmak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Bir kenara sigara içtiğinizde harcadığınız parayı ayırıp, sonunda ne kadar kar ettiğinizi görmek de sizi mutlu edecektir.

Su ihtiyacı

Bir insanın günlük su ihtiyacı, üç litre. Bu miktarın bir litresini tükettiğiniz besinlerden elde edebiliyorsunuz. İçme suyu, ışık ve ısı kaynaklarından uzakta, bir ya da iki yıl kadar iyi halini koruyabiliyor. İçme suyunu uzun süreli saklayacaksanız cam şişeleri tercih etmelisiniz, çünkü plastikler, zamanla suya karışabilecek mikroorganizmalar üretebiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!