Selülitle

Güncelleme Tarihi:

Selülitle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

ELLE Dergisi, ikinci sayısında da dopdolu. Haziran sayısının güzellik ve sağlık bölümünde kadınların en büyük düşmanı olarak görülen selülite karşı savaş yöntemleri de ayrıntılarıyla yer alıyor.

Tedavi yöntemleri

Mezoterapi:

2 veya 4 mm'lik özel iğneler ve bir enjektör yardımıyla cildin mezoderm tabakasına tedaviye yönelik yağ eritici maddelerin karışımının enjekte edilmesi yöntemidir. Bu maddeler, lokal kılcal dolaşım aracılığıyla selülitli bölgeye doğrudan etki yapmaktadır. Böylece vücut tarafından kullanılmayan yağ hücreleri, bulundukları yerden parçalanarak serbestleşir ve organizma tarafından tekrar kullanılabilir yağ durumuna getirilir. Desteklenen rejimle de bu yağlar enerji olarak tüketilir.

Subdermal tedavi:

Bellaplast Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi'nden Op. Dr. Bilge Sezgin uyguladıkları yöntemi şöyle açıklıyor; ‘‘Selülit eğer aşırı yağlanma, bazı bölgelerde depo yağı birikmesi ve çıkıntılarla birlikte tercihen liposuction ve liposhaping uygulanır. Bu sayede hem birikmiş yağlar alınır hem de vücut şekillendirmesi yapılır.

Elektroselülipoz:

Çok özel iğnelerin cilt altına paralel olarak yerleştirilmesiyle uygulanıyor. Tedavi edilecek bölgeye hissedilmeyecek ölçüde elektrik akımı veriliyor. Bu akım yağ hücrelerini, yağ asitleri ve gliserolle parçalıyor ve idrarla atılmasını sağlıyor. Yağlar parçalanıyor ve kaslar kasılarak sıkılaşıyor.

Bio enerji metodu:

Enes Bio Estetik Center'da uygulanan Bio Enerji yöntemiyle selülit sorunu kısa sürede çözülüyor. Merkezin uzmanlarından Nesrin Sürer'in verdiği bilgilere göre önce selülitli bölgelere kuru fırçayla masaj yapılarak lenf sistemi harekete geçiriliyor. Ardından özel selülit - jel yediriliyor. Sonra hamur halindeki özel modelaj maskesi dökülüyor. İçeriğinde bitki özleri bulunan maskenin ısısı sıfır dereceden 41 dereceye kadar yükseliyor. Oluşan ısı bitki özleri derinin altına nüfuz ederek metabolizmayı çalıştırıyor. Metabolizma selülitleri atarken bağ dokuları sıkışıyor.

Medi-Cell sistemi:

Özellikle bu iş için geliştirilmiş ultrason makinesi gene bu amaç için özel olarak geliştirilmiş olan mukopolisakarid jeli ile birlikte kullanılıyor. Benzer enerjiler diş hekimliğinde ve böbrek taşlarını kırmakta da kullanılıyor.

Body Wrap sistemi:

Bacak, baldır ve karın bölgelerinde kısa sürede incelme sağlayan bir sistem. Hafif bir masajla problemli bölgelere krem sürülüyor ve bu bölgeler özel bir folyo ile sarılıyor. 30-45 dakika bekledikten sonra duş veya kompresle vücut temizleniyor.

Infrafit yöntemi:

Bioritm Güzellik Enstitüsü'nde uygulanan yöntem, infraruj ışınları ve doğal kas çalışmasıyla gerçekleşiyor. Kişinin hangi bölgelerde yağ fazlalığı olduğu santimetre ve kilogram olarak tespit ediliyor. 40'ar dakikalık seanslarla haftada üç kez tekrarlanan, ışınlar ve doğal egzersiz üzerine kurulu bu kürle, üç hafta sonunda ortalama 4-5 kilo verilebilir.

Thalgo yöntemi:

Klassis & Thalgo Güzellik ve Sağlık Çiftliği'nde deniz ürünlerinden elde edilen yosunlarla vücudun rahatlaması sağlanıyor. Kişi önce 36-37 derece basınçlı su içinde yirmi dakika kadar bekletiliyor. Yosunlarla kan dolaşımı hızlandırılarak vücudun sağlıklı bir şekilde zayıflaması ve rahatlaması sağlanıyor.

Selülit nedir?

VÜCUTTAKİ yağ grupları görevlerini yerine getiremez ve İçlerindeki yağı ve suyu tutamazlarsa ortaya çıkar. Giderek vücutta yağ grupları arasındaki kanalları tıkamaya başlarlar. Bu arada kanalları saran bağ dokuları da esnekliklerini kaybettikleri için aradaki yağ sıkışıp yukarı itilir ve pütürlü bir görüntü ortaya çıkar.

Perhizin ana hatları

ESMED Mezoterapi ve Laser Epilasyon Merkezi sahiplerinden Dr. Erbil Ziylan, beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle özetliyor:

1. Öncelikle sodyumu (tuz) azaltın.

2. Yağ tüketiminden kaçının. Bitkisel yağı tercih edin.

3. Şekeri azaltın.

4. Alkolü azaltın. İçerseniz kırmızı şarabı tercih edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!