Secim bitti bayrak indi

Güncelleme Tarihi:

Secim bitti bayrak indi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kampanyanin son gunu yapilan mitinglerden geriye cop yiginlari kaldi. Bazi caddelerde ise pankartlar toplanirken bircok ara sokakta secimden onceki goruntu surdu.

Secim yasaklariyla birlikte baslayan temizlik suruyor. Onceki gece boyunca bazi ilcelerde belediye gorevlileri polis ekiplerinin gozetim ve yonlendirmesiyle pankart ve afisleri indirdi. Bu arada bircok semtte agaclara ve direklere tirmanan cocuklar, satmak uzere parti bayrak ve afislerini topladi. Maddi kaynaklari zayif olan kucuk partilerin gorevlileri ise afisleri daha sonra kullanilmak uzere topladilar. Pek cok yerde ozellikle Fazilet Partisi afislerinin toplanmadigi goruldu. Bu arada bircok ana arter ve caddede de pankart ve flamalarin indirilmedigi goruldu. Bazi caddelerde pankartlar toplanirken, bircok ara sokakta secimden onceki goruntu surdu.

Kilosu 50 bin lira

Onemli olcude goruntu kirliligine neden olan parti afis ve pankartlarinin temizlenmesi gec saatlere kadar surdu. Ancak duvarlara yapistirilan afisler temizlenemedi. Toplanan afis ve pankartlar, bazi semtlerde yiginlar olusturdu. Bazi partiler ise tekrar kullanilmak uzere kendi bayraklarini ve posterlerini topladilar. Bu arada kagit ve naylon toplayicilari da indirilen afis ve pankartlari toplamakta yaristilar. Afis ve poster tasiyanlar, hurda kagitlarin ve naylonun kilosunu toptancilara kilosu 50 bin liradan sattiklarini soylediler.

Bu arada, secimden onceki son gunde partilerin Istanbul'un buyuk meydanlarinda duzenledikleri genis katilimli miting ve propaganda faaliyetlerinden geriye kalan cop yiginlarini ortadan kaldirmak icin de belediye iscileri yogun caba harcadi. Kucuk tepeleri andiran kagit ve naylon flama artiklari, kamyonlara doldurularak goturuldu. Hayrettin KARATEKE - Levent ARSLAN- Sefa OZKAYA- Husnu SAVAS - Murteza AKKAYA- Nuran CAKMAKCI- Eyup SERBEST

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!