Schumacher, ’Schumix’ olup savaş arabasıyla yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Schumacher, ’Schumix’ olup savaş arabasıyla yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

Motorsporları dünyasının gelmiş geçmiş en önemli isimlerinin başında gelen Schumacher, Formula 1’den emekli olmasına rağmen halen gündemde kalmayı başarıyor.

Medya dünyasındaki birçok projede yer alarak ismini sürekli duyduğumuz Michael Schumacher, en son Almanya’da bir Türk taksi şoförü Tuncer Yılmaz’ın aracını havaalanına gidene kadar kullanarak şampiyon olmuş gibi gündeme oturmayı başarmıştı. 7 kez dünya şampiyonu olup Formula 1’den emekli olmasına rağmen adı hala motorsporları ile anılan Schumacher, sinema dünyasında da yıldızı hızla parlayan starlardan biri olarak dikkat çekiyor. İlk kez ’Cars’ filminde bir Ferrari F430’a sesiyle hayat vererek sinema dünyasında yer alacağının sinyallerini veren Schumacher, şimdi de Fransız yapımı bir filmde rol alarak beyaz perdeye adım atmaya hazırlanıyor. Dünyanın en önemli çizgi romanlarından biri olan Asterix’in yeni filminde rol alacak olan Michael Schumacher’e Jean Todt da eşlik edecek.

FİLMDEKİ ADI ’SCHUMIX’

’Asterix Olimpiyat Oyunlarında’ adını alan filmde son dönemdeki yapıtlarda kullanılan animasyon tekniğinden farklı olarak, gerçek oyuncular rol alıyor. Filmin konusu ise adından anlaşılacağı üzere antik Roma döneminde düzenlenen olimpiyat oyunlarında geçiyor. Film yapımcıları da konu spor olunca birçok önemli ismi bir araya getirmeyi başarmış. Schumacher filmde eski zamanlarda kullanılan savaş araçları ile yapılan yarışta yer alan bir yarışçıyı canlandırıyor. Dünya şampiyonunun mesleği ile örtüşen bu role hayır demesi beklenemezdi, çünkü filmdeki antik dönemin pit alanından ünlü pilota direktif veren kişi ise Jean Todt. Tahmin edileceği üzere filmdeki adı ’Schumix’ olan ünlü pilot, Todt ile birlikte Ferrari markasıyla özdeşleşen kırmızı kıyafetler içinde mücadele ediyorlar. Bir aylık hazırlık süreci sonunda sadece 7 dakikalık bir bölümde oynayan Schumacher ve Todt, bu rollerinden kazandıkları parayı da bir yardım kuruluşuna bağışlamayı da ihmal etmemişler.

78 milyon Euro ile bugüne kadar çekilen en yüksek bütçeli Avrupa yapımı film olan ’Asterix Olimpiyat Oyunlarında’ 23 Nisan’da Türkiye’de gösterime girecek. Filmdeki tek ünlü isim Scumacher değil. Fransız Tenis yıldızı Amelis Mauresmo, ünlü emekli futbolcu Zinedine Zidane ve David Beckham da rol alan yıldızların arasında dikkat çeken isimleri oluşturuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!