Schumacher’in eşi Corinna’nın at sevgisi

Güncelleme Tarihi:

Schumacher’in eşi Corinna’nın at sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2004 01:36

Formula 1 Dünya Otomobil Şampiyonu Michael Schumacher’in eşi Corinna, Antalya’da çingenelere ait 100 hasta ve yaralı atın tedavisini üstlendi. Hayvanlara sevgisi ve tutkunluğu ile bilinen 35 yaşındaki Corinna, çöp toplayan atların sahiplerine 5 modern kamyon verecek.

ÜNLÜ yarışçı Michael Schumacher’in eşi Corinna Schumacher de eşi gibi tüm dünyanın kalbini çalmasını bildi. Hayvanlara sevgisi ve tutkunluğu ile bilinen 35 yaşındaki Corinna Schumacher’in Antalya’da çingenelere ait 100 atı kurtardığını haber yapan Bild Am Sonntag gazetesi,‘Michael Schumacher 7. kez dünya şampiyonu oluyor.

Ama eşi ondan daha önce kalbiyle dünya şampiyonu olarak gönüllere taht kurdu’ dedi. Bayan Schumacher daha önce de Brezilya’dan hastalıklı ve açlıktan ölme durumuna gelmiş bir sokak köpeğini İsviçre’deki evine getirmiş, tedavisini yaptırmıştı.

İsviçre’deki çiftlik evinde hobisi olan atlarla uğraşan ve sürekli at binmeyi seven Schumacher’in, Hayvanları Koruma Derneği(PETA)’nin Antalya’da çektiği atların resimlerini görünce derhal yardım etmek istediği kaydedildi. Bir veterinerle anlaşan Corinna’nın, 100 atın tedavisini yaptırdığı ve gerekli ilaçların Türkiye’ye gönderilmesini sağladığı da haberde yer aldı.

Hayvanları Koruma Derneği PETA’nın pilot projesi çerçevesinde ünlü yarışcının eşinin 5 modern kamyonu atın sahiplerine hediye edeceği de öğrenildi. Atların sahibi olan çingenelerin bu modern kamyonlarla daha önce at arabasıyla topladıkları çöpleri toplayabilecekleri bildirildi.

Bild am Sonntag’da yer alan haberde PETA’nın tüm dünyada 800 bin üyesi olduğuna işaret edildi. Schumacher ile Beatles Paul McCartney’in de üyeleri arasında olduğu PETA’nın sözcüsü Andrea Müller ,‘Antalya’daki atlar çingeneler tarafından işlerde kullanılıyor. Çingeneler arabalara koştukları bu zayıf ve hastalıklı atlarla şişe, eski kağıt ve demir toplayıp geçimini sağlıyorlar. Atların büyük çoğunluğu yara bere içinde, bazılarının ise ayaklarının kırık olduğu tespit edildi’ açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!