'Say' çok yükseklerde

Güncelleme Tarihi:

Say çok yükseklerde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 10:13

Almanya’nın Hamburg kentinde 25-29 Mayıs tarihleri arasındaki ‘Fazıl Say Türk Geceleri’nin tanıtım toplantısında dünyaca ünlü piyanist, kentin en yüksek binalarından olan 98 metre yükseklikteki Emporio Tower’in tepesinde konser verecek.

Haberin Devamı

Hamburg’da 25-29 Mayıs tarihleri arasında ‘Fazıl Say Türk Geceleri’ başlıklı kültür etkinliği organize etmeye hazırlanan Almanlar, ünlü piyanistimiz için benzeri görülmemiş bir basın ve tanıtım toplantısı düzenleyecek.

20 Nisan’da düzenlenecek toplantı için organizasyonu üstlenen Elbphilharmonie ve kentin tarihi sanatçı mahallesi Gaengeviertel’deki Emporio Tower’in sahibi Union Investment Real Estate şirketi, Say’ın piyano dünyasındaki yerini ve müziğine verdiği değeri vurgulamak için kentin en yüksek binalarından olan 98 metrelik Emporio Tower’in tepesinde mini konser düzenleyecek.

Piyano vinçle taşınacak

Say’ın piyanosu 105 metre yükseliğinde vinç ile 24 katlı binanın en üst katına taşınacak. Say, Alster Gölü’nün yakındaki binanın en üst katında, adeta tüm Hamburg ayaklarının altındayken basın mensupları ve tanıtıma katılacaklar için mini bir konser verecek. Almanya’da çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve verdiği konserler tıklım tıklım dolan Say, yerden yaklaşık 100 metre yükseklikte konser vererek bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

Haberin Devamı

Doğaçlama konser
İki ay önce Hamburg’a geldiğinde Laeisz Müzikholü ve Elbphilharmonie yetkileriyle sohbet sırasında Say’dan kentte Türk müzik ve sanatını tanıtmak için kültür geceleri düzenleme fikri geldi. Say, yetkililere Türkiye’de branşlarında dünyaca üne sahip müzisyen arkadaşlarıyla böyle bir etkinlik yapabileceğini söyledi. Say’ın önerisi kabul gördü ve Burhan Öçal, Arif Sağ, Kudsi Erguner, Baba Zula grubu ve Mercan Dede projeye dahil oldu. “Türk Geceleri” çerçevesinde Fazıl Say dört konser verecek. Say, 28 Mayıs’taki konserde her fırsatta hayranlık duyduğunu dile getirdiği Arif Sağ ile sahne alacak. Say piyanoda, Sağ bağlamada doğaçlama yapacaklar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!