Savaş askere gitti hiper bize emanet

Güncelleme Tarihi:

Savaş askere gitti hiper bize emanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Savaş’ı bu hafta askere gönderdik. Haziranda geri dönene kadar hiperaktif köşesi bize emanet. Vazife edindik, her hafta ekipten birimiz, onun yerine kendini gece alemine atacak. Yani Hiperaktif Nöbeti tutacak! Yeni olan ne var ne yok diye bakınacak ve yazacak. Bu arada gönüllü olarak Hiperaktif Nöbeti tutan ünlülerle de karşılacaksınız. İşte ilk yazı Demet Akbağ’dan. Evet, bugün itibariyle şafak saymaya başlıyoruz...

Zihni’miz yerine geldi

Ben ve kız kardeşim aşağı yukarı 16 yıldan bu yana kırtasiye mağazamızla Teşvikiyeliyiz. Doğal olarak bir Teşvikiye klasiği olan Bronz Sokak’taki Zihni Bar en sevdiğimiz mekanlardan biri olmuştur hep.

Zihni bir süre ayrı kaldığı Nişantaşı’na döndü, Valikonağı Caddesi No: 139’da kapısını açtı. Yani, yıllardır alıştığımız semtte yeniden! Yeni haliyle eskisini hiç aratmıyor. Mimar Vedat Tek’in evinde yeniden kapısını açan Zihni’de de hala en göz alıcı yer bar kısmı. Ama mekanın tamamında, gözü yormayan, yadırganmayan bir "yeni" kokusu, tazelenmiş bir Zihni var. Ünlü mimarın evinin salon ve yemek odası bölümlerinin yer aldığı birinci katında biraz tarih, biraz yakın geçmiş, biraz da bugün kokusuyla ağırlıyor Zihni misafirlerini.

İş çıkışı içki içmek için, arkadaşlarla buluşmak için, iş konuşmak için, lezzetli yemekler için hálá aynı Zihni. Aile içi buluşmalar için, dostlarla parti vermek için de küçük ve sevimli bir mekan. En güzel kısmı güzel müzik dinleyebiliyorsunuz ama aynı anda sohbet etme olanağınız da var, müzik sesi bağırmaya zorlamıyor sizi. Üstelik her an bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Sohbet koyulaştığında unplugged bir konser başlayabilir masalardan birinde. Hani şu moda deyimle "Happy Hour" saatlerinden, sabaha karşıya kadar hemen her saat diliminde gidilebilir bir mekan burası.

Yeni mekanındaki Zihni’de de yemekler çok lezzetli. Akşam yemeği için de, geç vakitlerde atıştırmak için de. Üstelik benim için çok daha lezzetli, çünkü mutfak kardeşim Sedef İyibar’a emanet. Onun danışmanlığında yenilenen mönüde taze balık çeşitlerinin yanı sıra, Türk Osmanlı mutfağından dolma, köfte, mantı, pazı dolması, ayvalı balkabağı çorbası, dereotlu fava, rozbifli humus, yeşil zeytinli enginar ezmesi gibi lezzetler var. Barda çatal bıçak kullanmadan bir şeyler atıştırmak isteyenler için de cevizli, anasonlu ezmelerle hazırlanan kanepeler var mönüde.

Zihni’de yerli içkiler 8, yabancı içkiler 18 lira civarında. Adam başı 40- 50 liraya akşam yemeği yemek, yanında bir kadeh bir şey içmek mümkün. Sadece atıştırıcam derseniz kanepe tabakları 10 lira.

Biz ailece sık sık, Zihni’deyiz anlayacağınız. Bu kış Nişantaşı geceleri eski müdavimleriyle daha da renkli olacak sanırım.

Demet AKBAĞ

NOSTALJİ SEVENLERE

80’ler Studio Live’de

Yarın akşam Beyoğlu Sakızağacı Caddesi’ndeki Studio Live’da 80’ler partisi var. 80’li yılların şarkıları, Şener Çetin DJ’liğinde çalınacak. Müzik dinleyip dans ederken, o yılların kliplerini ve unutulmaz görüntülerini de izleyebilirsiniz. Parti 21.30’da başlıyor. Giriş 10 lira. Tel: (212) 244 77 12

HOUSE SEVENLERE

Loco Dice ve Martin Buttrich Indigo’da

Doritos sponsorluğunda gerçekleştirilen Radar Label Nights serisinin Aralık konukları house müzik dünyasından. Loco Dice ve sıradışı canlı performansıyla beğeni toplayan Martin Buttrich’i bu akşam Indigo’da dinleyebilirsiniz. Four: Twenty plak şirketi adına düzenlenecek gecenin ev sahipliğini Dinamo 103.8’in gözbebeklerinden Kaan Düzarat yapıyor. Biletler Biletix’te 25 lira. Gece 23.00’te başlıyor.

ROCK SEVENLERE

Hayko Cepkin İzmir’de

Tuborg, Ooze Rock Bar konserleriyle İzmirlileri coşturmaya devam ediyor. Bu akşam Hayko Cepkin bir konser verecek. ’Sakin Olmam Lazım’ albümünden şarkıları dinleyebilirsiniz.

FESTİVAL SEVENLERE

Fahrenite Fest Uludağ’da

İlki bu sene Mayıs ayında Antalya Side Palace’ta gerçekleşen Fahrenite Fest organizasyonu devam ediyor. 22-26 Aralık arasında Uludağ Kartanesi Otel’de düzenlenecek ikinci etapta, dolu dolu 5 gün geçirebilirsiniz. 3 gecesinde Gülşen, Kutsi ve Arto konserleri olacak. Gündüzleri spor yapma ve yarışma imkanı bulabilir, karın ve kayağın tadını çıkartabilirsiniz. Ayrıca after ski partileri, sucuk ekmek ve sıcak şarap partileri, kayak ve ATV yarışları var. Kişi başı 330 liraya tüm organizasyon boyunca her türlü yiyecek içecekle beraber gecelere giriş de dahil. Tel: (216) 363 63 19 No’lu telefonu arayabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!