Şarkılarım hep dillerde olacak

Güncelleme Tarihi:

Şarkılarım hep dillerde olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2010 00:00

Üç yıldır yeni albüm yapmayan Gökhan Özen, müzik kariyerinin 10’uncu yılını özel bir çalışmayla kutluyor. 16 şarkılık “Başka” adlı albümünü DMC etiketiyle yayınlayan Özen, “Bu albümdeki şarkılar hep dillerde olacak” diyor.

Haberin Devamı

Öncelikle yeni albümünüz hayırlı olsun diyelim. Üç yıldır albüm çıkarmıyordunuz, “Başka”yı bu yıl çıkarmanızın özel bir nedeni var mı?
 
- Ben üç yıl boyunca bu albüm için çalıştım, birbirinden özel şarkılar yaptım. Ve müzik kariyerimin 10’uncu yılında da sevenlerimin beğenisine sundum. “Başka”, içinde 16 şarkının bulunduğu, çok özel bir çalışma oldu.

Albümün hazırlık sürecinden de bahseder misiniz biraz?

- Üç yıl boyunca Amerika’dan İngiltere’ye kadar birçok ülkede stüdyolara girdim, oralarda kayıtlar yaptım. Farklı bir şey olsun istediğim için çok gezdim, yeni müzisyenlerle tanıştım, birbirinden değerli müzik adamlarıyla çalıştım. Artık farklı şeyler yapmak istiyorum, bu yüzden yeni sound’lar da denedim. Yani üzerinde en çok emek ve enerji harcadığım albümüm “Başka” oldu diyebilirim.

ADI GİBİ ‘BAŞKA’BİR ALBÜM OLDU

Bu süreçte kimlerden destek aldınız?


- Çok değerli müzisyenlerle çalıştım. Sezen Aksu, Şehrazat, Nazan Öncel, Ahmet Selçuk İlkan gibi müzik dünyasının dev isimleri de sağ olsunlar desteklerini benden esirgemediler.

Peki albümünüzün hangi yönü, diğerlerinden ‘başka’?

- Türk pop müziğinde uzun zamandır baştan sona keyifle dinlenebilen bir albüm çıkmadı. Yapılan her iş aynı. İşte benim yaptığım bu albüm, hem duygusuyla hem de sound’uyla baştan sona keyifle dinlenebilecek o albüm. Adı gibi ‘başka’. Bu albümde herkes kendine ait bir şarkı bulacak. Ben albümüme çok güveniyorum. Hayatta güvenmediğim hiçbir şey için konuşmam. Göreceksiniz, bu albümdeki şarkılar hep dillerde olacak.

İNGİLİZLER TELEFONLA SETİ GÖRÜNTÜLEDİ

Albümün ilk klibini, söz ve müziği Şehrazat ile Bülent Yetiş’e ait olan “Teslim Al” şarkısına Londra’da çektiniz. Çekimlerden bahseder misiniz biraz, neler yaşadınız orada?

- Londra sokaklarında gerçekten büyük bir prodüksiyona imza attık. Setimiz İngiliz vatandaşların da çok ilgisini çekti. Herkes cep telefonuna sarılıp bizim çektiğimiz sahneleri görüntüledi. Ben akıl hastanesinden kaçan bir adamı canlandırdım, sarışın bir hemşireyle siyah bir kadın polis de peşime düşüp beni sokaklarda kovaladı.

Keyifli bir çekim miydi, sizi zorlayan bir şey olmadı mı hiç?

- Çekimler keyifliydi. Zaten sıkıntı yaşamamak için çok sıkı güvenlik önlemleri almıştık. Tek sıkıntıyı bana klipte eşlik eden iki kadına laf atılınca yaşadık. Mini etekli sarışın hemşireyi karşılarında görenler “Gel bizim hemşiremiz ol” diye laf attılar mesela, polise de “Bizi tutukla” diyenler oldu. Ama yine de keyifli bir çalışmaydı, ortaya çıkan sonuç benim çok içime sindi.

Haberin Devamı

SEZEN YORUMUMU BEĞENDİ

Yeni albümümde, Sezen Aksu’nun Hrant Dink için yazdığı “Güvercin” şarkısına da yer verdim. Sezen Aksu, yorumuma ve müzisyenliğime güvendiği için bu şarkıyı bana emanet ettiğini söyledi ve yorumumu da çok beğendi.

Haberin Devamı

SELEN’LE ÇOK MUTLUYUM

“Evlilik bana uzak” derken geçtiğimiz temmuz ayında Selen Sevigen ile nikâh masasına oturdunuz. Nasıl gidiyor evlilik hayatı?


- Selen’le ilişkimizde her şey çok hızlı gelişti. Hatta her şey bir anda oldu diyebilirim. Ben hislerine güvenen, duygularıyla yaşayan bir adamım, onunla ilgili hislerimde de yanılmadığımı anladım. Selen’le çok mutluyum. Evliliğimizde de her şey çok güzel gidiyor.

Sizin birçok genç kız hayranınız var. Sizce evliliğiniz onları nasıl etkiledi?

- Benim çok bilinçli bir dinleyici kitlem var. Onlar da benim mutlu olmamı istiyor. Bu yüzden dinleyicilerimle ilişkimde pek bir şey değişmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!